WIAC 2023, 13.-18.2.2023, Englanti, Kent

Joo, sormi parantunut jo huomattavasti ja se oli tosiaan vain rasitusvamma. Välillä vihloo vielä, mutta turvotuskin vähän laskenut jo. Siirryin kokonaan välimerenotteeseen ja sitä sormi itseasiassa kestääkin paremmin. Olen itse jo periaatteessa aloittanut sisäkauden treenaamisen. Olen rakentanut terassilämitettyä ampumakoppia ja valaistua, katettua maalitaulualuetta. Kameratkin tulevat kiinteästi tähän kotiradalle. Vielä kun osais rakentaa take down pitkäjousen :smiley:

Pääsin samaan lentokoneeseen muiden Hattivattien kanssa :slight_smile:

1 tykkäys

Harjoittelua voinee sanoa jo tavoitteelliseksi! Minulla oli valaistu pakka ulkona pimeällä ammuntaa varten (ollut pois käytöstä pari vuotta), sekä yksi pakka navetassa. Pelkkä katettu tila on jo mukavampi paikka ampua kuin ulkona, varsinkin pakkasilla.

Jos sisäkauden treenaaminen tarkoittaa 20 jaardin ammuntaa, niin uskaltaisin sanoa, että ei kannattaisi, ainakaan vielä, pitkään aikaan. Nyt kun on hyviä kelejä ja mahdollisuus, niin kannattaa ehdottomasti ampua pitkää matkaa, korkeintaan päin-etäisyyttä tai siitä vähän lyhyempää. Pitkät ammuntaetäisyydet paljastavat armotta kaikki pienetkin virheet ammuntatekniikassa ja välineissä. Periaatteessa on ihan sama, miltä etäisyyksiltä harjoittelu tapahtuu, koska kaikkein olennaisin asia jousiammunnassa on hyvä, toistettava ammuntatekniikka. Jos se ei toimi, niin kaikki harjoittelu on tavallaan turhaa. Siksi tykkään itse ampua pitkiä etäisyyksiä yksin harjoitellessa, koska silloin pienetkin erot tekniikassa näkyvät paremmin kuin lyhyillä matkoilla.

Jos taas harjoittelu tähtää vaistoammuntaan tuntemattomilta etäisyyksiltä (esimerkiksi 3D-kilpailut, primikilpailut), niin silloin toki kannattaa ampua vaihtelevilta etäisyyksiltä. Mutta silloinkin ammuntatekniikan pitää olla ehdottomasti hyvä!

1 tykkäys

Mitä muuten maksoi lennot? Näyttää tosiaan että Finski on ainoa joka lentää heathrowlle suorilla lennoilla noina päivinä. Jos valkkaa samat lähdöt kuin Esa niin tekee 285e/henkilö.

edit: Jopas jopas, Heathrow:lta menee 2h junalla Kenttiin, sama 2h menee Gatwickin tai Standstedin lentokentältä.

Norwegian/Ryanair kombolla pääsee peräti 100e budjetilla ja hintaan sisältyy 1kpl ruumalaukku suuntaansa.

Mun huoltajaksi lähtee Brita -tytär mukaan, joten ostin lennot meno-paluu kummallekin. Hintaa tuli 733 eur. Lentokentällä vielä tsekataan ylisuuri pitkulainen paketti ruumaan mukaan ja sen hinnaksi tulee n. 60 eur per sivu. Taksi maksaa mahdollisesti 200 eur per suunta Kenttiin ja hotellihuone kahdelle reilut 600 eur. Yhteensä matkalle tulee hintaa pikaisesti laskettuna pari tonnia, koska tytär tarvitsee jotain tuhlurahaakin :slight_smile:

1 tykkäys

Kimppatilataksia kannattanee koettaa, jos sellaisia siellä on. Saisi kustannuksia jaettua. Juna ei houkuta isojen matkatavaroiden kanssa, mutta jos ei muu auta, sekin vaihtoehto on pohdittava.

1 tykkäys

13 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Takedown jousi Kenttiin

Niin se varmasti on. En kuitenkaan jauha kotiradalla pelkää 20 yrd vaan siinä minulla on myös Flintti mukana. Päätin treenata pelkkiä kaikkia mahdollisia sisämatkoja + metrin päästä Kaoze -hommaa tussipisteisiin paperissa, ammunta tekniikkaa, videota, analyysiä jne.

En nyt ajatellut sotkea tähän enää ulkokauden treeniä, esim. 3D:tä vaan haluan kerrankin olla johonkin tiettyyn asiaan valmistautunut. Meinaan kuitenkin tässä ilmoja pidellessä hyödyntää kesää ja paukuttaa esim. 50 metriä Peltosaaressa, mutta pääasiassa treeni keskittyy sisämatkoihin. Ulkokauden treenaamisen aloitan sitten Kentin jälkeen myös hyvissä ajoin.

