Preeriakisa, American Round ja pituuskisa 2019


#1

Kisapäivä on lauantai 18. toukokuuta. Se pyritään pitämään aina vastaisuudessa tänä ajankohtana, eli äitienpäivän jälkeisen viikonlopun lauantaina. Syynä nimeomaan tähän ajankohtaan on se, että toukokuun alussa on suuri mahdollisuus sille, että on koleat huonot kelit. Sitten tulee se äitienpäiväviikonloppu, joka on pyhitetty mamman kanssa olemiseen. Sitten tulee tämä kisaviikonloppu. Toukokuun lopussa alkaa olla koulujen päättäjäisiä ja muuta sellaista. Ja Petikon vaisto on sitten jo turhan lähellä.

18.5. ammutaan preeriakisa klo 11-12. Säännöt ovat samat kuin ennenkin. Jousi on maksimissaan 130 cm päästä päähän selkää mitaten. Nuolet ovat vesaa, muut materiaalit eivät käy. Kärki jonkinlainen bluntti, kärjetön varsi tai taulukärki tai vastaava. Ei leikkureita. Ammutaan neljällä nuolella 10 sarjaa mokkasiiniin 40 m etäisyydeltä. Jokainen osuma antaa pisteen. Jos tulee tasapisteitä, otetaan lisäkierroksia, kunnes voittaja on selvillä. Nuolet pidetään jousikädessä ammuttaessa.

American Round alkaa noin 12.30. Siinäkin ovat samat vanhat säännöt. Ammutaan 40, 50 ja 60 jaardin matkoilta FITA-tauluun. Kultakin matkalta ammutaan 5 kierrosta, 6 nuolella, eli 30 nuolta per etäisyys. Jousen täytyy olla puuta tai muita luonnonmateriaaleja, ei nuolihyllyä tai muuta ylimääräistä, pituus vapaa. Jänne saa olla tekokuitua. Nuolet puuta tai ruokoa, ei muovinokkeja. Kärjet taulukärkiä tai vastaavia.

Pituusammunta alkaa noin klo 17. Eli sen jälkeen kun AR:n tulokset on julkistettu. Pituuskisassa ammutaan kaksi kierrosta, maksimissaan 5 nuolta per kierros. Tämän jälkeen mitataan laserilla tulokset. Nuo viisi nuolta saa ampua vaikka viidellä eri jousella, jos niin haluaa. Mutta kisassa ei tehdä kokeilevia tutkimuksia. Ennen kisaa täytyy tehdä kokeet kotioloissa ja selvittää, millä jousella/jousilla ja nuolilla haluaa ampua kisan.

Kisamaksu on 5 euroa knuutinpoikien jäseneltä ja 10 euroa muilta. Ulkomailta tulevan ei tarvitse maksaa kisamaksua. Muutos aikaisempaan on se, että kisamaksu peritään kaikilta ja sillä voi osallistua kaikkiin kolmeen tai vain yhteen kisaan. Tarjoamme osallistujille pullakahvit.

Tapahtumapaikka on sama kuin jo useampana vuonna, eli Kuralan Kylämäen museoalue Turussa, Hämeenlinnantien ja Jaanintien risteyksen tuntumassa. Jättäkää auto Jaanintien vierellä olevalle parkkipaikalle ja sieltä nousee kangasnauhoilla merkitty reitti kisapaikalle Kylämäen toiselle puolelle. Ampumapaikka on Jaaninojan luona, kuten ennenkin. Uusien osallistujien kannattaa googlettaa “Kuralan Kylämäkeä”, jotta saatte paremman käsityksen alueesta.

Jos luvataan helteistä keliä varautukaa siihen sopivalla päähineellä ja vaatetuksella. Useamman tunnin oleskelu kevätauringossa voi tuntua päänupissa. Tuomme juomavettä paikalle, mutta omakaan juomapullo ei ole huono idea.

Jos on mitä tahansa kysyttävää, soittakaa tai tekstatkaa Simolle (041 463 8968).

Tervetuloa!


#2

Kiva, määkin tairan tulla :slight_smile:


#3

Hienoa! Meinaatko viedä koko potin tällä kertaa? Viimeksi oli tosi lähellä!


#4

No höpölöpö…Viimeksi oli montakymmentä meetriä jälessä :slight_smile: Eikä ole vielä ainakaan pituusrintamalla mitään uutta… Mutta kyllä vastaan koetan pyristellä kaikissa kolmessa kisassa :slight_smile:


#5

Hienoa muuten, että perinteikäs ja aivan mahtava kisapäivä järjestetään taas kerran!

Lupaudun taas hoitamaan American roundin kirjanpidon ja tuloslaskennan lähes reaaliaikaisesti. Tulokset valmistuvat suunnilleen samalla hetkellä, kun viimeinen nuoli kiskotaan irti taulusta. Vaikka voittaja tiedätään jo nyt (enpäs kerrokaan, että kuka!), niin jännitystä tulee silti riittämään aivan loppuun asti!

Pituusammuntakilpailusta on myös odotettavissa hieno näytös, vaikkei ehkä niin jännittävä kuin viime vuonna. Jos vaan sää on suotuisa, niin hurjia tuloksia on luvassa!


#6

Hienoa että Tuomo hoitaa jälleen pistelaskennan. Erittäin positiivista, ettei siihen mene erikseen aikaa ammunnan jälkeen. Ja varmaan virhelaskennankin todennäköisyys pienenee.