XII Taka-Hikiän Mestaruus 2022

XII Taka-Hikiän Mestaruus 2022

Perinteinen Taka-Hikiän Mestaruus -kilpailu järjestetään jälleen kerran, jo kahdennentoista kerran! Kisapäivä on tänä vuonna sunnuntaina 09.10.2022. Luvassa on vauhtia, jännitystä ja hurjia ammuntatilanteita! Tänä syksynä ammutaan noin 20–25 rastin maastokierros. Lisäksi äänestetään Kilpailun Hienoin Jousi!

Ohessa on liitteenä pdf-tiedosto, jossa on kilpailupäivän kaikki olennaiset tiedot. Nuolia olisi hyvä olla mukana kymmenkunta, tavalliset taulukärjitetyt nuolet riittävät. Keskimäärin rastilla tarvitaan 3–7 nuolta. Nuolissa saa olla muovinokit.

Kilpailussa ammutaan noin 20–25 rastia, enimmäkseen 3D-eläimiä, lisäksi myös erikoisrasteja. Voittaja palkitaan ja lisäksi voittaja saa tittelin ”XII Taka-Hikiän Mestari 2022”. Lisäksi jokaisen osallistujan (pois lukien voittaja) kesken arvotaan muutamia jousiammunta-aiheisia tavaroita. Myös kilpailun Hienoin Jousi palkitaan. Kaikki junnuampujat (alle 15-vuotiaat) palkitaan myös!

Kysykää ihmeessä, jos on jotain kysyttävää!

Aika:

Sunnuntaina 09.10.2022

Paikka:

Kataja-ahon tila, Hikiän kylässä, Hausjärven kunnassa, Retulantie 59

Ohjelma:

10:30 Lämmittely, säätäminen ja kilpailun esittely

11:00 Kilpailu alkaa

16:00 Palkintojen jako ja lopputurinat

Lisäksi valitaan äänestyksellä Kilpailun Hienoin Jousi!

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä on erittäin suotavaa. Ilmoittautuminen sähköpostilla, puhelimitse, yksityisviestillä tai foorumilla. Osallistujamäärä korkeintaan 40 henkilöä, ilmoittautumiset kirjataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistumismaksu 15 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi – sisältää makkarat, leivät, kahvin ja teen.

TERVETULOA!

Kisaesite 2022.pdf (740,2 Kt)

Rastit julkaistaan myöhemmin.

1 tykkäys

Tulossa!

Mites jos olisi jotain hassuttelua jousigolffin, pituusammuntavariaaton tai vastaavan pelin kanssa?

Se 2018 kisa oli mukava. IX Taka-Hikiän Mestaruus 2018

1 tykkäys

Katsotaan, yritetään pitää työmäärä järjellisenä ja kisan kokonaisuus toimivana. Vähintään puolet (10–15 rastia) on 3D-elukoita eri tavalla ammuttavina. Toinen puoli (noin 10) on erikoisrasteja. Kokeillaan tällaista, eli tästä voi valita mieleiset erikoisrastit. Ja aina voi ehdottaa omia ideoita! Olennaista on, että ei saa perustua liikaa tuuriin, pitää olla reilu kaikille (jousen jäykkyydestä riippumatta) ja pisteytys pitää toimia.

Eli valitse alla olevasta listasta 1–10 mieleisintä erikoisrastia! Voit ehdottaa myös omaa ideaa.

 • Clout
 • Miniclout
 • Tölkkikeilaus
 • Ventti
 • Kävely (10–60 y)
 • Pikkuörkit (nopeus)
 • IFAA 20 jaardia (haastava)
 • Tiputaulu (Field)
 • Teräskiekko (nuolien surma)
 • Makuuammunta
 • Lentävät linnut (roikkuvat)
 • Heittokiekot
 • Ylöspäin ammunta
 • Vaaka, pysty ja putki
 • Reikävaneri
 • Vakiojousi ja -nuolet (tauluammunta)
 • Vakiojousi ja -nuolet (pituusammunta)
 • Nopeusammunta tauluun
 • Tasapainoilua
 • Minigolf

0 äänestäjää

Useimmat listalla mainituista rasteista ovat tuttuja aiemmista kisoista. Vakiojousi tarkoittaa sitä, että rastilla on minun valitsema jousi ja nuolet. Jousi on korkeintaan noin 30-paunainen, eli kaikilla on mahdollisuus ampua sillä tasavertaisesti. Pituusammunnassa nuolien pituus on korkeintaan noin 26 tuumaa. Olennaista on, että ampujan taidot ratkaisevat, ei välineet.

