Preeriakisa, American Round ja pituuskisa 2019

Kisapäivä on lauantai 18. toukokuuta. Se pyritään pitämään aina vastaisuudessa tänä ajankohtana, eli äitienpäivän jälkeisen viikonlopun lauantaina. Syynä nimeomaan tähän ajankohtaan on se, että toukokuun alussa on suuri mahdollisuus sille, että on koleat huonot kelit. Sitten tulee se äitienpäiväviikonloppu, joka on pyhitetty mamman kanssa olemiseen. Sitten tulee tämä kisaviikonloppu. Toukokuun lopussa alkaa olla koulujen päättäjäisiä ja muuta sellaista. Ja Petikon vaisto on sitten jo turhan lähellä.

18.5. ammutaan preeriakisa klo 11-12. Säännöt ovat samat kuin ennenkin. Jousi on maksimissaan 130 cm päästä päähän selkää mitaten. Nuolet ovat vesaa, muut materiaalit eivät käy. Kärki jonkinlainen bluntti, kärjetön varsi tai taulukärki tai vastaava. Ei leikkureita. Ammutaan neljällä nuolella 10 sarjaa mokkasiiniin 40 m etäisyydeltä. Jokainen osuma antaa pisteen. Jos tulee tasapisteitä, otetaan lisäkierroksia, kunnes voittaja on selvillä. Nuolet pidetään jousikädessä ammuttaessa.

American Round alkaa noin 12.30. Siinäkin ovat samat vanhat säännöt. Ammutaan 40, 50 ja 60 jaardin matkoilta FITA-tauluun. Kultakin matkalta ammutaan 5 kierrosta, 6 nuolella, eli 30 nuolta per etäisyys. Jousen täytyy olla puuta tai muita luonnonmateriaaleja, ei nuolihyllyä tai muuta ylimääräistä, pituus vapaa. Jänne saa olla tekokuitua. Nuolet puuta tai ruokoa, ei muovinokkeja. Kärjet taulukärkiä tai vastaavia.

Pituusammunta alkaa noin klo 17. Eli sen jälkeen kun AR:n tulokset on julkistettu. Pituuskisassa ammutaan kaksi kierrosta, maksimissaan 5 nuolta per kierros. Tämän jälkeen mitataan laserilla tulokset. Nuo viisi nuolta saa ampua vaikka viidellä eri jousella, jos niin haluaa. Mutta kisassa ei tehdä kokeilevia tutkimuksia. Ennen kisaa täytyy tehdä kokeet kotioloissa ja selvittää, millä jousella/jousilla ja nuolilla haluaa ampua kisan.

Kisamaksu on 5 euroa knuutinpoikien jäseneltä ja 10 euroa muilta. Ulkomailta tulevan ei tarvitse maksaa kisamaksua. Muutos aikaisempaan on se, että kisamaksu peritään kaikilta ja sillä voi osallistua kaikkiin kolmeen tai vain yhteen kisaan. Tarjoamme osallistujille pullakahvit.

Tapahtumapaikka on sama kuin jo useampana vuonna, eli Kuralan Kylämäen museoalue Turussa, Hämeenlinnantien ja Jaanintien risteyksen tuntumassa. Jättäkää auto Jaanintien vierellä olevalle parkkipaikalle ja sieltä nousee kangasnauhoilla merkitty reitti kisapaikalle Kylämäen toiselle puolelle. Ampumapaikka on Jaaninojan luona, kuten ennenkin. Uusien osallistujien kannattaa googlettaa “Kuralan Kylämäkeä”, jotta saatte paremman käsityksen alueesta.

Jos luvataan helteistä keliä varautukaa siihen sopivalla päähineellä ja vaatetuksella. Useamman tunnin oleskelu kevätauringossa voi tuntua päänupissa. Tuomme juomavettä paikalle, mutta omakaan juomapullo ei ole huono idea.

Jos on mitä tahansa kysyttävää, soittakaa tai tekstatkaa Simolle (041 463 8968).

Tervetuloa!

1 tykkäys

Kiva, määkin tairan tulla :slight_smile:

5 tykkäystä

Hienoa! Meinaatko viedä koko potin tällä kertaa? Viimeksi oli tosi lähellä!

1 tykkäys

No höpölöpö…Viimeksi oli montakymmentä meetriä jälessä :slight_smile: Eikä ole vielä ainakaan pituusrintamalla mitään uutta… Mutta kyllä vastaan koetan pyristellä kaikissa kolmessa kisassa :slight_smile:

1 tykkäys

Hienoa muuten, että perinteikäs ja aivan mahtava kisapäivä järjestetään taas kerran!

