Riihimäki 3D SM 21.-22.5

Miksihän tuota pitää kutsua eläinkuvakilpailuksi vaikka on tosiaan 3D eläimiin. Lauantaina SJAL ja sunnuntaina tämä meidän enemmän ampuma FFAA liiton kisa. Sjallille ei taida päästä edes kilpailemaan ilman yli 100e lisenssiä? Matkat olisi siellä kuitenkin lyhyemmät ja houkuttelevammat meidän väelle. Tosin perinnejousisarjaa ei sjallilla ole.

Tulee kiireinen toukokuu! Niinkuin joka vuosi oikeastaan…


Wa:n puolelle taitaa olla myös kertalisenssi.

On tosiaan eläinkuva SM koska tavallisesti se ammutaan paperikuviin. Säännöt sallii myös 3D käytön. Sittenhän on vielä erikseen 3D SM.
Eläin kuvissa on eri säännöt pisteytykseen kuin 3D.

1 tykkäys

3D:tä ammutaan uffaffaalla kolmea lajia, yhden, kahden ja kolmen nuolen kisamuodot. Kaikki ns. Bowhunter-kisoja ja arvioitavilta matkoilta. Näistä tuo kolmen nuolen kisa on ymmärtääkseni pistelaskultaan samanlainen kuin eläinkuvakisa, eli vain ensimmäinen osunut nuoli riittää ja huomioidaan pisteissä, eli saa ampua kolme, mutta riittää yksikin, jos sillä tietää osuneensa. Kahdessa ensinmainitussa ammutaan nimensä mukainen määrä nuolia. Näissä lajeissa kisataan SM-mitaleista Rovaniemellä kesäkuussa, kaikki kolme kisaa kahden päivän aikana, yksi kisa lauantaina illalla.

Tämä nyt meidän RiJo:laisten isännöimä tuleva SM-kisa toteutetaan FFAA:n paikallisen sääntöpoikkeaman mahdollistamana 3D:nä tunnetuilta etäisyyksiltä paperikuvien sijaan. IFAA ei tätä tunne säännöistössään. Kannattaa tulla ihan erikoisuutensa vuoksi kokemaan.

HUOM: Kisaa EI kutsusta poiketen ammuta Riuttassa, koska siellä on päällekkäinen Frisbeegolf-viikonloppu ja alue oli varattu jo aiemmin. Paikkana tullee olemaan soramonttu lähellä Hyvinkään rajaa Rauhanummen hautausmaan ja krematorion lähellä. Uusi kutsu tulee alkuviikosta ja ilmoittautuneille tiedotetaan henkilökohtaisesti.

1 tykkäys

… saa ilmoittautua … sorakuopalla on kyllä tilaa ja AMHB:ssä vasta kolme RiJo:laista …

Justiinsa laitoin sihteerille viestin, taitaa olla Eerokin kohta ilmoittautumassa.

Varmaan menee peukkuammunnaksi! Pitää ottaa viikolla treeniä omalla radalla.

Näkyi viesti tulleen… :grinning:

Hyvä, kohta kisataan taas! Armotonta treeniä tässä seuraavat päivät niin katsotaan pystynkö pistämään kampoihin ainakin puoli väliin rataa kuten viimeksi. :smiley:

Ilman muuta kisataan… Täytyy myös ehtiä vähän koroja haarukoimaan viikolla, vaikka kaikkea muuta yrittää tulla esteeksi. Täytyykin ottaa huomenna jousi mukaan, jos muutaman nuolen mökillä ampuisi peräkärryn hakureissulla, terassi tai patio pitää laatia cityasunnolle.

Vetokäden olkalihas oli eilen aika kovilla, mutta onneksi elukkakisassa ei tarvi ampua montaa nuolta jos osuu hyvin.

Muutaman nuolen voisi vetää ennakkoon 25-40 metriltä.

