Osage 140# @31"

Osagea unkarista, veistetty norjan helgoyalla, ammuttu walesissa, kuvattu suomen maalla!
186cm pitkä, 1087g painoa, 30x30mm kahvasta, joissain paikoista jopa paksumpi kuin leveä. Self nokeilla mennään, pintapuu on jätetty ja settiä otti ihan minimaalisesti - 2cm?
Liitän tähän videon missä ME-mies Jeremy Spencer ampuu walesissa rapiat 200m jotain 50-60 grammaista nuolta.


1 tykkäys

Tämä on kyllä upea jousi, todella kaunis yksilö. Taitaa unkarin osage olla kyllä laatutavaraa, ainakin jotkut rungot. Tästä jousesta voisi laittaa PA-foorumillekin ketjun. Tuntuu, että siellä kun pintapuun jättäminen osageen on jotain aivan poikkeuksellista.

Mites tämä jousi toimi verrattuna Walesin ammattilaisten jousiin? Tai mikä oli mielipide?

Hienosti näkyy muuten videossa vedon loppuvaihe, viimeiset tuumat vedetään nätisti selällä. Käsi vain liukuu kevyen näköisesti taaksepäin.

Kiitos vaan. Tosiaan, siellä oli aika tiukkaa tavaraa osagen joukossa, jotkut pölkyt on paljon tummempaa ja tiuhempaa kuin toiset. Ehkäpä laitan tästä muuallekin kuvaa, kun saan setvittyä näitä muita kuvia ja jousia.
Ei se paljoa nikotellut tuota selkäpuuta, hieman jätin pinnioksien kohdalle ekstralustoja kuorimisen ohessa, että kestäisi. Muuten on selkä silti jahdattu yhdelle lustolle.

Tuolla videollahan se heitti päivän parhaan tuloksen. No sillon ei ihan hirmuiseti ollut kilpailua, mutta kaipa se silti vaikutti hyvältä. Monet pitelivät käsissään päivän aikana ja ihmettelivät pintapuuta ja painoa. Oli myös aika jäykkä joillekin vetää suoruutensa takia. Kun eihän tuo ota settiä eikä anna periksi yhtään vetäessä, monet sotajouset kun kuitenkin ottavat settiä ja löystyvät.
Hieman olisi tässä tillerissä parantamista, jonka tehtyä voisi tuonne 32" nurkille vetää. Jätetään nyt kuitenkin tähän.

Lisäsin avauspostaukseen, 1087g painoa. Tuo vaahterajousi joka kellottaa lähes samat, mutta otti toki tuuman pari enemmän settiä, painaa melkein 200g vähemmän.

Näyttää kyllä muuten aika paljon marjakuuselta, väritykseltään, mutkiltaan ja yleisilmeeltään.

Hämääkö kuva vai miksi vetokuvassa oikea lapa (ylälapa?) näyttää taipuvan selvästi vähemmän kuin vasen lapa? Eriyisesti puolivälin jälkeen voisi taipua enemmänkin?

Tosiaan jousi olisi voinut olla hieman paremmalla paikalla tilleripuussa, vasenta lapaa kun pitäisin ylälapana. Silti tuota oikean lavan taipumaa voisi vähän fiksata, olet oikeassa.

Tilannekatsaus 6 vuoden päästä. Aika vierähtää!
@JMenna Soitteli ja kysyi osagesta, erityisesti pintapuun kestävyydestä. Tässä jousessa pintapuu on kestänyt oikein hyvin, mutta pientä halkeamaa on muodostunut ajan myötä jouseen.
On niitä aikalailla kauttaaltaan vaikka jossakin vaiheessa mietin että haluaako se väkisin irrottaa kuivumishalkeamilla tuon pintapuun??

Samoja halkeamia on tullut muuten jännejouseen. Siinä ei pintapuuta ole ollenkaan. Mutta jänneselkä pyrkii irti. Osage olisi varmaan hyvä säilyttää kosteammassa.

Pitää ujuttaa näihin halkeamiin pikaliimaa kuumailmapuhaltimen avulla. Sitten voisi vetästä vireeseen ja alkaa treenaamaan. Jos tämä olisi 125-130# @28", siinähän olisi hyvä tavoite aika lähellä.
1 tykkäys

Kappas osagea!!!

Jousikonkarina et tietenkään ole säilyttänyt tuota minkään patterin/uunin tms läheisyydessä.
…?

Outoa että valmiiseen, melko ohueen puuhun tulee pitkittäishalkeamia “ajan mittaan”. luulsi että puu olisi koko lailla pysähtynyt ennen jouseksi valmistumistaan.
Vai veistitkö jousen tuoreesta puusta? Tämä selittäisi jotain…

En sentäs. Mutta on se ulkovarastossa ollut ja välillä sisällä, että kosteuden vaihtelu on tehnyt pahoja näköjään. Tuleehan sitä vaihtelua ihan sisätiloissakin suomessa.

En, oli se kuiva. Lisäksi onhan tuolla ammuttu. Löytyy jopa youtube video walesistä.

3 tykkäystä