Mitä teit tänään (tai eilen) - kerro!


#1

Mitä jousijuttuja tein tänään - turhaakin turhempi mutta mukavan kevyt ja viihdyttävä ketju. Mitä jousijuttuja tai muuten aiheeseen liittyvää teit tänään, tai eilen. Ammuitko 20 laukausta, tilleröitä koko päivän jousta, kävit kisassa, roikuit foorumilla koko yön, mitä tahansa!

Aloitetaan - tänään oli hyvä päivä. Viimeistelin Andamaanit-artikkelin päivitetyn version, kaavin peuran nahasta karvat pois (nahkasta tulee raakanahka jänteitä varten), pintakäsittelin nipun nuolia, testasin pellavalankaa ja liimasin ensimmäiseen jännejouseeni kolmannen ja samalla viimeisen, lyhyen jännekerroksen. Lisäksi ehdin hillumaan vähän foorumillakin…


#2

Varsinaisesti jousien parissa ei tänään ole tullut juuri mitään tehtyä. Aamusta hirvipassiin kävelessä ihastelin katajia joista saattaisi vaikka jousipuuksi olla.
Sähköpostia vahtinut josko olisi nuoliaijiot, metsästyskärjet ja sulat postissa jotta pääsisi metsästys/rata nuolia tekemään. Tuli hankittua puunuoliin kierre adapteri, pääsee samoilla nuolilla harjoittelemaan ratakärkien kanssa millä sitten metsästääkin.
Nyt iltasella tuli sitten foorumin selailun lisäksi viimeisteltyä uusi maalitauluntausta. Tausta tein solumuovista.


#3

Viimeistelin siskon 50-vuotislahjajousta, tammea, 175cm, 35#@24". Viimeiset hermosiklaukset ylälavasta. Punoin pajunkuoresta nyörin viinen kantamiseksi mutta koska epäilen kestääkö taidan varata sen itselleni primikisojen vyöksi. Korjailin viinen nahkavuorin liimauksia. Punoin dacronjänteen 14-säikeisen. Suunnittelin paperille signeerauksen mallia tuohon jouseen. 38 tuntia mennyt projektiin jousi + 4 nuolta + viine. Hiomista ja signeerausta vaille valmis on se nytten. Synttärit ensi la.


#4

Vähän nuolia, parin jousen petsaus ja pintakäsittely sekä raakanahan ihmettelyä. Joka päivä pitää edes ajatella hetken jotain jousijuttua!


#5

Parit 1540- luvun ampuma rannekkeen, 30 kpl haapa nuoliaihioita lähetetty birtien saarille, neljä uutta jousta (paunat 25-140lb) Vielä olis kolmet nuolisetit tekemättä ja sekä muutama rautakautinen nuolen kärki (norjan rautakausi)

Viikonloppuna tein ammunta videon tuudiin kun eräs Aurstaalialainen ukko haastoi minut siihen :slight_smile:
Sitku sais vielä parit puukot teroitettua sekä sarvi nokit viimeisteltyä, että liimattua niin tää vuos olis täys.


#6

Nyljin rusakon ja pingotin nahan. Siistin lihoista ja suolasin. Jotain siitä tulee lajiin liittyen.


#7

En tehnyt jousihommia olenkaan Juhan kurssin tämän vuoden viimeisen kerran jälkeen. Mulla oli vähän stressiä päällä.
Nuo IFAA:n maasto-EM-kisat Saksassa ensi kesänä pyörii kyllä koko ajan päässäni, niin tänäänkin.

Lennän Saksaan huomenna. Ehkä saan sieltä kaverin tai kavereitä mukaan sinne Hohengeissille, kun mulla on siellä toi valtava lomaasunto…hihi…
En ehkä ehdi kirjoittaa Saksasta, luen kyl jonkin verran, siks teille kaikille jo nyt todella hyvää joulua!!!:christmas_tree:


#8

Eilen jalavajännejousen tilleröintiä, lisäksi sulitin 21 nuolta.


#9

Jousen “savustuspöntön” suunnittelua vanhasta lampun varjostimesta. Sopivan kokoinen putkilokehikko, jonka ajattelin vuorata foliolla, kankaalla tms, jonka jälkeen sen ehkä saisi sijoitettua jotenkin kytötulen päälle. Nyt ei kuoppia tehdä, mutta toivottavasti saisin nyt silti lähiaikoina toteutettua tämän. Saapi nähdä, minkälaisen kosteussuojan siitä saa jännejouseen.


#10

Peuran koivista perkasin jänteitä, jos jousikurssin kevät kaudella tulis niille vaikka käyttöä.


#11

Ammuin sisään uutta pähkinäpensasjousta - pitkästä aikaa!


#12

Eilen yönä olin kaks ja puol tuntia jousen kanssa ruokintapaikalla passissa. Ei rusakon rusakkoa siellä, mutta autolla kotiin ajaessa näin kuusi rusakkoa neljän kilsan makalla. Tänään ammuin yhtä metsästysnuolta ehkä noin 40 laakia. Varioin ampuma-asentoja ja matkoja n.8-12m välillä. Hyvä fiilis, yhden nuolen treenissä nuoli osuu 10cm halkaisijalle ihan koko ajan.


#13

Kävin läpi viikonloppuna kummipojan ampuman metson sulkia. 34 nuolen sulitukseen välttäviä sanoisin, joten eiköhän ainakin 10 nuolta noista tee.


#14

Tein kerran metsonuolista setin. (2013?) On siinä yksi kalkkunakin. Osa nuolista on yhä olemassa muutaman sentin lyhentyneenä. Metson sulka on komea, mutta hieman löysä. Metsosulkaisella nuolella pudotin TakaHikiän “valiorastilla” muistaakseni 3 tölkkiä kerralla. Eli oon niissä taikaa.


#15

Joo on ne näppituntumalla pehmeämpiä kuin hanhensulka. Mitenköhän lienevät märkänä toimia


#16

Täällähän on tekevää porukkaa!

Eilen vähän ammuskelua, kun lämpöiset kelit tulivat takaisin. Pikkupakkanenkin menettelee vielä mutta joku kymmenen astetta alkaa olla jo liikaa - vetokäden sormet menevät kohmeeseen liian äkkiä.


#17

Ompelin suojapussin jouselle äidin avustuksella.


#18

Vedin eilen tillerivaiheessa olevan jousen vireeseen ja suunnittelin vielä neljättä lämpöoikaisua jännelinjan parantamiseksi.


#19

Ai niin ja siivosin jousi- sekä nuolihyllyni Joulusiivouksen yhteydessä. Löytyi aika monta aihiota jopa myyntin. en niitä kaikkia kuitenkaan ehdi tehdä kuunaan, koskaan jännejousisksi…


#20

tuohan mukanasi kurssille jos niistä vaikka jostain kaupat saadaan tehtyä.