Vanhalinnan kisa 2023

Knuutinpoikien päätapahtuma, Liedon Vanhalinnassa pidettävä 3D-primitiivijousikisa pidetään jälleen elokuun viimeisenä lauantaina eli 26.8. Ilmoittautuminen kisaan alkaa klo 11.00 venevajassa lähellä linnan päärakennusta. Kilpailu alkaa klo 12.00. Radalla on edellisvuosien tapaan 20 rastia, enimmäkseen eläinmaaleja, joihin ammutaan pääsääntöisesti kolmella ratakärkisellä nuolella.

Kisamaksu on 10 euroa jäsenmaksunsa maksaneelta, muilta 15 euroa. Ulkomailta tulevan ei tarvitse maksaa. Maksu vain käteisellä. Seura tarjoaa kahvia, mehua ja pientä purtavaa, joten omiakin eväitä kannattaa ottaa mukaan.

Autot voi jättää venevajan luona olevalle parkkialueelle. Lähistöllä on myös toinen parkkipaikka. Vanhalinnalla on jälleen muinaistulien yö, joten illan mittaan alueelle kertyy runsaasti väkeä. Korvauksena Vanhalinnan käytöstä pidämme jousiammuntanäytöksen 19.30-20.00. Tämän jälkeen väki siirtyy linnavuoren laelle seuraamaan tuliesityksiä yms. Näytöksessä olisi hyvä olla jokin historiallisen tapainen asu, mutta se ei ole pakollinen.

Pituusammuntakilpailu pidetään, jos Vanhalinnan pellot on puitu. Tilanteesta tiedotetaan lähempänä kisaa. Tällä hetkellä meillä ei ole tiedossa muuta riittävän turvallista paikkaa, sillä asutulla seudulla on niukasti puolen kilometrin aukeita paikkoja.

Tervetuloa!

3 tykkäystä

Välineitä koskevat säännöt ovat samat kuin ennenkin. Eli luonnonmateriaalijousi, ei kantavaa nuolihyllyä. Jousenjänne saa olla tekokuitua. Nuolet puuta tai ruokoa, ei muovinokkeja. Kärjet rata- tai taulukärkiä ( tai muita sen kaltaisia), ei leikkureita.

Mainiota. Tottakai tulen taas mukaan.

Oliko tänä vuonna nyt se saunakin viimein käytössä?? Muistan Mikken maininneen että oli varattu.
Pystyykös siellä ruissalossa ampumaan pituutta jos jaksaa sinne asti ajaa?

Saunan pitäisi olla käytössä, edellinen johtaja varasi sen meille jo vuosi sitten. Täytyy vielä varmistaa uudelta johtajalta. Hyvä kun muistutit.

Ruissalo täytyy tarkistaa. Jos Vanhalinnan peltoja ei ole puitu kisaan mennessä, niin sitten Ruissaloon.

Harmillisesti taas nämä kisat päällekkäin uffaffaan Maasto-SM-kisojen kanssa, jotka siis 26.-27.08. Tammisaaressa. Ei taida riittää ampujia molempiin…

Kaikkihan tietää että vanhalinnan kisoissa taso on korkein… Siellä ei ammuta yhtä tai kahta ampujaa vastaan vaan kunnon kööriä! Kannattaa siis valita primikisa. :smiley:

1 tykkäys

Onkos kellään mitään suosituksia mitä perhe tekis sillä aikaa kun ite oon jousikisoissa? 3v poika ja vaimo, vaimo halus muumimaahan mutta se näyttääkin olevan tuolloin jo sulettu, onkos siellä mitä muuta lapsiystävällistä tekemistä?

Myöskin mikähän mahtaa olla tuo muinaistulien yö? Onko ihan yleisötapahtuma, vai jonku harrastelu porukan privaatimpi häppeninki? Ja jos on yleisötapahtuma, niin mitäs siellä oikein on?

Muinaistulien yön tapahtuma löytyy facesta, siinä on viimevuosina ollut vaikka minkälaista showta. Me järjestetään ammuntashow jota kaikki pääsee katsomaan. Sitten myöhemmin joku tulishow oli maksullinen jolloin me siirrytiin tulille istumaan. Soihtukulkue menee jokea pitkin(?) ainakin aikaisemmin mennyt. Jotain tanssiesitystä myös linnavuorella ehkä.