Vielä ehtii, reilu vuorokausi aikaa ilmoittautua.
Käyttäkää uusissa kutsuissa olevaa suoraa sp-osoitettani: esa.lehtorinne(at)kolumbus.fi
Tuolla edellä olevissa on vielä seuran sp, joka sekin toimii…

Eli siellä olis nyt Esa, Tuomo, Pasi, Mathias ja minä AMHB-sarjassa. Kyllä tolla palkintopalli ainakin saadaan täyteen. Heikki ja Rane veteraanisarjassa. Saadaan hyvin ryhmäjaot, niin perinnemiehet voi ampua keskenään 3 + 4.

Tulipas harjoiteltua taas niin että on paikat kipeenä. Eikä eilinen salitreenikään auttanut siihen?? 65 paunanen sarvijousi ei oikein tunnu kevyeltä ja tuo 55# jousi on niin säälittävä ritsa että pakko ottaa 65# jousi mukaan silti. :smiley: Mutta kyl se 80 jaardin matkoilla menee kun laser-osoitin… Poka käsi jos pysyy paikallaan niin ei se kovin huonosti voi mennä. Nyt ainakin nuolet mätsää toisin kun viime vuoden eläinkuvakisassa!
Mitä sjal-kisoista näin kuvia niin kovasti hiekkasta taustaa eläimillä, toivottavasti ei pahasti oo kiviä. Näyttäs ihan hyvältä äkkikatsomalta!

Pisin matka on 60 jaardin kävelyn eka paalu. Mutta ratamestarin ei tarvi viedä paalua niin kauas.

Aha? Mahto etäisyydet vaan tuntua viime vuonna niin pitkiltä.
Sen kun näkis että FFAA kisoissa ei maksimietäisyyksiä käytettäisi…

Tottahan se tietty että ne maastotaulut 80cm halkaisijalla on vähän isompia maaleja kuin 3D eläimet tai eläinkuvat.

Niihin pyöreisiin tauluihin on pidemmät matkat kuin eläinkuviin. Ja joo, taljamiehillehän pystyy tekemään kiusaa jos eka paalu ei olekaan maksimimatkalla. Oon sen kommentin kuullu muutaman kerran…

Jep, sitä meinasin. Onhan siinä tavallaan myös valmistautumisessa vaikeuksia jos ammutaankin yhtäkkiä vain enimmäkseen alle 40 jaardia. Tai no kuitenkin, ainakin puujousilla joku saattaa virittää välineitä että saisi pisteet kotiin 60-80 jaardilla. Joten se että yhtäkkiä ratapolitiikka muuttuisi, olisi hämmentävä tekijä.

Mä pitkään ajattelin että noista etäisyyksistä oli jotain säädöksiä, siis että on pakko olla tietty määrä pitkiä ja lyhyitä matkoja. Vain tämä tekisi maastossa ammuttavista tuloksista/ennätyksistä jotenkin edes vertailukelpoisia.

Archers Handbook 2021.pdf (1,7 Mt)

Animal Round Marked Distances, sivu 20. Sieltä löytyy kaikki olennainen. Ja nythän siis ammutaan ilmoitetuilta etäisyyksiltä.

Mä luulen että AMHB:t ampuvat viisistään ja VMHB:t ampuvat VMLBn ja THBn kanssa. Partasen kanssa olen ampunutkin muutaman kerran Oittaalla.

Jos on vanha hiekkakuoppa niin rastit lienevät aika lähekkäin. Siellä Riutassa oli tosi pitkiä siirtymiä ja hurjia korkeuseroja. Siellä oli vuonna 2017 ne kaksipäiväiset kisat ja vielä satoi ekana päivänä. Se oli fysiikkatesti samalla.

Jep, isomman kategorian elukoihin haarukka on 40-60 jaardia ja 5 jaardin vähennyksin seuraavat paalut. Toiseksi suurin ryhmä on max 45 jaardia ja seuraavat 3 jaardin vähennyksin. Kaksi pienintä elukkakokoa ammutaan yhdeltä paalulta.

Me hattivatit ammutaan kahdessa ryhmässä vähän muista erillään tavoitteena ehtiä tulosten käpistelyyn kopille ennen muita ryhmiä… :grin:
Älkää siis turatko aikaa nuolten haeskeluun :sunglasses:

Pidetään radalla taustapakat kunnossa niin nuolia ei tarvii kaivaa sammalen alta…