Vaahtera 135# @30"

Vaahterapyssy, 185cm pitkä, kahvasta 43x32mm, rajusti paahdettu ja sarvinokeilla. Painaa 914 grammaa, eli ei juuri mitään 135 paunaiseksi. Otti pari tuumaa settiä osin lajinsa, jäykkyytensä, mutta myös hieman liian keskitaipuvuutensa takia. Tänään kuvatessa tilleripuussa, myönnän, en edes viitsinyt ruveta tilleröimään paremmaksi. Olkoon tuommoinen, ehkä se heittää nuolta silti.


2 tykkäystä

Muistututtaa minun alkuvaiheen tillereitä. Yllättävää että laitoit esille. Ethän vain ole alkanut taantumaan jousen teossa ?

Hah! :smiley: Eläpä ruppee…
Veikkaan jotenkin että tuossa oli jotain luonnonmuotoa tuohon suuntaan, kahvassa on sen verran paksuutta että ei sen pitäisi liikaa taipua. Voihan näitä jättää esittelemättäkin, mutta ei minua henkilökohtaisesti haittaa vaikka joku näkisi koko jousenteon väriskaalan - aina ei kaikki ole priimaa.
Tuohon jouseen kun napauttaa kevyen nuolen jänteelle ja laakasee niin jää aika moni pituusviivalla pölyä imemään… Veikkaanpa.

1 tykkäys

Tässä sama kuin osagessa, oikea lapa näyttää vähän eripariselta verrattuna vasempaan, joka taipuu mielestäni oikein kauniisti.

Millainen oli vaahtera aihio ennen jouseksi muuttumista ?

On tuossa tillerissä sen verran sanomista, että korjaan vielä juurikin Tuomon huomioiden mukaan. Nämä oli kaikki 3 jousta oli kuitenkin nyt ensimmäistä kertaa kuvattuna täydessä vedossa, osagea ammuttu muutaman kerran, vaahteraa kerran. Danielin kanssa tilleröitiin jouset vaan johonkin 20" vetoon asti, mutta silloin ei tämänkään jousen tilleri näyttänyt noin epätasapainoiselta, tai ehkä en vain huomannut sitten.

Vaahtera-aihio oli ihan perus siisti, oksaton mutta en juuri sen kummemmin valikoinut tähän. Kyllä vaahterasta jäykkääkin jousta tekee, tähän tuli tuota settiä survottua liikaa kahvaan alkuvaiheessa, sen kun jättää pois niin ihan ok tulee.

Pitääpä palata tähän, tilleri on tosiaan vähän vinksis vonksis, mutta kyllä se nuoli lähti 135 paunasella alkukesästä rapiat 280-290m @Mikkolaht toimesta! Siinä oli muuten jo yksipuisten ennätys lähellä, oliko meillä vähän sitten jousi/nuolisekaannuksia niin ihan varmuutta ei lukemista saatu. Tämä ampui rinnakkain ipe-tonkin laminaattini kanssa.
Vielä on tilleri odottanut suurempia tasapainotuksia, pitäisi katsoa tilleripuussa uudemman kerran… Settiä ei ainakaan ole tullut lisää kun viimemmäksi katsoin.

1 tykkäys