Vesipuhvelia vietnamista

Nyt löyty huippuvälittäjä! Ilmeisesti piireissään vielä luottokaveri hyvillä tuotteilla.

Facebookista löytää: Nguyen Duc

Sarviliuska 62-70cm (paksuus 14mm tyvi -> 3mm latva) 16 euroa/kpl
Naudan jalkajänne 32e/1kg

Rahdit maksaa suomeen 16e/0,5kg ja seuraavat 4,2e/0,5kg.

Hinnat on äkkiseltään todella halpoja, erityisesti jänteet, mutta tuleehan siinä paketille painoa kuitenkin kun sarvet on noinkin paksua matskua että sarvesta on otettu vain yksi liuska. Tilasin 10kpl sarvia ja kilon jänteitä, paljonhan noille tulee painoa, 4-5kg? Eli joku 50e postit.
Sanoi että leikkaa sarvet 3pv sisään ja lähettää, päivitellään tilannetta.

Onko suoraa linkkiä? Jalkajänteistä - lieneekö nauta toimiva? Kuinka pitkiä jänteet ovat? Noissa on melko varmasti jännetuppi päällä, jolloin hukkaa on karkeasti noin puolet, enemmänkin, jos on ronskin puoleisesti leikattu irti.

Tässä on heidän varsinaisen liikeen sivut: www.mynghesungtrau.vn

Ja tässä sähköpostiosoite mistä tavoittaa, varmaan kannattaa kysyä tuota Nguyenia linjoille, kun hän näitä jousitarvikkeita on erikseen mainostanut.
mynghesungtrau@yahoo.com

Määki oon näköjään ollu saman kaverin FB kaverina jo jonkin aikaa. Oon näköjään myös laittanu äijän pois seurattavien listalta…
Miksiköhän??

Toki on toimivia, noitahan juuri tykkäsivät ottomaanitkin käyttää.
Suora lainaus Adam Karpowiczilta:

It is said ox tendons were used for the Turkish war bows and cow tendons for the flight bows. I doubt if the differences were truly noticeable in a bow.

For my first bows I used sinew of ordinary cattle. I found the cow tendons rather short and greasy, so I then tried moose tendons. The difference was obvious: much longer, since moose legs are indeed longer, much less grease and the higher strength.

En tiedä mikä tuo lopun “higher strength” oli, kun tosiaan näiden eri elikoiden jänteiden välillä ei suuria eroja ole.

Hienoa että löytyi sarvijamppa.

Tavaroista oli huomaavaisesti otettu kuvat vielä ennen lähettämistä. Sain muuten 13€/kpl hintaan liuskat, 45€ postit. :ok_hand:

2 tykkäystä

Siis oli sahattu tohon muotoon valmiiksi ja hinnaksi tuli 13e kpl?

Juuri näin, siis yksi paksu liuska sarvesta. Tyvi on yli 10mm paksu.

Aika hyvä. Pelkästään sarven sahaaminen tuohon liuskamuotoon on jo oma hommansa. Jos vielä jyvittää 10 sarvelle rahtikulut niin 18,5 e kappale. Mistään ei ole saanut noin halvalla.
Jousen sarvet a 37 e!!! Highland hornista rahteineen parin hinnaksi tuli n.50 e ja sahaamista ei ole tehty vaan oli raaka kokonainen sarvi. Tämä kokonainen sarvi oli jousikurssillaisille hepreaa sahata, eli he sahasivat tietysti ensi parhaista aihiosta. Tuli sitten muutama hylkysarvi epähuolellisuden summana ja itse sitten leikkasin niistä huonommista sarvista ja sain aikaiseksi parempaa tavaraa kuin aloittelija hyvistä sarvista ja niillä paikatiin onnettumutta. Kolmesta sahurista 2 tössi sahausvaiheen, yksi ei aloittanut vielä sahaamista. Se on millipeliä tai millin osien tarkkaa puuhaa mistä sen siivun sahaa. Olisi vielä hyvä jos sarvi myös kulkisi omilla “lustoillaan”, vaikka kestää ilman sitäkin.
Tyven paksuudesta ei ole muuta iloa kuin että nokkeja tms saa.

Onko siivut hyviä? onko poikittaishalkeamia reunoissa tms?

Tosi on. Itsellekin tuli pieniä mokia sahatessa, hirvittäisi suorastaan antaa kokemattomalle sarvia sahattavaksi. :smiley:

En vielä ole saanut noita, nuo oli kuvat mitkä Nguyen lähetti. Ilmoittelen sitten viikon, parin päästä.
Hinta todellakin on tuossa alhaalla, samoin jänteille. Talvi meneekin taas kivasti komposiitteja tehdessä, turkki pituusjousi, mongoli, rapu, crimean tatar, manchu…:yum:

ahaa… ne eivät ole tulleet… Kuvathan voivat olla timanttia ja saapuvassa laatikossa sitä sun tätä. Tarkkaillaan.

Nämä kuvat ottaa Nguyen siitä tavarasta mitä sahaa ja lähettää asiakasta varten. En usko että tässä koijataan, mutta toki voi pahimmassa tapauksessa näinkin olla.
Varsin pidetty kauppias kyseessä.

1 tykkäys

:+1: Jänteet on mitoiltaan 25-30cm, sarvet 58-64. Pidempiäkin sarvia saa, hinta vain nousee. Noista saa kyllä jo manchunkin, että mihinkäs sitä pidempiä. Ja saattaapa tuossa olla hahmotelmatkin jo semmoiseen… Semmonen 70 tuuman jumppajousi 150# @36"…