Virityslauta - peg board

Mulla on kaks kappaletta näitä levyjä, pieni liikuteltava olkkariversio ja sitten isompi ruuvattuna jykevään pöytään. Kiinnitettynä pöytään tätä on huippu käyttää.

Tässä mitat millä saa toimivan:
100cm x 38cm x 45mm
Tappireiät 25mm halkaisijaltaan. Ensimmäiset reiät on keskituesta mitattuna 30cm päässä.
Tuolle sopii 135cm pitkä jousi pinteeseen ja miksei vähän pidempikin mutta sitten ei saa tappia kärjen reunaan asti.

Semmonen vinkki että kannattaa tehdä koivuvanerista jos vain mahdollista. Reiät nimittäin pehmenee muuten, kun virittää vahvoja jousia.
Tapit pitää olla sitten justiinsa fitti ja ottaa huomioon kosteuseläminen, metalliputken pätkät saattaisi jopa olla parempi. Pienet nahkatoppaukset tappeihin ja valmis.

Keskitukea voi muotoilla parhaiten tukemaan kahvaa - koska refleksinen jousi on kiikkerä. Siitä syystä tuommoinen pystytuki, pieni pala ruuvattuna estämään luiskahtamista kuin tilleripuussakin.


6 tykkäystä

Nyt pääsen minäkin virittämään näitä komposiitteja helposti. 45-millistä koivuvaneria, ei ollut leveämpää palaa, niin piti tehdä tuollainen uloke jousen tueksi. Lisää reikiä sitten kun tarvitsee.

2 tykkäystä

Eipä siihen paljoa tarvitse. Toki jää sulta nyt nuo ensimmäiset tappireiät pois. Olisiko sun keskipalkki niin leveä että jousi mahtuu tepelikeillä viritykseen? Sehän olisi se optimitilanne, kun on parempi hallinta taipumiseen. Silloin ei tarvitsisi ensimmäisiä reikiä, siis niitä jotka on tuon palkin tasolla normaalisti.

Pitääpä kokeilla, sitten kun tepelikit on tehty. Ellei muuten onnistu, niin voihan tuon levyn alareunaan tehdä tuen ja tehdä siihen lähelle reiät, kääntää siis tuon koko jutun vain 180 astetta.