Preeriakisa, American Round ja pituuskisa 15.5.2021

Joka vuosi on tainnut tulla nokkiosumia kun kaikki ampuu samaan pakkaan. Huonoon tuuriin kannattaa varautua.

Riittää kun saapuu paikalle.

Kisapaikan vieressä on lämmittely tausta ilman maalitaulua. Tämä on ollut miltein aina käytäntö.

Minimi on 6. Vuosien kokemus on osoittanut, että ainakin kaksi varanuolta on ihan hyvä ja useampi nuoli on jo ihan PROtason ajatelua.

Entäs pituusammunta, montako nuolta tarvitaan? Riittääkö 38kpl?

4 tykkäystä

Kolme kierrosta ja 5 nuolta.
Hiomme tuon 50# luokan tänään kokouksessa loppuun ja päivitän tuon leipätekstin illalla.

Ai meinaatko…

5 viestiä siirrettiin ketjuun: Hikkori-LB:stä preeriakelpoiseksi

Päivitin nuo oletetut kellon ajat ja kisamaksut aloitus viestiini. Eipä siinä mitään varsinaisia muutoksia tullet :slight_smile:

6 viestiä siirrettiin ketjuun: Hikkori-LB:stä preeriakelpoiseksi

Täältä lähtee autollinen tavaraa mukaan, ainakin seuraaville henkilöille:

@JNystrom, @M.Reinikainen, @Mikkolaht, @JoelHellstrom, Jani V.

Toivottavasti olette paikalla! Olikos muita? Jos joku tarvitsee esimerkiksi nuolivarsia tai bambua, niin voin ottaa myös mukaan.

Lisäksi American roundin kirjanpito. Otan myös jousivaa’an, niin voidaan mitata pituusjousien todelliset jäykkyydet. Pyrin kalibroimaan vaa’an ennen kisaa. Voisin myös ottaa laserin jalustalla mukaan, niin saadaan keskiarvoistettu tulos, jos niin halutaan.

Preerianuolia pitäisi katsella ja tehdäkin lisää. Pituusnuolet lopulta valmiiksi, olen jo hiontavaiheessa. Kaksi toimivaa pituusjousta pitää muokata vielä 50-paunaisiksi 24 tuuman vedolla. Turkkilaisenkin voisi paikata. Ja vähän muuta säätöä. Kolme viikkoa menee yllättävän äkkiä!

3 tykkäystä

Ja minä yritän saada muutaman niitä kultasateita paikalle. Se on auto täys molempiin suuntiin sitten :smiley:

1 tykkäys

Ei parilla kultasateella auto vielä täyty…! Jos vaan jaksat, niin raahaa muutakin puuta paikalle. Tai sitten avaat sen Kylänmäen verstaan varaston asiakkaille! Kunnon markkinat pystyyn taas pitkän tauon jälkeen.

Tavoitteena olla siellä kymmeneltä, niin ehdin tyhjentämään auton ja virittäytymään kisatunnelmaan. Jos auto ei ole päivän päätteeksi tyhjentynyt, niin jaetaan sisältö kiinnostuneille… Tarjolla on ainakin bambua, sarvea ja nuolia.

2 tykkäystä

Ne pajan ovet aukeaa jo 9 aikoihin. On siellä jotain muutakin varmasti. Saarnea nyt ainakin, mutta se on kai jo vähän tylsä…

Mulla olisi ainakin tarvetta +150cm pitkille eri puulajeille. Itsellä lähinnä Jalavaa omassa käytössä niin jotain muutakin voisin kokeilla

Taidettiin puhua maaliskuussa - 20 nuolivarsista jos muistat. Eli jos sulla oli 20 kpl väh 30 tuuman spine 50 puuvarsia niin tekisin wfac-varanuolikisasetin. Kyllä mä sielläkin bambuilla lähden aluksi.

Kai ammutaan sentään kuusi nuolta per kierros? Niin on kirjattu säännöissäkin. American roundissakin ammutaan kuusi nuolta…

Uusi pituusnuolia valmistuu 13 kappaletta, sulat puuttuvat vielä. Lähipeltokin on nyt kylvetty, eli testaaminen jää kisaan…

Sääennuste näyttää lupaavan ihan hyvää säätä. Tullee taas upea jousiammuntapäivä!

1 tykkäys

3x6 nuolta ei ole juuri mitään. Enkä kyllä tykkää tuommoisista aloituspostauksen sanavalinnoista “kokeilut jätetään kotioloihin”.
Mietin vaan että, mitä tommoset hikisen 300 metriset kaaret on muutenkaan kuin kokeilua?
Tai 500 pistettä ar:ssä… Tai 3 osumaa mokkasiiniin.
Meikä on mieluusti kokeilija. Ja saatanpa jäädä sitten pellolle kokeilemaan ihan ihtekseni kisojen jälkeen! Ei kirjata sitten niitä tuloksia mihinkään.

Kisaformaatti on aina omanlaisensa. Kuten American round ja muut ovat täsmällisesti määriteltyjä kisamuotoja, niin sitä on myös pituusammunta. Yleensä porukalle on riittänyt kolme kierrosta. Nuolimäärä on sitten eri juttu… Mutta, jos vain sää suosii, niin voin jäädä itse ammuskelemaan kisan jälkeen, tulee samalla tehtyä testit elokuun kisaa varten! Otan etäisyysmittarin mukaan.

Eikös pituusjouset ole enempi kertakäyttökamaa… laaki ja vainaa…:stuck_out_tongue_winking_eye: Ei kai kellään edes tusinaa jousta ole mukana…? :sunglasses:

Siitä on pitkä aika, kun Esa on viimeksi pituuskisassa mukana ollut!!

Minun urhea sotaratsuni, jolla on ammuttu ennätyksiä ja voitettu lukuisia kisoja jo kymmenkunta vuotta, on edelleen hyvässä iskussa. Tänä keväänä ammutaan taas, ja jousen ennätystä toivotaan!

Sitten ei laiteta nuolirajaa kierrokselle. Ja järjestetään lämmittelykierros.
Ammunta ja nuolien keräys/merkkaus on nopeaa, ammuntakentän etsintä taas hidasta. Joten sen kentän voisi kartoittaa etukäteen ja kysyä maanomistajilta lupa.
Jos oikeasti halutaan kehittää puitteita pituusammunnalle.