Vuorijalava sotajousi 72"

Uutta kalikkaa tilleripuuhun, 182cm, 41mm leveä, 27mm paksu ja pitää 4cm refleksiä. Tästä olisi toiveissa joku 120# @30".

Sain viimein kammettua jänteelle, ja nyt vetoa tilleripuussa 16" ja 80 paunaa. Hiotaan vähän paremmaksi ja jatketaan huomenna pidemmälle.


5 tykkäystä

Näyttää hyvältä :gyl:

Ei tuosta tule kuin max 95lb… Usko mua.
Jotta jalava menee yli 100lb on siinä oltava vähintään 34mm paksuutta kahvassa.

Sisään ampuminen antaa rankalla kädellä siihen pehmeyttä vakka refleksi pysyisikin melkein samana.
Vatsankin paahto (hyvä ja hiljainen +40minuuttia per lapa) tuo noin 8-10lb lisää.

Varoisit vähän, susta tulee ihan huru-ukko jos jatkat tuohon malliin…

Verrattuna edelliseen jalavaan, refleksi, pyöreämpi tilleri (jäykemmät ulkolavat kuin pidemmässä) ja ~8cm lyhyempi pituus nostaa paunat 120 tuntumaan. :slight_smile:

Mutta tosiaan, jos jousi vetää 16" vedolla 80 paunaa, miten tuon saa käännettyä niin että paunat jää 30" vedolla alle satkun?

Se on tuo jalavan elastisuus joka tekee melko yllättäin tepposia. suorat kepit tunttuu aina jäykemmiltä kui ne sitten viimeisillään todellisesti on.
Voihan tuo hyvinkin mennä yli 100 mutta pysyykö se?

Paunoja nyt 112 @25". Pieni säle nousi oksan kohdan juuresta tuolta vasemman lavan lähes keskipaikkeilta, noin 40cm kärjestä päin. Laitoin liimaa ja punoksen. Nyt kun katsoo kuvaa niin hieman liikaahan sieltä taivutaan. Pitää korjailla vähän tilleriä, sitten paahdetaan. Katotaan tuleeko se 95# pyssy. :wink:
Ohuet lustot ku mitkä, joten saattaa ihan kosahtaakin kesken kaiken.

Kummasti sitä löytää heti vikakohtia tilleristä, kun istuu alas ja katsoo kuvaa rauhassa.

Nyt on tilleröity 29" asti, siinä paikkeilla 115-117 paunaa. Kuvia saan kun kuvaaja saapuu huomenna…
Tuo 29" voipi olla ihan ok vetopituus tälle.

Painaa 810g.

3 tykkäystä

Hieno kepukka! Pystytkö vetämään tuon 29 tuumaan vai meneekö pitemmällekin? Turha vetopituutta on ahnehtia, vaikka laskennallisesti varaa voisi olla pitempääkin vetoon. Toisaalta, oksaisuus ja lievä mutkaisuus huomioiden maltillisuus voi olla hyväkin asia. Mistäs tämä jalava oli muuten peräisin?

Kiitos vaan. Vähän jäi luonnetta jouseen niiden useamman tunnin oikomissessioidenkin jälkeen. En millään saa vedettyä tätä, mutta vedetään kuhan päästään treenaamaan. Nyt on oikea lapa vähän käyttökiellossa ja fysioterapia päällä.

Puu on pelastettu vantaalta rakennustyömaalta.

1 tykkäys