Lupaudun taas hoitamaan American roundin kirjanpidon ja tuloslaskennan lähes reaaliaikaisesti. Tulokset valmistuvat suunnilleen samalla hetkellä, kun viimeinen nuoli kiskotaan irti taulusta. Vaikka voittaja tiedätään jo nyt (enpäs kerrokaan, että kuka!), niin jännitystä tulee silti riittämään aivan loppuun asti!

Pituusammuntakilpailusta on myös odotettavissa hieno näytös, vaikkei ehkä niin jännittävä kuin viime vuonna. Jos vaan sää on suotuisa, niin hurjia tuloksia on luvassa!

Hienoa että Tuomo hoitaa jälleen pistelaskennan. Erittäin positiivista, ettei siihen mene erikseen aikaa ammunnan jälkeen. Ja varmaan virhelaskennankin todennäköisyys pienenee.

Ihan mielenkiinnosta kysyisin aikooko siellä kisapaikalla majailla ketään ennen/jälkeen kisojen ?

Mä tuun telttailemaan pe-la yön. Eikun kaveriksi. :smiley:

1 tykkäys

Kyllä kiinnostais osallistua, pitää vaan kyhätä tarkkuus jousi tässä. Jää harjoittelu niukalle mutta ei se mitään.

1 tykkäys

Meikä tulee Turkkuun tuolloin ampuu kans. Duunit peruttu. Preeria ja Ar. Aika kivaa, mut vähä jännää…

2 tykkäystä

Mää pistän tämä ilmoituksen nyt tähän koska en laita erillistä myyntilistaa tämän kisan jälkeen täänne foorumilla.
Myynti tapahtukoon kuralan pellolla ja that’s it.

Eli raahaan paikalle muutaman tuoreen pöllin jalavaa sekä pähkinä pensasta. Kaadettu noin huhtikuun puolessa välissä sekä viime viikolla. Pituudet siellä 195cm toisella puolella miltein jokaisella. Jokaiselle pulikalle joudun pistämää ±50€ hinnan koska köyhyys…

Puut ovat kaadettu pääskyvuoren työmaa projektin yhteydessä ja minä olen siellä niitä yrittänyt parhaani mukaan suojella moottorisahalta vaan nyt kun alue on myyty, kaavoitettu ja osittain jo kaadettu sekä uudet tiet rakennettu (itse ollut tietä rakentamassa) on täytynyt toimia nopeasti muiden työmiesten kanssa jotta silppurikone ei ahmaisisi kaikkia mahaansa.
Säälikseni siltu todella moni potentiaalinen pulikka on jo silppuriin joutunut ja vieläkin useita on kaato alueella pystyssä. Muutama isompi jalava siellä vielä seisoo, mutta pähkinät on jo poissa.

Lopullinen kaato ja tulevien kerrostalojen pystytys alkaa lähitienoilla.

Vai niin, saas nähdä, että kumpaan suuntaan kulkee enemmän puuta…

Onko paikalla lämmittelypakka American roundia varten? Jos ei ole, niin voin ottaa yhden mukaan, vapaaseen käyttöön siis. Pakan saanee aitaa vasten nojaamaan, kannettavaa telinettä ei ole.

Nyt näyttää siltä, että preeriakisa jää poikkeuksellisesti väliin mutta ehtinen paikalle kyllä hyvissä ajoin ennen American roundia.

Sääennuste näyttää nyt oikein lupaavalta - lähes tyyntä, aurinkoista ja lämmintä. Kyllä Knuutinpojat osaavat hyvän kisapäivän valita! Toivottavasti viimekeväinen pituusammuntaihme toistuu ja olosuhteet ovat suotuisat myös pituusammunnassa!

1 tykkäys

50€ aika tiukka hinta palikasta… toki jos siitä saa monta. Olen polkenut hinnat jousikurssilla 10e staavi. Ei tarvi maksaa jos hajoo ennen ku valmis. Tämä jalous tietty syy ikuiseen köyhyyteeni.

Harjoitus maali tulee johonkin lähistölle.

Sää lupailee toistaiseksi ihan hyvää keliä.

Pituusammunta on vuoritettava vanhalla pellolla koska auralaakson ABC pellolla on jo vakituisia asujia emmekä aijo vaarantaa kenenkän kotirauhaa vahinko nuolella.

50€ on kyllä vielä aika pieni hinta jos veraan mitä muista puista pyydetään…

Olen itsekkin jo vuosia antanut puiden mennä käsistäni 5-15€ hinnalla, mutta nyt sille on tehtävä loppu.
Itsekkin oon jopa annellut jousia viikonlopuksi käyttöön ja päättäköön sitten ostaako vai ei. Muutama on jopa jäänyt sille tiellä ja minä vain katsellut tyhjiä taskujani…

Vuorijalavista on pyydetty kuivana aika paljon. Enkuissa muutama myy ihan 100£ hintaa. Hollannissakin on yllättävän kova huuto vuorijallusta kun ovat metsät ovat jo miltein täysin jalavataudin tuhoamat…

Myy millä myyt, mutta nuo on ihan eri asioita!
Sijainti on tärkein, nyt ei olla englannissa vaan täällä kasvaa vuorijalavaa.
Samoin osage on jenkkilässä uloskantohinnoissa, mutta euroopassa pulitetaan aihioista 50-100e.

