Preeriakisa, American Round ja pituuskisa 15.5.2021

Kisapäivä on lauantai 15. toukokuuta. Se pyritään pitämään aina vastaisuudessa tänä ajankohtana, eli äitienpäivän jälkeisen viikonlopun lauantaina.

15.5. ammutaan preeriakisa kello11.
Säännöt ovat samat kuin ennenkin.
Jousi on maksimissaan 130 cm päästä päähän selkää mitaten.
Nuolet ovat vesaa, muut materiaalit eivät käy. Kärki jonkinlainen bluntti, kärjetön varsi tai taulukärki tai vastaava. Ei leikkureita.
Ammutaan neljällä nuolella 10 sarjaa mokkasiiniin 40 m etäisyydeltä. Jokainen osuma antaa pisteen. Jos tulee tasapisteitä, otetaan lisäkierroksia, kunnes voittaja on selvillä. Nuolet pidetään jousikädessä ammuttaessa.

American Round alkaa preeriakisan tulosten jälkeen kello12.
Siinäkin ovat samat vanhat säännöt.
Ammutaan 40, 50 ja 60 jaardin matkoilta FITA-tauluun. Kultakin matkalta ammutaan 5 kierrosta, 6 nuolella, eli 30 nuolta per etäisyys.
Jousen täytyy olla puuta tai muita luonnonmateriaaleja, ei nuolihyllyä tai muuta ylimääräistä, pituus vapaa. Jänne saa olla tekokuitua. Nuolet puuta tai ruokoa, ei muovinokkeja. Kärjet taulukärkiä tai vastaavia.

Pituusammunta alkaa AR:kisan ja pienen tauonjälkeen. Eli sen jälkeen kun AR:n tulokset on julkistettu. Noin 16:30-17 tienoilla.
Pituuskisassa ammutaan kolme kierrosta, maksimissaan 5 nuolta per kierros. Tämän jälkeen mitataan laserilla tulokset. Nuo viisi nuolta saa ampua vaikka viidellä eri jousella, jos niin haluaa.
Itse kisassa ei tehdä kokeilevia tutkimuksia. Ennen kisaa täytyy tehdä kokeet kotioloissa ja selvittää, millä jousella/jousilla ja nuolilla haluaa ampua kisan.

Huomio
Sovimme tuossa alkukeväästä, että voisimme myös pitää oikean lb luokkakilpailun. Päädyimme alle 50# selffari jousien pituusammunta luokan järjestämiseen.
Idea on siis pitää normaalin pituuskisan rinnalla luokka kisa jossa ensimmäiseksi kokeillaan kilpaa johon kaikki halukkaat ja välineet omaavat voivat osallistua samalla viivalla.

Juosen pituus, materiaalit ja veto ovat vapaat. Ainoat kriteerit ovat jousen yksipuisuus ja pauna raja. Keinokuitujänteet sallitaan.Kisamaksu on 5€ euroa knuutinpoikien jäseneltä ja 10€ euroa muilta. Ulkomailta tulevan ei tarvitse maksaa kisamaksua. Muutos aikaisempaan on se, että kisamaksu peritään kaikilta ja sillä voi osallistua kaikkiin kolmeen tai vain yhteen kisaan.

Tapahtumapaikka on sama kuin jo useampana vuonna, eli Kuralan Kylämäen museoalue Turussa, Hämeenlinnantien ja Jaanintien risteyksen tuntumassa. Jättäkää auto Jaanintien vierellä olevalle parkkipaikalle.
Varsinainen kisapaika on tänä vuonna Kuralan Kylämäen entisen kokeiluverstaan viereisellä pellolla.

Jos luvataan helteistä keliä varautukaa siihen sopivalla päähineellä ja vaatetuksella. Useamman tunnin oleskelu kevätauringossa voi tuntua päänupissa. Tuomme juomavettä paikalle, mutta omakaan juomapullo ei ole huono idea.
Jonkinlaisen aurinko suojan yritetään tuoda paikalle myös.

Jos on mitä tahansa kysyttävää, soittakaa tai tekstatkaa Simolle (041 463 8968) tai Mikelle (0443399555)

Tervetuloa!

7 tykkäystä

Eli riittää kun ilmaantuu paikalle ja maksaa osallistumismaksun? Ja onko ennen kilpailua mahdollista treenata paikan päällä edes jonkun aikaa? Voisin tulla mahdollisesti AR kisaan ja pituusammuntaan, riippuu kylläkin siitä että saako tämän hetkiset projektijouset valmiiksi. Muuten voisin tulla vaikka katsomaan

Jos kelpaa, niin otan kannettavan taas mukaan ja syötän tulokset suoraan Exceliin.

