Triple IPA, eikun Ipe

Eli taululaminaatteja ipe-vatsalla. #1 tonkin-valkotammi-saarni ipe, #2 ja #3 vaahtera-valkotammi-saarni-ipe. Saarnea on vaan ohut viipale kahvan kohdalla jäykkyyttä antamassa.
Kaikki 25-26mm leveitä, vesipuhvelisarvinokein, pellavajäntein ja nahkaliimalla liimattuna. Käsitelty kiinaöljyllä ja hiottu amatöörimäisesti. :smiley:
Kahvathan nämä tarvitsisi, mutta nyt oli niin hyvä aika ottaa kuvia, että tässä nyt olis. Laitetaan kahvat myöhemmin.
Kuten massasta näkee, tonkin selkäinen on naftimmin mitoitettu, ihan ok sekin. Massaa lisää niin vastakaarevuutta pysyy.

#1 (tonkin selkä)

  • 180cm
  • 48# @ 28"
  • 462g
  • suora jänteeltä oton jälkeen

#2 (musta ipe)

  • 180cm
  • 43# @ 28"
  • 505g
  • 3cm vastakaareva jänteeltä oton jälkeen

#3 (punainen ipe)

  • 193cm
  • 42# @ 28", 45# @ 29"
  • 543g
  • 5cm vastakaareva jänteeltä oton jälkeen

#1


#2



#3






6 tykkäystä

No nyt on smurffi lakkeja !

1 tykkäys

Montako laukausta takana? Vähemmän kuin 600 on vielä todella tuore jousi.

Joitain satoja per jousi. Vähensin oikeista mitoista 1cm, että saadaan realistisempi arvio. Hyllystä löytyy nimittäin jousi jolla tonni tai kaks laukausta takana ja se virui vain sentin verran lisää tilleripuun jälkeen.

Mutta pitäiskö meidän laittaa ihan tuonne kiinnitetty postaus että tänne ei saa refleksimittauksia laittaa ellei ole minimissään 600 laukausta ammuttuna? Ettei vaan tule väärinymmärryksiä. Siis kun nää on ihan huonoja jousia, eihän nää vois refleksiä pitää. Niinku oikeesti. Jere mittaa jotain diipadaapaa, mutta kun jätkät tulee paikalle, on myötäkäyrä löllyrä käsissä.

Vähän mietin muitakin muotoja, mutta nyt tuli samat lakit kaikkiin!

1 tykkäys

Tyylikkäitä jousia! #2 kuvaan puku päälle, sähkölinjan pois editointi ja mustavalkoistus, niin menisi melkein täydestä 1800-luvun kuvana!

Ipe-vatsastettu ja vaahtera-selystetty jousi ei paljon viru käytönkään myötä, varsinkin jos mitoitus on oikein, eli hieman yli kuin ali. Pehmoinen kotimainen lehtipuujousi on siinä suhteessa eri asia. Minunkin ipe-lonkkarit ovat juuri tuollaisia, kivasti vastakaarevia. Ns. tavalliset jouset ovat samanmuotoisia, tosin jos ovat vatsa ylöspäin tuossa pölkyn päällä…

Tonkin on niin jytyä tavaraa, että ipekin antautuu. Pitäisi olla sarvea.

Nokkeja ehkä vähän sirontaisin, tuo yksi on kiva, nuo kaksi muuta ehkä vähän liimaa smurffeja omaan makuuni.

Kiitos! Niin, missä viktoriaanisen ajan historian elävöitys? :thinking: Keskiaikapukuja on, mutta johan jonkun pitäisi tulla puku päällä american roundiin. Ja viimesen päälle istuvalla ja simppelin tyylitellyllä.

Nuo kaksi 180cm jousta onkin hyvin verrattavissa, huomaa heti miten tuo tonkin lonkkari pitäisi olla isompimassainen. Jos olisin tilleröidessä huomannut painoeron, olisin varmaan tehnyt tästä kevyemmän ja vaahteraselkäisestä sen jäykemmän…

Tonkinissa on vähän se, että tämä ihan tonkin selkäkuidun alaista hötöä ei saisi jäädä jouseen yhtään. Nostaa paksuutta, mutta on pehmeää huttua jousessa. Tässä syy miksi minun mielestä bambu/tonkin pitäisi ohentaa todella ohueksi. Kyse ei siis ole siitä että paksuna se olisi liian vahvaa.
Toki sarvi vatsassa hoitaisi tehtävän yhtä hyvin. Tartteis vaan pitkiä sarvia, ellei sitten tekisi jotain rankkaa pituusjousta sarvivatsalla ja tonkin selällä? Voisi olla mielenkiintoinen. Toki sehän menee sitten sarvijousiluokkaan…

Kuinka paljon näissä oli paksuutta taipuvissa lavoissa ? Ja mitä oli kärjistä leveys/paksuus?

Esimerkkinä tuo 178cm jousi jota lyhensin ja tilleröin vähän uudelleen. Siinä 14,5mm paksuutta keskilavassa, nokit on 9,5mm x 9,5mm juuri ennen sarvinokkia.
Niin ja siis se on 49# @28".

1 tykkäys

Onko tää puna vatsanen olemassa ? Tuleeko turkuseen mukaan, voisin kokeilla.

Ei oo, sen osti seurakaveri mikkelistä. Lyhensin sitäkin vähän ja se jäi johonkin 51# kantturoihin. Refleksi on pysynyt…

1 tykkäys