176fps @10gpp taululonkkari

Kyllä vaan! Lyhensin tuota aiemmin esittelemää joustani 43# @ 28" vähän (35mm) ja ammuin 465 greinisellä 28" nuolella cronosta kokoajan nousevia lukemia, kunnes 176fps kellottui useamman kerran peräkkäin. Ennen kronotusta jousella oli vieläpä ammuttu kymmeniä laukauksia pohjalle.

Ketjun #2 jousi, vaahtera-valkotammi-ipe: Triple IPA, eikun Ipe

En ole mitannut jousen jäykkyyttä lyhentämisen jälkeen uudelleen. Lyhentämisen lisäksi operaatioon kuului myös ylälavan keventämistä. Nyt jousessa on itseasiassa aika positiivinen tilleri, ylälapa paljon pehmeämpi.
En usko että tässä yli 45 paunan jousi meni. Myöskin kronotuksessa käytin 28" nuolta, jota ei voi tietenkään täyttä 28" vetää, vaan enemmänkin 27,5".

No miten vaan, mutta kylläpä yllätti kivasti! Tonkin vatsainen jousi heitti samaa nuolta 172fps, vaikka oli puntarilla 48 paunainen. Sen huomaa löystyneen tilleröinnissä paljon enemmän kuin tuo vaahteraselkäinen enkkajousi. Molemmat jouset ovat samalla profiililla vielä kuin tillerin jälkeen, eli tonkin suora ja vaahteraselkäinen pitää 3-4cm refleksiä jänteeltä oton jälkeen.

Ainiin, pellavajänteellä ja nahkaliimatulla jousella… :wink:

3 tykkäystä

Mittaa nyt se jäykkyys vielä uudelleen. Miksi muuten lyhensit?

Hyvä tulos kyllä! Kertonee edelleen siitä, että jos jousi ei ole virunut, niin sen suorituskyky on hyvä!

Pitäisi ajaa tuonne maaseudulle mittaamaan, niin ei just nyt kyllä pysty. Olisiko sulla käsivaakaa ottaa petikkoon? Voidaan tsekata. Tykästyin tuohon jouseen sen verran että saatan ampua sillä petikon radan. Vaikka vähän tommonen moderni vehje onkin…

Lyhensin siitä syystä että alalapa oli aivan liian pehmeä. Fuulasin teitäkin vähän vetokuvassa, kun sen jousen ylälapa oli alhaalla vetokuvassa. :smiley: Nokki on vähän isompi ylälavassa, joten se nyt on jo päätetty noinpäin. No kuitenkin, ehkä vähän halusin myös jäykemmäksi jousta kuin 43#.

Ensin kevensin ylälapaa, mutta piti raaputtaa niin paljon että päätin lisäefektiksi lyhentää alalapaa. Nyt kahva on vähän alle keskikohdan (mitä normaalisti käytän).
Pitkähän tuo on silti, rapiat 180cm? Ja hyvin pelittää tosiaan!

Unohtui tämä kuva. Jousiammuntaromantiikkaa.

4 tykkäystä

Tämä jousi muuten mitattiin 49# @ 28" vedolla. Eli paunat olikin kunnolla pompannut. Tosin samalla huomattiin että en ole mitenkään voinut vetää 28" vetoa, tällöin nuolen kärki olisi ollut jo selkeästi nyrkin päällä. En tykkää vetää metallin päälle.
Eli veto on aikalailla asettunut 27" kohdille, 10gpp mittoihin 475 greinin nuolella. Mutta tymäkkä jousi tosiaan.

On kyllä tymäkkä, hyvin heitti nuolta! Itse mittasin tuon oman laminaattini todellisella 28 tuuman vedolla ja tulos ammuntalaitteella. Jos tuo sinun lonkkari testattaisiin samalla tavalla 28 tuuman vedolla, niin tuoreena voisi hyvinkin mennä lähes samoihin lukemiin, eli 180 fps:n pintaan. Luulen, että tuuman veto pitemmälle ei vielä vie parhainta terää jousesta, sen verran siinä on pituutta ja virumakin pysynyt kurissa.