Lämmittelypakkaa toivon minäkin, pienikin riittää, johon voi jokusen kymmentä laukausta ampua ennen kisaa. Etäisyydellä ei väliä.

1 tykkäys

Mikä on minimi nuolimäärä mitä tarvitaan AR kisaan? Tietysti kannattaa olla ylimääräisiä mutta jos saisi jotain suuntaa edes

Kuudella nuolella ammutaan.

Täältä pieni tietopaketti American roundista:

1 tykkäys

AR:ään ei paljoa ylimääräisiä nuolia tarvitse, ellei nyt kaveri ammu rikki tai joku 1/1000:sta huono tsäkä että osuu taustatelineeseen sopivassa kulmassa x syystä. Tausta on pelto. Yksi, kaksi varanuolta on tietysti hyvä olla.

1 tykkäys

Joskus tuli toi info luettua, kyllä toi 6 nuolta varmasti riittää joillakin mutta taidan alkaa tekemään vähintään 8 nuolta. Omat ammunnat on ollut lähinnä mökillä ja lyhyemmillä etäisyyksillä

Joka vuosi on tainnut tulla nokkiosumia kun kaikki ampuu samaan pakkaan. Huonoon tuuriin kannattaa varautua.

Riittää kun saapuu paikalle.

Kisapaikan vieressä on lämmittely tausta ilman maalitaulua. Tämä on ollut miltein aina käytäntö.

Minimi on 6. Vuosien kokemus on osoittanut, että ainakin kaksi varanuolta on ihan hyvä ja useampi nuoli on jo ihan PROtason ajatelua.

Entäs pituusammunta, montako nuolta tarvitaan? Riittääkö 38kpl?

4 tykkäystä

Kolme kierrosta ja 5 nuolta.
Hiomme tuon 50# luokan tänään kokouksessa loppuun ja päivitän tuon leipätekstin illalla.

Ai meinaatko…

5 viestiä siirrettiin ketjuun: Hikkori-LB:stä preeriakelpoiseksi

Päivitin nuo oletetut kellon ajat ja kisamaksut aloitus viestiini. Eipä siinä mitään varsinaisia muutoksia tullet :slight_smile:

6 viestiä siirrettiin ketjuun: Hikkori-LB:stä preeriakelpoiseksi

Täältä lähtee autollinen tavaraa mukaan, ainakin seuraaville henkilöille:

@JNystrom, @M.Reinikainen, @Mikkolaht, @JoelHellstrom, Jani V.

Toivottavasti olette paikalla! Olikos muita? Jos joku tarvitsee esimerkiksi nuolivarsia tai bambua, niin voin ottaa myös mukaan.

Lisäksi American roundin kirjanpito. Otan myös jousivaa’an, niin voidaan mitata pituusjousien todelliset jäykkyydet. Pyrin kalibroimaan vaa’an ennen kisaa. Voisin myös ottaa laserin jalustalla mukaan, niin saadaan keskiarvoistettu tulos, jos niin halutaan.

Preerianuolia pitäisi katsella ja tehdäkin lisää. Pituusnuolet lopulta valmiiksi, olen jo hiontavaiheessa. Kaksi toimivaa pituusjousta pitää muokata vielä 50-paunaisiksi 24 tuuman vedolla. Turkkilaisenkin voisi paikata. Ja vähän muuta säätöä. Kolme viikkoa menee yllättävän äkkiä!

3 tykkäystä

Ja minä yritän saada muutaman niitä kultasateita paikalle. Se on auto täys molempiin suuntiin sitten :smiley:

1 tykkäys

Ei parilla kultasateella auto vielä täyty…! Jos vaan jaksat, niin raahaa muutakin puuta paikalle. Tai sitten avaat sen Kylänmäen verstaan varaston asiakkaille! Kunnon markkinat pystyyn taas pitkän tauon jälkeen.

Tavoitteena olla siellä kymmeneltä, niin ehdin tyhjentämään auton ja virittäytymään kisatunnelmaan. Jos auto ei ole päivän päätteeksi tyhjentynyt, niin jaetaan sisältö kiinnostuneille… Tarjolla on ainakin bambua, sarvea ja nuolia.

2 tykkäystä

Ne pajan ovet aukeaa jo 9 aikoihin. On siellä jotain muutakin varmasti. Saarnea nyt ainakin, mutta se on kai jo vähän tylsä…

Mulla olisi ainakin tarvetta +150cm pitkille eri puulajeille. Itsellä lähinnä Jalavaa omassa käytössä niin jotain muutakin voisin kokeilla