WIAC 2023, 13.-18.2.2023, Englanti, Kent

No niin, hienoa, että Jani on lähtenyt mukaan kisatouhuihin hyvällä asenteella. Tulevana talvena haluan kyllä osallistua pitkästä aikaa hallikisoihin, jos ne vaan järkevän ajon päässä ovat. Mitä enemmän porukkaa osallistuu kisoihin, sitä motivoivampaa se on omankin harjoittelun kannalta. Tuleva kesäkausikin houkuttelee jo, oli kiva ampua Pärnussa Field- ja Hunter-kierroksia. Kehitettävää kyllä riittää…

1 tykkäys

Just tuollainen HB olis kiva osata tehdä. Pohdin tuota heinäkuun alussa jo, mutta sitten mietin, että onkohan se sääntöjen mukainen historiajousi. Näyttää sitten olevan :+1:

Juu on se. 1800 luvulla käyttivät, kun saivat mahtumaan paremmin hevoskärryihin tavallisiin pitkäjousiin verrattuna.

1 tykkäys

Ensimmäiset mallit ovat jo 1700-luvulta.

Pitäisi kyllä itsekin tehdä kunnon katkojousi (lonkkari) kisapeliksi, niin olisi vähän autenttisempi jousi kuin Pärnussa mukana ollut härpäke.

Saitko tarpeeksi kuittailua jousesta siitä jousesta?? :smiley: Mutta tosiaan ampuisit varmaan yhtä hyvin lonkkarilla.

Mä en ehkä lähde tuohon katkojousijuttuun, siitä tulee erikoislaukku lentoyhtiölle joka tapauksessa. Putkeen mahtuu kaksi jousta ja nuolet.

Tuosta pitkälle ampumisesta sen verran että aasiassa ollaan vähän eri mieltä. Siellä vahvasti varoitellaan kaukaa ampumista jos tekniikka on vielä merkittävästi kehityksessä.

Viesti yhdistettiin ketjuun: Takedown-jousi Kenttiin

Ostin lennot 12.2-20.2 norwegianilta. Siinä kerkeää sitten vähän lopusta katselemaan Lontootakin.

Black friday alennuksella saa nyt 180e/henkilö suorat lennot. Siihen jousikotelosta hintaa yhteensä lisää 70e kun ostaa verkosta. Ei paha?
Semmonen huomio että vaikka on takedown jousi niin silti tarvitsee erillisen jousikotelon, eiks je? Toki silloin voi vetää lentolaukulla + kovakantinen jousikotelo. Ja säästää tuon 70e.

Everest Legend 40” -laukku, joka on taljoille alunperin tehty minulla. Kaksi katkojousta ja perusmatkatavarat menee hyvin ja kelpaa matkalaukkuna. Pituutensa vuoksi useimmilla kentillä pitää pudottaa erikoismatkatavaranauhalle (ja noutaa myös) ilman lisämaksua.

Ei paha. Kyllähän tommonen 70e säästö per reissu jossakin näkyy.
Toisinaan kun tulee eteen billettejä joista tekisi ihan kivasti katkojousia. Nimenomaan parempilaatuisia puita.

Nyt on neljä AMHB-ukkoa viivalla, kun saatiin unkaristakin kisaaja. Suomi vs. muu maailma siis 4:4 nyt.

Olette varmaan tietoisia, että kisojen paita- ja rekvisiittakauppa on myös auennut, jos kisamuistoja haluatte varata.

Ampumaryhmätkin näkyy ilmoitetun:
Shooting Timetable.xlsx (wiac2021.co.uk)
Kun tutkailin, niin HB aloittaa tiistaina iltavuorossa, keskiviikko vapaa ja torstaina keskipäivähuki. Perjantain vuoro vähän hakusessa, kun vertaa aiemmin ilmoitettuun aikatauluun, jossa olisi päivävuoro, mutta värikoodeissa jotain muuta:
Microsoft Word - Archer’s Timetable.docx (wiac2021.co.uk)


Uudet välineet - jousi ja nuolet. Kiitos @TuomoReiniaho ! Hyvinhän ne ovat lähteneet toimimaan, jos vain polla kestää sitten kilpailuissa. Se onkin sitten se toinen juttu :slight_smile:

3 tykkäystä

Janista tuli sitten neljäs 25 pisteen treenikierroksen ampunut henkilö!

Yksi on Esa.
Mäkin olen todistetusti ampunut 25 kierroksen aikoinaan Riksun hallissa. Nevalainen todisti. Kuvakin löytyy.

1 tykkäys

Eli Esa, Rane, Jere ja Jani ovat ampuneet 25 pisteen treenisarjan. Tästähän keskusteltiin lyhyesti toisaalla:

Ootteko ostaneet illalliselle liput?

Juu, tilattu… Täytyy näemmä juuri saapuneen tiedotteen mukaan varata omat juotavat muovissa tai alumiinissa; lasi kielletty hallissa.

Noniin, nyt ollaan uskomattomilla leveleillä. Kisajousi rikki 20" vedolla. Ihan normi kosteus, ei mitään rääkkäystä. Päätti vaan hajota kisareissua edeltävänä päivä. No otetaas hyllystä pari lonkkaria ja kevennetään 45 paunaan…
Tuo vaan oli ainoa jousi jolla oon yli 230 pisteisiä sarjoja ampunut.


Kyl nyt on kumma. Eiks tää oo se millä viime ar ammuttiin?
Vain kerran on kisajousi itsselläni räsähtänyt muutamaa tuntii ennen ku kisat alkoi. Pakko vaihdot on kyl hikee nostattavii tilantei varsinkin kun se toinenkin katkee :grimacing:

Sama jousi joo. Periaatteessa hyvä, kun tuhansia ja tuhansia laukauksia kestänyt, mutta ajoitus sattui nyt huonosti. Onneksi on pari jousta tuossa joita ei ole ammuttu ollenkaan. Ne on kylläkin samanalaisella vaahteraselällä. Voin niistä keventää kisajouset ja eiköhän niillä jotenkuten ammuta. Aika paljon on tekniikasta kiinni…!!