Tämän kesän Tammisaaren Field/Hunter kisaan en ollut treenannut yhtään ja kyllä muuten otti paljon aivoon, kun ei voinut edes syyttää välineitä huonosta suorituksesta. Ainoa mitä saatoin vähän syyttää, niin tuota sormea, joka oli tuhannen kipeä, mutta ei se vaikuttanut kuitenkaan siihen huonoon harjoittelemattomaan tekniseen suoritukseeni :slight_smile: Ei aina tarvitse voittaa, mutta jos ei ole edes reenannut, niin… sitten kilpaileminen ei tunnu hyvältä.

1 tykkäys

No niin, hienoa, että Jani on lähtenyt mukaan kisatouhuihin hyvällä asenteella. Tulevana talvena haluan kyllä osallistua pitkästä aikaa hallikisoihin, jos ne vaan järkevän ajon päässä ovat. Mitä enemmän porukkaa osallistuu kisoihin, sitä motivoivampaa se on omankin harjoittelun kannalta. Tuleva kesäkausikin houkuttelee jo, oli kiva ampua Pärnussa Field- ja Hunter-kierroksia. Kehitettävää kyllä riittää…

1 tykkäys

Just tuollainen HB olis kiva osata tehdä. Pohdin tuota heinäkuun alussa jo, mutta sitten mietin, että onkohan se sääntöjen mukainen historiajousi. Näyttää sitten olevan :+1:

Juu on se. 1800 luvulla käyttivät, kun saivat mahtumaan paremmin hevoskärryihin tavallisiin pitkäjousiin verrattuna.

1 tykkäys

Ensimmäiset mallit ovat jo 1700-luvulta.

Pitäisi kyllä itsekin tehdä kunnon katkojousi (lonkkari) kisapeliksi, niin olisi vähän autenttisempi jousi kuin Pärnussa mukana ollut härpäke.

Saitko tarpeeksi kuittailua jousesta siitä jousesta?? :smiley: Mutta tosiaan ampuisit varmaan yhtä hyvin lonkkarilla.

Mä en ehkä lähde tuohon katkojousijuttuun, siitä tulee erikoislaukku lentoyhtiölle joka tapauksessa. Putkeen mahtuu kaksi jousta ja nuolet.

Tuosta pitkälle ampumisesta sen verran että aasiassa ollaan vähän eri mieltä. Siellä vahvasti varoitellaan kaukaa ampumista jos tekniikka on vielä merkittävästi kehityksessä.

Viesti yhdistettiin ketjuun: Takedown-jousi Kenttiin

Ostin lennot 12.2-20.2 norwegianilta. Siinä kerkeää sitten vähän lopusta katselemaan Lontootakin.

Black friday alennuksella saa nyt 180e/henkilö suorat lennot. Siihen jousikotelosta hintaa yhteensä lisää 70e kun ostaa verkosta. Ei paha?
Semmonen huomio että vaikka on takedown jousi niin silti tarvitsee erillisen jousikotelon, eiks je? Toki silloin voi vetää lentolaukulla + kovakantinen jousikotelo. Ja säästää tuon 70e.

Everest Legend 40” -laukku, joka on taljoille alunperin tehty minulla. Kaksi katkojousta ja perusmatkatavarat menee hyvin ja kelpaa matkalaukkuna. Pituutensa vuoksi useimmilla kentillä pitää pudottaa erikoismatkatavaranauhalle (ja noutaa myös) ilman lisämaksua.

Ei paha. Kyllähän tommonen 70e säästö per reissu jossakin näkyy.
Toisinaan kun tulee eteen billettejä joista tekisi ihan kivasti katkojousia. Nimenomaan parempilaatuisia puita.

Nyt on neljä AMHB-ukkoa viivalla, kun saatiin unkaristakin kisaaja. Suomi vs. muu maailma siis 4:4 nyt.

Olette varmaan tietoisia, että kisojen paita- ja rekvisiittakauppa on myös auennut, jos kisamuistoja haluatte varata.

Ampumaryhmätkin näkyy ilmoitetun:
Shooting Timetable.xlsx (wiac2021.co.uk)
Kun tutkailin, niin HB aloittaa tiistaina iltavuorossa, keskiviikko vapaa ja torstaina keskipäivähuki. Perjantain vuoro vähän hakusessa, kun vertaa aiemmin ilmoitettuun aikatauluun, jossa olisi päivävuoro, mutta värikoodeissa jotain muuta:
Microsoft Word - Archer’s Timetable.docx (wiac2021.co.uk)


Uudet välineet - jousi ja nuolet. Kiitos @TuomoReiniaho ! Hyvinhän ne ovat lähteneet toimimaan, jos vain polla kestää sitten kilpailuissa. Se onkin sitten se toinen juttu :slight_smile:

3 tykkäystä

Janista tuli sitten neljäs 25 pisteen treenikierroksen ampunut henkilö!