2 tykkäystä

Toivottavasti nopeusammuntarastit unohdetaan; ei hosumalla ampuminen ole kivaa. Heittokiekot voisi myös unohtaa, koska kaikille tasavertaista linkoa tuskin saat järjestettyä. Kaikki muu kelpaa, jopa makuuammunta, vaikka se kankealle ukolle jäykällä jousella ei kivaa olekaan.

Ei ei, nopeusammunta on ihan hauskaa, samoin heittokiekot.
Nopeusammuntaan voi laittaa pisteytyksen, eli hosuja ei pärjää nopealle, mutta kohtuullisen tarkkuuden pitävälle kaverille. Myös heittokiekoille voi laittaa jonkun vaatimuksen, esim. tietyn langan/lipun yli pitää heittää, jolloin heitoista tulee tasaisempia.

Vakiojousiammunta kiinnostaa, sehän on hauska tapa päästä kokeilemaan uutta.

Niin kyllä se Tuomon kisan suola on tähän asti ollut se että siellä ammutaan monipuolisesti ja testataan kaikkia osaamisen alueita, kuten nopeus,tarkkuus ja erilaisten haasteiden luoma jännitysmomentti. Ja toivottavasti on jatkossakin. Tavallisia kisoja taitaa olla jo ihan tarpeeksi :grin:

Se mitä itsekkin korostan on se tasapuolisuus ja rastien muuttumattomuus. Kiekot on yksi parhaista rasteista ja en sitä pidä toimimattomana mutta esimerkiksi ne sorsat silloin siellä lätäkössä mitkä pyöri toisten osumista ei ollut kovin tasavertaisia. Ne nyt taisikin olla pois viime kerralla ?

Jokatapauksessa tulossa ollaan, toivottavasti ei saada vaakaan😁

2 tykkäystä

Heittoon kiekkolinko!! Sorsat sieltä pusikists pois jos mahdollista. Nuolet uppoaa nokkia myöden… Perus pitkä tarkkuus rastit on kivoja itselleni.
Ehdotan RC autoa sinne pellolle maali selässä mönkimään :laughing:

1 tykkäys

Tulossa!

1 tykkäys

Ilmoittaudun.

1 tykkäys

Mukana!

1 tykkäys

Taidan valita tuosta listasta suosituimmat ja muutamat tasaprosenteissa olevat valkkaan itse. Tiputaulu ei näköjään innosta primiampujia…

Mutta mukaan vaan, vielä mahtuu, montakin!

Tiputaulu on hanurista kun Esa voittaa sen aina!

1 tykkäys

Ilmoittaudun

1 tykkäys

Tulossa ollaan!

1 tykkäys

Tulossa (paitsi kaatosateessa… :wink: )

2 tykkäystä

@TuomoReiniaho

Miten on ammuntaetäisyydet junnujen kanssa? Mun 12 vuotias kitaraoppilas saattais olla halukas tulemaan kokeilemaan kisoja. Ollaan ammuttu jonkin verran.

Miten vain, voin laittaa pitempien etäisyyksien rasteille junnutolpat. Aiemminkin on ollut, jos on nuoria ollut kisassa. Tai sitten ampuu omien fiilisten mukaan, tai ryhmässä sopien?

Tällä hetkellä 26 ilmoittautunutta! Vaikuttaisi siis tulevan tämän vuoden suurin primikisa, niin osallistujamäärän kuin rastien määrän suhteen!

Muutama kanta-asiakas puuttuu vielä, mukavasti uusia. Eli vielä mahtuu, ja osallistujat ne kisan tekevät!

Radan rakentaminen alkaa alkuviikosta, alustavaa suunnitelmaa on jo tehty mutta hienosäätö tietenkin maastossa. Pyritään tekemään sellainen sopiva rata, ei liian vaikea mutta ei liian helppokaan, vaan just hyvä!

Kyllä tää kalenterissa on. Aika viime tinkaan jää päätös. Lauantaina alkaa hirvikausi. Katotaan miten hajalla oon.

Heippa,
Me ollaan Jeren kanssa tulossa! Sari

2 tykkäystä