Jos aihiot on hyviä niin voisihan sitä halkaistavasta paksusta staavista muutamia kymppejä maksaa. Minäkin, mutta nyt taitaa olla vielä niin paljon varastoa että melkein pitäisi ottaa välivuosi töistä niin kerkeisi kaiken käyttämään. :smiley:

En aijo tässä sen enempää käymään mitään myyntipuhetta läpi, mutta se, että perus jalava lankku josta saisia myös kaksi tai max kolme hyvää jousta on samoissa hinnoissa puutavaliikkeissa, paitsi että tämä onkin sitä vuosijallua jonka kaupallinen myynti puuliikkeissä on kiellettyä juuri tuon hauroituksen takia, mutta koska työmaan saha jo kävi ja nämä oli jo hake tehtaalle menossa ja minä siellä työmään nurkilla kahvitauoillani niitä lastaus laaatikosta yksin ulos vetelin ja autooni kärräsin, on vaivanpalkka mielestäni vähintään kohtuullinen.

Plus nämä ovat nyt tuoreita (helposti tauvutettevia muotoon jos haluaa), sekä jousia puoli-ammatikseen tekevän henkilön hyväksymiä aihioita mille paunoille vaan pitäisi olla jo tarpeeksi hyvä peruste. jos saa jostan samanaltaita tavaraa halvemmalle niin menköt sinne. Jääpähän minulle enemmän puuta joista voin tehdä jousia joille voin 50€ sijään pistää +400€ hintalapaun perään :slight_smile:

Jos tekisin näistä jousia verojen kanssa niin perus lättä jousen hinta olisi +260€ (nykyisin pyydän vain 140-180€) jos taas tekisin jollekulle sotajousen niin +900€.

3 tykkäystä

Foreca ennustaa lauantaiksi Turkuun +22 ja tuuli +2 m/s. Lähes tyyntä siis. Mäkin otan tavaraa mukaan: karhunrasvaa, mehiläisvahaa ja hanhensulkia ainakin. Ehkä yksi 108cm osageslaissi joka saattaa kyllä olla melko haasteellinen jouseksi saattaa. Varsijousen kaareksi ehkä menisi. Ensisijaisesti vaihto, marjakuusi ja lyly ja muutkin jousipuut kiinnostaa.

En pääse tällä kertaa mukaan. :sleepy::cry: Opiskeluni lopputyö on pahasti kesken, lopputyönäyttelyn rakentaminen alkaa perjantaina, teen myös julisteet siihen…, enkä ees kertakaan päässyt treenaamaan. …:cold_sweat:

Mutta hyvät kisat kaikille ja nähdään Petikossa sitten. :fox_face:

Tiättekö mikä on kiva ku voittaa preeriakisan? No kun voittaa sen kolmannen kerran! Tiättekö mikä on kivaa ku ampuu maailmanennätyksen? No se ku ampuu sen toisen kerran! Eli paljo mikään ei o kivempaa ku triplamestaruus ja tublaME.
No joo. Parilla kiepillä 3 osumaa oli tosi rukkasessa mutta Simon magicsaapas väistelee likiosumat ihmeellisesti. En ois uskonu et kulkee preeria noin kivasti mut Pasi sano et eiköhän tikata toi saapas piikkisiaksi ja innostuin ajatuksesta.
Preeriassa on tapahtunut ilahduttava tasonnousu kautta ampujain.
AR kulkikin sitten meikällä laimeammin. Hyvä kisa kuitenkin koska Pasin takana tilanne oli tasainen pitkään Tuomon, Ranen, Tiinan, Eeron, Artun ja mun välillä. Kai… Toki erot repesivät hiljalleen isommiksi vaikka en tilannetta tiennytkään. Mulle sopisi että joka kiepin jälkeen tilanne kerrottaisiin nopeesti ku on Tuomo ja kone ja sit viivalle taas. Ajattelin että 300 on mulle rutiinitulos, mutta AR on tulos tai ulos…kisa… Nyt se oli ulos. Kiitos järjestäjille ja säälle. Sää pyöristi Pasin laakeista parhaan terän. Voisko saada ens vuodelle +34C?

7 tykkäystä

Ai ku harmittaa etten päässyt. :grimacing: