Preeriaintiaanien sarvijouseen sarvet

Pitäisiköhän tästä kokeilla pukin sarvet ja suoristaa? Mitaksi ilmoittaa dictum 300mm, mutta olisikohan sitten suoristettuna joku 450mm? Periaatteessa pitäisi ihan hyvä jousi saada kahvaliitoksella. Voisi laittaa samaan tilaukseen vesipuhvelien kanssa.

Sivuhuomiona @TuomoReiniaho että jos dictumilta tilaa vesipuhvelinsarvia, saahan siinä kaikki koko sarven materiaalin mukaan, vain ensimmäistä sahausta ei pääse tekemään. Usein sahaus tehdään juuri noin, että sahataan reilummin auki, jonka jälkeen voidaan suunnitella seuraavat leikkaukset.

Jos se olisi suoristettuna 45 cm, niin saisihan niistä 90 cm jousen, erilliseen kahvapalaan niitattuna. Sen mittaisia sarvijousia oli, joskin haluaisin itse mieluummin ainakin metrisen version. Mitä lyhyempi, sitä vaikeampi ampua.

Aivan, siihen jos laittaa vaikka molemmille puolille pienen slaissin samoista sarvista, saa koko sarven mitan käyttöön. Tietty ammunta on mukavampaa, mutta sehän se tavallaan tuossa onkin se juju, eikös nämä jouset olleet juuriki tuota 80-100cm maastoa?
Tilasin tuon sarviparin jo, kohta pitäisi tulla postiin. Laitan kuvan kunhan pääsen hypistelemään.
Saisikohan jo preeriakisaan tehtyä noista jousen…

Sarvet saapui, mutta on ne pentele vaan pienet…Kyllä noista sen 45-50cm pitäisi saada kun kääräisee auki ja paksuuttakin näyttäisi riittävän.
Katsotaan jos joku ilta alan poraamaan ohjurireikiä ja sahaamaan.

Olikos lajin nimi tiedossa?

Ei sen enempää kun dictum tuossa linkissä sanoo.

Eivät vaikuta ainakaan paksusarvilampaan sarvilta. Pohjois-Amerikassa on muistaakseni viisi villilammaslajia, mutta en juuri nyt muista kaikkia ulkoa. Varsinaisten villilampaiden sarvet ovat harvinaisia ja siksi pirun kalliita. Veikkaan, että nuo ovat tuotantoeläimen sarvet, tai sitten villiytyneen (feral). Mutta sarvi kuin sarvi, jos niistä jousen saa tehdyksi.