Mitä teit tänään (tai eilen) - kerro!

@JNystrom Täällä seassa on myös tota painavempaa ja tiheämpää👍 Niistä vaan sitte jännejousta.

Onko kukaan tehnyt syreeniä pitkäjousena, jossa olis yli 100paunaa? Tääl on muutama potentiaalinen suorahko keppi, eikä pahemmin oksiakaa.

Ilman muuta. Suosittelen vetämään raspilla/kavalla selän tasaseks, saa sillä paremman läpileikkauksen lapaan. Sitten siihen jänteet päälle.

Mulla on yks pitkä 70 paunanen. Jäykempää en ole vielä tehnyt, mullakin kun olis useita yli 2 metrisiä, paksuja pötkylöitä. Ihan julmetun painava semmonen 2 metrinen aihio, vertaa jalavaan niin tuntuu jalava ihan koivulta. :smiley:

Norjalaiset on tehneet lonkkareita enemmänkin näistä syreeneistä, kultasateista jne. Toimii, miksikäs ei. Mutta kuten osagella, kannattaa olla sitten jäykkä jousi. Muuten kärjet jää herkästi liian painavaksi puun tiheyden takia. Satku kun on niin se on jo hyvä.
Syreenillä ongelmaksi voi koitua lustopaksuus. En vetäisi siis paahdolla paljoa refleksiä. Ehkä myös jopa vähän pyöreä vatta, niin ei anna liikaa vastusta selälle.

Mulla ois tuomipihlajalonkkaria ja hedeby-jalava tossa. Ihmeen tiukkaa kamaa toi tuomipihlajakin lonkkariin.

1 tykkäys

7 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Jousen lavan poikkileikkauksen optimointi

Viesti siirrettiin ketjuun: Jousen lavan poikkileikkauksen optimointi

Viesti siirrettiin ketjuun: Jousen lavan poikkileikkauksen optimointi

Viesti siirrettiin ketjuun: Jousen lavan poikkileikkauksen optimointi

:+1:

Liimasin eilen kannen paikalleen jänisliimalla ja otin hökötyksen äsken paketista.

Kannessa on “bass bar” ja pohjan ja kannen välissä on pinni.

Matsku on sekalaista jämäpuuta työpaikalta: Tammea, Saarnea, ja jotain muuta. Seuraava tulee yksinomaan kuusesta ja saarnesta.

Katotaan lähteekö ääntä kun saan kielet jostain.

Perstappi, talla ja tallapala, viritystapit

10 tykkäystä

Verstaan lattia valettiin eilen, reilu viisi kuutiota betonia meni. Se olikin paljon helpompi juttu kuin lattian purku – pitää vain maksaa yksi lasku…

Perkasin ja paritin sarvitilauksen sarvet, oli hyvää kamaa ja ovat nyt valmiina tilaajille.

Mietiskelin Taka-Hikiän kisaa ja alustava kisapäivä on sunnuntaina 4.10. ellei mitään ihmeempiä satu tai tilanne muutu radikaalisti. Tänä vuonna kevyempi versio ilman oheispalveluja, eli omat sapuskat kahveineen kaikkineen mukaan. Verstas on myös pois pelistä tällä kertaa. Rasteina ajattelin kolmedeetä ja temppuja sopivassa suhteessa, rastipankkia hyödyntäen. Nyt ei rahkeet riitä kehittää mitään mullistavan uutta ja hienoa, valitettavasti. Mutta toivottavasti saadaan kisa aikaiseksi! Teen aiheesta oman ketjun, kunhan ehdin.

1 tykkäys

Se peltogolf toimi viime vuonna hyvin. Pitkälle ampuvatkaan ei saaneet isoa etua jos osasi lähestymislyönnin hyvin.

Saisko kehittää jonkun rastin sulle? Laita vinkkiä minkälaiseen maastoon, olisi mukava ideoida ja rakennella. Aikaa kun täällä on!

Pitkän matkan rastit oli kivoja kuten Rane sanoi ja missäänhän sellaisia ei tänä vuonna ole ollut, ei petikossa (kalliorasti esim.) tai liedossakaan.

Tokihan saa rasteja ehdottaa ja kehittää! Jos vielä toteutuksen hoitaa, niin mikäs sen hienompaa! Toki pidätän oikeuden käyttää rastia tai olla käyttämättä, eli kannattaa esitellä idea ensin. Taidon ja tuurin pitää olla keskimäärin sopivasti balanssissa, niin yksittäisellä rastilla kuin koko kisassa.

Golf-rastit ovat kyllä myös hyviä, saa ampua pitkää matkaa mutta sisältyy myös tarkkuuselementti. Ja sinänsä helppoja järjestää.

1 tykkäys

Piti kokeilla vähän pitempiä ampumamatkoja ensi viikonlopun kisoja ajatellen. Kun laitoin pakan tuota uuden klapiliiterin seinää vasten ja ampumatolpan tontin nurkkapyykille venekatoksen kulmalle ja raivasin vähän kuusten ja tuomen alaoksia, sain 40 jaardin linjan näin hienosti:

Tuossa oli ihan hauska ampua :smiley:
Pitempiä matkoja varten raahasin kuitenkin patjan tuohon peltoheitolle:

Viikatetta piti vähän käytellä ohilaukausten varalta, mutta nyt on taas laanit kunnossa!

Paitsi että koko ajan sataa. Ja sataa. Ja sataa :rage:

3 tykkäystä

Hyvältä näyttää! Toivottavasti kukaan ei tule trampoliinille hyppimään kesken ammuskelun. Näyttää tuossa peltoa riittävän. Käytännössä 65 jaardia riittää harjoitteluun oikein hyvin maastokierrosta ajatellen. 70 ja 80 jaardilta ammutaan vain yksi laukaus mutta 60 ja 65 jaardia ovat ehkä ne hankalimmat. Taulu kun on kovin pieni. Tuossa Heikin pellolla kun ampuu ohi, niin saa vähän aikaa nuolta etsiä…

Kyllä! Parempi on osua pakkaan tai ainakin HYVIN lähelle sitä. Niittämällä sain kyllä maan paljaaksi, mutta ei sitä nyt aaritolkulla viitsi.

Mutta se on jännä miten usein 60y reenatessa ensimmäinen laukaus on kelta-puna linjalla. Voipi olla myös että pummit unohtuu nopeammin… Mielenkiinnolla odotan kisoja!

Dictumiin oli jäänyt puolison kortti kirjattuna, niin ostin sillä sitten sarvet että hups keikkaa. Tuli paketissa kotia just synttäripäivänä. Näin saa hyviä lahjoja!
Pituutta näyttäisi olevan 50-55cm jos saa koko mitan käyttöön. Toista preeriasarvijousta siis pukkaa.

1 tykkäys


Eka takomani puukko jossa vähän jännempi muotoa, oli kai mielessä suomalaisia väkipuukkoja ku pidempi.

2 tykkäystä


Laitoin litimärät kamppeet takan lämpöön kuivumaan. Oli mahtava päivä kisassa. Ja märkä, erittäin märkä…

2 tykkäystä

Unohtui tietenkin sanoa, että punnitkaahan välineet ennen kisaa ja kisan jälkeen…