Saunahan on siellä varattu ja niin edelleen. Meikä tuo tynnyrin ite tekemää olutta, 10-20L. :smiley:

3 tykkäystä

Kyllä Turusta kaikenlaista löytyy!

1 tykkäys

Kiitos!

Mites nuo pituus kisat? Onko niissä eri nuolille luokkia, niinku pituusnuoli, taulunuoli, leikkuri yms? Tietää varautua oikeanlaisilla nuolilla. Ja pitääkö pituusnuolissa olla kärkeä, tai onko niissä ylipäätään mitään rajotuksia ja jos on muita nuoliluokkia nii onko niissä rajotuksia?

Pituuskisoissa ollaan lähinnä mitattu sarjojen ennätyksiä. Ollaan pidetty jousimateriaalien perusteella kirjaa eli selffari, laminaatti, sarvikomposiitti. Mutta onhan siellä tasankointiaanijousi leikkurinuolella… britti sotajousi standard nuolella, 1/4 paunan nuolella jne.
Saa ampua millä haluaa ja kaikkien kaaret mitataan. Ihan hauskaa testata ampui millä sitten tahansa.
Tuomolla on kirjat kai kunnossa noista ennätyksistä jos haluaa jossakin yrittää ennätystä.

Nyt ajattelin tehdä itse selffarin, varmaan joku vuorijalava ja yrittää saada se 308m ennätys vielä pidemmäksi. Ja no tietysti sarvijousella pitäis saada 0,5km puhki…

Nuolessa ei tarvitse olla kärkeä - eikä oikein edes kannata. Muuta kun joku mahdollisesti kevyt luukärki ettei kulu ihan rikki heti. Samat säännöt kuin muussakin ammuntaa, että oltava luonnonmateriaalia paitsi punokset ja liimat. Ja jänteet.

2 tykkäystä

Sain yllytettyä keuruun vahvistuksia mukaan! Kimmo, Leevi ja Sandra tulee kisaamaan ensi kertaa.

2 tykkäystä

Tulossa kisaan ja voin taas toimia kirjurina ja kirjata tulokset koneelle.

2 tykkäystä

Tarkennuksia ohjeisiin. Kisaan ilmoittautuminen tapahtuu Härkätallin ylisillä, eli sama rakennus, minkä alakerrassa on yleisö-wc:t. Olemme olleet muutaman kerran aiemminkin siellä.

Venekatoksen ja Härkätallin väliselle pienelle parkkipaikalle ei saa jättää autoja, koska se alue tarvitaan myöhemmin illalla Linnan yleisötilaisuudelle. Parkkeeratkaa siinä lähellä olevalle isommalle parkkipaikalle, josta on lyhyt kävely Härkätallille.

Saunan suhteen kävi vuoden takaisesta varaamisesta huolimatta, että maksavat asiakkaat veivät voiton. Eli sauna ei ole käytettävissämme. Erittäin ikävää, mutta köyhälle voi käydä näin paremmissakin lavatansseissa.

Pituusammunta ei onnistu Vanhalinnan pelloilla. Niitä kynnettiin parhaillaan viime sunnuntaina. Pelto saattaa olla liejuinen ensi lauantaina. Ruissalo jää mahdollisuudeksi.

Pituusampujia on niin vähän, että varsinainen luokkajako olisi melko turha. Eli lähes jokainen ampuu joka tapauksessa hiukan eri luokassa. Tärkeintä on oman suorituksensa parantaminen niillä primivälineillä, millä haluaa ampua. Tietenkin tapahtuman pisin laukaus on aina pisin, oli väline mikä hyvänsä.

Kolmevuotias saattaa viihtyä Vanhalinnassakin muutaman tunnin, kun äiti on mukana. Siellähän on vanhoja rakennuksia, ajokaluja, lampaita ja muuta. Linnavuorella käyntiinkin saa aikaa kulumaan. Laavulla voisi grillata makkaraa. Kaupungissa 4 km päässä on Kupittaanpuisto, jossa on mm. lapsille tarkoitettu seikkalupuisto, missä ainakin omat lapseni viihtyivät hyvin aikoinaan. Zoolandia niminen eläintarha löytyy hieman kauempaa kaupungista.

Tiukka kisa tulossa!

3 tykkäystä

No ei tullutkaan tiukka kisa. Pasille ihan ylivoimainen murskavoitto kisaennätyksellä. Tulokset tulevat huomenna.

Kuvatuksia tähänväliin.


5 tykkäystä

Parit viäl.


5 tykkäystä