Tilleröintipalikka

Tilleröintipalikka (tillering gizmo) on oiva apuväline tilleröintiin. Tässä erinomainen video aiheesta. Helpottaa kummasti varsinkin aloittelijoiden tilleröintiä mutta toimii hyvin tietenkin kokeneempienkin silmien apuna.

https://www.youtube.com/results?search_query=tillering+gizmo

2 tykkäystä

Simppeli väline vaikkakin täysin hyödytön kun aihiossa on mutkia.

Niinpä, eihän tämä mutkaisilla aihioilla toimi. Mutta aloittelijan kannattaakin aloittaa suorilla aihioilla, siinä kertyy hyvää kokemusta ja tilleripalikka kertoo, miten tilleröinti edistyy - näyttää heti ylitaipuvat ja jäykät kohdat.

1 tykkäys

Ericin keksintöhän tämä olikin… Nyt on sitten hyvä, tuore video.

Taisin itse joskus tehdä tuollaisen, mutta ei ole juuri käyttöä nähnyt. Lankkujousilla voisi testailla, kunhan semmoista tulee työn alle. Tässä tilleröintipalikassa oli semmoinen, että ei kannata ihan koko lapoja vedellä tuolla, ellei halua pyöreää tilleriä. Suoralle sotajouselle tai vastaavalle suuresti rasitetulle jouselle varmaan aika hyvä peli.

Tilleröin pari laminattijousta viikonloppuna tilleripalikalla.Pitkän aikaa sitten olin jo apuvälineen tehnyt, mutta olipa virkistävä kokemus kun nyt ensimmäistä kertaa testasin. Siinä sen huomaa mikä ero on oikeasti tarkalla ja pelkällä silmän perusteella tehdyllä tillerillä, vaikka kuinka olisi kokemusta.
Aika muikea 2" refleksi jäi toiseen kevyempään n. 40# @27" jouseen.

Mihinhän lie video kadonnut, etsin pitkän aikaa youtubesta tuota alkuperäistä.

1 tykkäys