Osage 140# @31"


#1

Osagea unkarista, veistetty norjan helgoyalla, ammuttu walesissa, kuvattu suomen maalla!
186cm pitkä, 1087g painoa, 30x30mm kahvasta, joissain paikoista jopa paksumpi kuin leveä. Self nokeilla mennään, pintapuu on jätetty ja settiä otti ihan minimaalisesti - 2cm?
Liitän tähän videon missä ME-mies Jeremy Spencer ampuu walesissa rapiat 200m jotain 50-60 grammaista nuolta.#2

Tämä on kyllä upea jousi, todella kaunis yksilö. Taitaa unkarin osage olla kyllä laatutavaraa, ainakin jotkut rungot. Tästä jousesta voisi laittaa PA-foorumillekin ketjun. Tuntuu, että siellä kun pintapuun jättäminen osageen on jotain aivan poikkeuksellista.

Mites tämä jousi toimi verrattuna Walesin ammattilaisten jousiin? Tai mikä oli mielipide?

Hienosti näkyy muuten videossa vedon loppuvaihe, viimeiset tuumat vedetään nätisti selällä. Käsi vain liukuu kevyen näköisesti taaksepäin.


#3

Kiitos vaan. Tosiaan, siellä oli aika tiukkaa tavaraa osagen joukossa, jotkut pölkyt on paljon tummempaa ja tiuhempaa kuin toiset. Ehkäpä laitan tästä muuallekin kuvaa, kun saan setvittyä näitä muita kuvia ja jousia.
Ei se paljoa nikotellut tuota selkäpuuta, hieman jätin pinnioksien kohdalle ekstralustoja kuorimisen ohessa, että kestäisi. Muuten on selkä silti jahdattu yhdelle lustolle.

Tuolla videollahan se heitti päivän parhaan tuloksen. No sillon ei ihan hirmuiseti ollut kilpailua, mutta kaipa se silti vaikutti hyvältä. Monet pitelivät käsissään päivän aikana ja ihmettelivät pintapuuta ja painoa. Oli myös aika jäykkä joillekin vetää suoruutensa takia. Kun eihän tuo ota settiä eikä anna periksi yhtään vetäessä, monet sotajouset kun kuitenkin ottavat settiä ja löystyvät.
Hieman olisi tässä tillerissä parantamista, jonka tehtyä voisi tuonne 32" nurkille vetää. Jätetään nyt kuitenkin tähän.

Lisäsin avauspostaukseen, 1087g painoa. Tuo vaahterajousi joka kellottaa lähes samat, mutta otti toki tuuman pari enemmän settiä, painaa melkein 200g vähemmän.


#4

Näyttää kyllä muuten aika paljon marjakuuselta, väritykseltään, mutkiltaan ja yleisilmeeltään.

Hämääkö kuva vai miksi vetokuvassa oikea lapa (ylälapa?) näyttää taipuvan selvästi vähemmän kuin vasen lapa? Eriyisesti puolivälin jälkeen voisi taipua enemmänkin?


#5

Tosiaan jousi olisi voinut olla hieman paremmalla paikalla tilleripuussa, vasenta lapaa kun pitäisin ylälapana. Silti tuota oikean lavan taipumaa voisi vähän fiksata, olet oikeassa.