Preeriakisa, AR ja pituuskisa 13.5.2017

Kuralan Kylämäessä preeriajousiammunnan mestaruuskilpailu la 13. toukokuuta 2017 klo 10.00 alkaen. Paikka on sama kuin parina vuonna on ollut, eli Kylämäen “takana” Jaaninojan luona. Säännöt samat kuin ennenkin. Jousi yksipuinen, tai jännevahvisteinen tai amerikkalainen sarvijousi, koko pituus korkeintaan 130 cm. Ei nuolihyllyä tai muita lisukkeita. Jänne saa olla tekokuitua. Ammutaan 10 neljän nuolen sarjaa mokkasiiniin 40 m etäisyydeltä. Nuolten on oltava vesanuolia, ei muovinokkeja. Kärki ratakärki tai bluntti tai kärjetön nuoli. Ei maksuja.

Klo 12.00 alkaa American Round samassa paikassa kuin edellinenkin. Ammutaan viisi kuuden nuolen sarjaa 60, 50 ja 40 jaardin etäisyyksiltä. Eli yhteensä 90 laukausta. Jousen vaatimukset samat kuin ennenkin. Eli jousi luonnonmateriaalia, ei nuolihyllyä tai muita lisukkeita, jänne saa olla tekokuitua. Jousen pituus ei ole rajoitettu. Nuolet puuta tai ruokoa, ei muovinokkeja. Osanottomaksu 5 euroa kaikilta.

Omat eväät mukaan. Voimme tarjota kahvia ja jotain pientä purtavaa. Autot jätetään Jaanintien toisella puolella olevalle parkkipaikalle, josta on muutaman sadan metrin kävely museoalueen “yli” mäen taakse Jaaninojan varteen. Merkitsemme reitin kangasnauhoilla mahdollisia uusia osanottajia varten.

American Round kestää luultavasti klo 15-16 saakka, minkä jälkeen pisteiden lasku ja tulosten julkistaminen. Sen jälkeen pituusammunnasta kiinnostuneiden kanssa kaksi erää pituusammuntaa ja mittaukset. Tervetuloa!

  • Simo Hankaniemi

Näin luki vanhalla yukufoorumilla puheenjohtajan kirjoittamana, niin lisätään tännekin. En tiedä miksi Simo tuonne oli tuon kirjoittanut. No nyt on maininta preeriakisasta ja pituusammunnastakin, eli samana päivänä kisataan kaikki kolme.

Tässä vielä tunnelmaa viime vuoden preeriakisasta ja mestari jonka tittelipaikkaa lähdetään havittelemaan!

Se luki siellä koska Simo ei ole tänne päässyt.
Se pitää jonkun tuo Hankaniemi kouluttaa uudelleen että pääsee muutakin täällä tekemään kuin vain lukemaan.

1 tykkäys

Jotain tämmöistä vähän ajattelinkin.

Muistakaahan tulla mukaan! Lämpöä ja aurinkoa on luvattu ja leppoisa tunnelma ja hyvä seura ovat taattuja. Tämä on yksi vuoden hienoimmista jousipäivistä, peräti kolme kisaa yhdessä päivässä.

Toivottavasti ei ole lämpöä luvattu, kuin vapuksi joensuuhun. :smiley: Todellisuus, lunta 10cm ja 5 astetta lämmintä.
Kisaamaan tullaan ja lähdetään tulosta parantamaan viime vuodesta ;).

Tottakai toukokuun kisa on niskanahanpolttavaa aurinkoa kuten aina. Ja tuulen takia sitä ei edes huomaa kun talven aikana valkeakuulaan väriseksi vaalentuneen pohjolan pojat sutivat nuoliaan ilmaan. Illalla nahka niskasta punoittaa.
Kaikki tämä kisahössötys on kirvelevää kuin palanut niskanahka, kun ei pääse paikalle. Vilkutan Saksan vuoristosta.

Mites muuten jousen kuljettaminen lentokoneessa? Pitääkö olla jotain mainintaa että matkatavaroissa on jousi/nuolet?

Nauti Juha Saksan vuoristosta! Muista ottaa suksipussi mukaan ja täyttää se hienoilla jousipuilla.

Jousen kuljettamisesta koneessa, vastauksen tynkää löytyy täältä:

Vitsi, se alkaa jo kymmeneltä?
Toivottavasti pääsen paikalle ajoissa.

