Tim Bakerin paluu

Tim Baker on palannut kentälle. Tai onhan Baker viime aikoina ja vuosina välillä kommentoinut PaleoPlanetilla mutta vähän aikaa sitten Baker rekisteröityi Primitive Archer -foorumille. Siellä Baker herättää taas vanhan tapansa mukaan hyvää keskustelua. Tämä kiinnostava ketju on venynyt jo poikkeuksellisen pitkäksi:

http://www.primitivearcher.com/smf/index.php/topic,63182.0.html

Baker ajattelee, innovoi ja myös kokeilee paljon. Edellä mainitun ketjun sivulla 11 Baker mainitsee näin:

“For me at least, every part of the bow must be paleo-legal: could reasonably have been made before the metal ages…”

Kommentti kuvaa hyvin yhtä tapaa suhtautua perinteisten jousien rakentamiseen. Ohjaavana tekijänä ei ole historialliset esikuvat tai autenttisuus, vaan primitiivisyys materiaalien suhteen. Ei väliä, onko vastaavaa oikeasti tehty, vaan olisiko sellainen ollut mahdollista tehdä.

Muutaman päivän paluu kesti… Tim veti herneen nenään PA-foorumin linkittömyyssäännöstä. Siellä ei siis saa julkaista toimivia linkkejä ja sehän ei kelvannut, vaikka “ongelman” olisi voinut helposti kiertää. Tim lähti PA-foorumilta, koska foorumin säännöt eivät olleet hänelle riittävän avoimet ja sallinut linkkien julkaisua. Kertoi sitten jatkavansa PaleoPlanet-foorumilla. Sinänsä koomista, että Tim lähti vuosia sitten ovet paukkuen PaleoPlanetilta, koska sinne tuli “Inappropriate bows” -alaosasto, jossa käsiteltiin ei-primitiivisiä materiaaleja. Alaosasto on edelleen toiminnassa mutta ei se enää näköjään häiritse. Että sellasta. On se elämä digitaalisessa maailmassa hankalaa…

Heh. Niin, suoran mainoslinkin jakaminen. Foorumin ylläpito maksaa ja jollain sitä rahaa sitten kerätään, pa:n tapauksessa sponsoreilla.
Patric sanoi hauskan kommentin jotain tähän tyyliin:
“Aikaisemmin Tim lähti paleoplanetilta liian vähän sääntelyn takia”
Kaikenlaista… Hetken sitä viestittelyä sitten kestikin.

BkvvBl4CYAAt3ie

Aktiiviuransa loppupuolella joskus 10 vuotta sitten Baker totesi, että ainoa asia, mikä häntä enää kiinnostaa on yksipuisen suoran jousen täydellistäminen. No, se tie käytineen loppuun, kun nyt Baker lataa tiskiin fyllikorotettuja jänneselkiä ja liimavatsaisia jousia. Ilo on seurata miehen iki-innovatiivisia pyrintöjä.

Käsittämätön oli tuo Bakerin kilahtaminen mitättömään pikkuseikkaan. StLouis ja kumppanit tuntuvat ihan oikeasti kyrpiintyneen Timpan my way or highway- meininkiin. Tuntuu hirveän turhalta, että uranuurtaja, jota ilman ei todennäköisesti olisi koko puujousiskeneä tänä päivänä, liottaa mainettaan ojassa ihan turhaan.

Bakerin pitäisi tehdä sitä, missä se on maailman paras. Kirjoittaa kirjoja kokeellisesta jousi-innovoinnista, kaunopuheisella jousifilosofialla maustettuna. Seuraava voisi olla vaikka joku 70-sivuinen vihkonen. Ei tarvita biibeleitä.