X Taka-Hikiän Mestaruus 2019

X Taka-Hikiän Mestaruus 2019

Perinteinen Taka-Hikiän Mestaruus -kilpailu järjestetään taas, jo kymmenennen kerran! Kisapäivä on tänä vuonna sunnuntaina 6.10.2019. Luvassa on vauhtia, jännitystä ja hurjia ammuntatilanteita! Tänä syksynä ammutaan 25 rastin maastokierros, joka on jaettu kolmeen osaan. Lisäksi äänestetään Kilpailun Hienoin Jousi!

Ohessa on liitteenä pdf-tiedosto, jossa on kilpailupäivän kaikki olennaiset tiedot - joskin rastit julkaistaan hieman myöhemmin. Nuolia olisi hyvä olla mukana kymmenkunta, tavalliset taulukärjitetyt nuolet riittävät. Keskimäärin rastilla tarvitaan 3–7 nuolta. Nuolissa saa olla muovinokit.

Kilpailussa ammutaan yhteensä 25 rastia, joista 10 on helppoja, 10 normaaleja ja 5 vaativia. Voit valintasi mukaan ampua helpon kierroksen (10 rastia, lapsillekin sopiva), normaalin kierroksen (20 rastia) tai täyden kilpailun (25 rastia). Lisäksi yksi bonusrasti, jolla voit korvata huonoimman rastisi - se ampuu kuka uskaltaa!

Jokaisen kierroksen voittajalle Hausjärven hunajapurkki. Täyden kierroksen voittaja saa tittelin ”X Taka-Hikiän Mestari 2019” upean pokaalin kera. Lisäksi jokaisen osallistujan (pois lukien voittajat) kesken arvotaan hunajaa sekä muuta kivaa. Kilpailun Hienoin Jousi palkitaan myös hunajalla. Kaikki junnuampujat (alle 15-vuotiaat) palkitaan myös!

Kysykää ihmeessä, jos on jotain kysyttävää!

Aika:
Sunnuntaina 6.10.2019

Paikka:
Kataja-ahon tila, Hikiän kylässä, Hausjärven kunnassa, Retulantie 59

Ohjelma:
10:30 Lämmittely, säätäminen ja kilpailun esittely
11.00 Kilpailu alkaa
17.00 Palkintojen jako ja lopputurinat

Lisäksi valitaan äänestyksellä Kilpailun Hienoin Jousi!

Lounas on tarjolla noin kello 12.00–14.00

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä on erittäin suotavaa. Ilmoittautuminen sähköpostilla, yksityisviestillä tai foorumilla. Osallistujamäärä korkeintaan 40 henkilöä, ilmoittautumiset kirjataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Osallistumismaksu 20 €, alle 15-vuotiaat ilmaiseksi – sisältää lämpimän ruuan, leivät, makkarat, kahvin, teen sekä makean palan.

Yhteystiedot:
Tuomo Reiniaho
Retulantie 59, Hausjärvi
tuomo.reiniaho@aalto.fi
0505420960

www.puujousi.fi
www.facebook.com/puujousi

TERVETULOA!

Viime vuoden kilpailuun liittyvä ketju, sieltä saa hieman käsitystä siitä, mistä on kyse, jos Taka-Hikiän Mestaruus -kilpailu ei ole entuudestaan tuttu.


Kisaesite 2019.pdf (730,6 Kt)

1 tykkäys

hoja ilmoittautuu!

1 tykkäys

Kisakauden kruunaus! Ilmoitan itseni mukaan. :slight_smile: Kaisu ei pääse tällä kertaa.

1 tykkäys

Ilmoittaudun!

1 tykkäys

Mare ilmottautuu!!!

1 tykkäys

Kai se on vaa tultava.

1 tykkäys

Muutto uuteen huusholliin päällä justiinsa tuona viikonloppuna… :frowning:

Mukana!

1 tykkäys

Ilmoitan itseni ja Reijon mukaan kisaan. :slight_smile:

1 tykkäys

Ainakin mä tulen meidän perheestä paikalle.

1 tykkäys

Mukana melkosen varmasti puolustamassa maastorstikierroksen viime vuotista voittoa, jos en ole metällä. 50/60.

1 tykkäys

Ilmoittaudun mukaan.

3 tykkäystä

Ilmottaudun myös! Mikke ja Victor, mennäänkö Turusta kimppakyydillä?

1 tykkäys

Mites Hikiällä hoidellaan pisteiden kirjaus??? Voisko Tuomo näyttää esimerkkiä että homma hoituu. !!

Jep, tehdään hyväksi havaitulla tyylillä, eli ryhmässä kaksi kirjuria. Ja pisteiden tulkinnat - yleissääntönä nuolen pitää jäädä kiinni ja mahdolliset poikkeukset kerrotaan rastiohjeissa.

Työpaikan matka Puolaan just tällä viikonlopulla :confused:

Ilmoittaudun mukaan!

1 tykkäys

Mukana !!

1 tykkäys

Kävin koirien kanssa metsälenkillä ja löytyi muutama hyvä rastipaikka sekä rasti-idea. Muun muassa yksi vaikea rasti, 3D-eläin, ampumaetäisyys 3–4 metriä mutta tekee Pasillekin tiukkaa saada kolme vitaalia – tai testataan nyt ensin, että toimiiko…

Rata sinänsä tulee olemaan helpompi kulkea ja ampua kuin viime vuonna. Hakkuulle ei tule rasteja ja jousigolf metsässä oli aika älytön idea, kuka lie sitä ehdottikaan… Pari golf-rastia pellolle, 3D-elukoita metsään ja sekaan soveltavia rasteja. Vaikean kategorian rasteilla (5 kpl) ei sääliä tunneta nuolia kohtaan mutta muut rastit pyrin tekemään niin, että ohilaukaus ei tarkoita samaa kuin hajonnut tai kadonnut nuoli.

No niin, rata suunniteltu ja hahmoteltu valmiiksi, osittain tehty ja valmistuu hyvissä ajoin ennen kisaa! Tässä vielä kisan rastit, saa kommentoida ja kysyä.

Yhdellä rastilla voi saada vähän miinuksia, yhdellä rastilla otetaan aikaa ja yhdellä rastilla maali liikkuu. Tuurirasteja tai ratkaisevia rasteja (yhdellä nuolella voi saada paljon tai ei lainkaan pisteitä) ei ole. Taidolla mennään ja paras ampuja voittaa, kuten aina…! Ammuntaetäisyydet hyvin maltillisia, suurimmaksi osaksi korkeintaan 15 metrin luokkaa, keskimäärin kymmenkunta metriä. Golf-rastit toki pitkiä, kuten myös Kävely ja Lumivuohi, lyhin on Kani, arviolta 3–4 metriä. Haasteet tulevatkin muualta kuin ammuntaetäisyydestä. Siksi muistutankin jo nyt, että rastille pitäisi aina kiertää sivukautta - heinät ja muu kasvillisuus kuuluvat olennaisena osana rasteihin!

Rastiohjeet 2019 – verkkosivuille.pdf (476,1 Kt)

3 tykkäystä