Ja vesanuolet ovat vielä työn alla…

Joo, Juha, muistan että sun piti viime vuonna viilentää niskanahkasi kaljaatölkillä :laughing:

Joo, vesanuolet pitäisi tehdä valmiiksi, pari pellavajännettä pituusammuntajousiin, jousikin vielä viimeistellä ja vähän testatakin. Ehkä pitäisi myös 60 jaardia kokeilla ampua. Ja pyyhkiä preeriajousesta pölyt. Onhan tässä vielä viikko aikaa. Sääennuste vaan näyttää valitettavasti siltä, ettei viilentäville oluttölkeille ole tarvetta.

Meni vahingossa vanhalle puolelle. Hyvä että asia korjattiin.

Minunkin valmistautumiseni näyttää tänä vuonna jäävän lähinnä pölyjen pyyhkimiseen. Nuolia ja jousia onneksi on, mutta pituuskisaan ei nyt sitten tule uutta keppiä - eikä juuri muutakaan panostusta. pitää tietysti olla tytyväinen siitä, että on työtä ja elämää.

Multa jää nyt sitten valitettavasti kauden avaus väliin…
Operaatiosta on nyt viikko ja uskon että ampumaan pystyisi jo, mutta turha ottaa riskiä. Mitään valmistautumistakaan kun ei ole saanut tehtyä.

Yötöiksi menee… Preerianuolet eivät ehdi sittenkään valmiiksi, joten valitettavasti ammun kisan vanhalla kalustolla. Yhden 50-paunaisen jalavajousen pituusammuntajänteen sain valmiiksi, pellavaa, pituus 149 senttiä, vetolujuus 210 paunaa ja massa täysin valmiina 73 graania (4,73 grammaa). Kaksi pellavajännettä pitäisi vielä tehdä. Toinen noin nelikymppiseen ja toinen vanhaan 60-paunaiseen laminaattiin, jolla olen ennätykseni ampunut. Yhteen jouseen tulee sekä moderni että pellavajänne, kahteen vain pellavajänne.

Tsemppiä :smiley: täällä valmistui viimeiset pituusnuolet ja nyt jo nukkumaan! Mutta älyttömän kevyen jänteen saat tehtyä pellavasta.

Hiton hösääjät. arvaatkaa kirveleekö saumoissa… kun ei pääse mukaan. Saksan reissuun jousen mukaan mahtuminenkin nyt aivan vaakalaudalla…

Kyllä meinaa tulla kiire… Aamulla ohennettu vielä 4 nuolenvartta amroundisettiin ja kärjet liimattu vesanuoliin, päädyin 80 greinisiin. Iltapuhteeksi jäi vielä neljän nuolen sulitukset ja punonnat. Inkkarijousi on pahasti vaiheessa vielä. Pitää ottaa työkalut mukaan ja paikan päällä työstää.

Kuulostaa hyvältä! Saat apua tilleriin, jos tarvii.

Nyt on vähän huono tilanne huomista ajatellen. Oikean puolen hartia-/niskajumi yltyi taas ja kun koitin jousta jännittää, niin ei tullut mitään. Niin ikävästi vihloo. Oikean puolen lavankohottajalihasta epäilen eikä tunnu täsmävenytykset auttavan yhtään. Vähänkin kun päätä kääntää varomattomasti tai liikkuu muuten vain niin, että että niskan seutu jännittyy, niin johan vihlaisee. Ajattelin kuitenkin tulla Turkuun vaikka vielä en tiedä, pystynkö ampumaan. Pakko se on kuitenkin yrittää, jokaiseen American roundiin ja Preeriakisaan olen osallistunut, eikä jatkumo katkea yhden tyhmän pikkulihaksen takia. Tällaisia jumeja on ehkä korkeintaan kerran vuodessa ja nyt se iski juuri huonoimmalla mahdollisella hetkellä.

Yksi pellavajänne pitää vielä illalla tehdä ja sitten on kaikki valmista.

Nyt kuulostaa vähän samalta vaivalta mikä itsellä tulee punttisalin puolella vastaan. Lavan väli siis jumissa. Kokeileppa tennispallo laittaa seisaallaan seinän ja lavan välin väliin ja etsiä kipupiste. Tee kevyesti ettet tulehduta. Jotain epäbalanssia siellä kropassa todennäkösesti on, kun itselläkin tuo vaiva on ollut usein ja toistuu aina vaan.
Tuolla hieronnalla kipu lähtee hetkessä. Tosin riippuen kuinka pahasti on jumissa, tulee myös takaisin jonkin ajan päästä.
Toivottavasti pystyt ampumaan kisat!

Sain vesanuolet valmiiksi ja koeammuin ne äsken.

Sääennustekin näyttää lupavalta. Tule hyvä kisa!