Mitä teit tänään (tai eilen) - kerro!

Paha nähdä kuvista, mutta riittänee. Mikäli koloja jää joka ei täyty jänteellä tai liimalla, tulee ilmakuplia, ei sen kummempaa. Puujousen taipuman vähyys sallii niitäkin.
Tuossa on muuten yksi syy miksi hienoksi revityt säikeet on monilla tavoin eduksi, ei tarvitse niin paljon tasoitella. Vähän muistilappuna itselle, on viimeaikoina jäänyt liian paksuiksi toisinaan…

1 tykkäys

Viettelin lomapäivää radalla. 60y kulki ihan hyvin uudella jousella ja nuolisetillä. Myös peukkuvedolla kokeilin ja ei ollut paha ollenkaan.

Onko porukalla heittää joku virallinen sormiotevideo pitkäjouseen ?

Haluaisin päästä testaamaan tuota pitkäjoustani liedossa.

Kokeileppa youtubea, pitäisi löytyä sata ja kaks eri videota. Mutta lyhyesti, etusormi nuolen päälle, kaksi sormea alle. Ja sormet koukkuun.

Taino…ote onnistuu mutta irrotus ei, kai tuo on vaan treeniä

Suorista sormet.
Sitä mä olen tässä kohta 15 vuotta lapsille ja aikuisille sanonut.

3 tykkäystä

Näillä Lietoon jos ei tule pahempia esteitä. :slight_smile: 54#, 300-350#, teen vielä uuden jänteen.

Ok reinikainen, pitää kokeilla…

Turkuses ois jalavaa ja saarni lankkua. Joku vanha rouva myy.

3 tykkäystä

Istuin päivän Wiipurintien markkinoilla ja ammuskelin varsijousella.
kuva

3 tykkäystä

Leikkuri valmis Lietoa varten…
kuva

6 tykkäystä


Yksi haaveissa pitkään ollut rojekti ehkä toteutuu viimein kun löysin pihalta kaadetusta raidasta tuommosen pari metrisen aihion. Inspiraationa on Miken myötäkäyrä raitajousi aikuisten paunoilla, jonka täällä näin.

2 tykkäystä

Paljonko on sulla paksuutta siinä?
Minun alkuperäinen tarkoitukseni oman pajujouseni möytäkäyryydelle oli saada mahdollisimman isolta näyttävä kevyt paunainen jousi. Paunat jäivät silti korkealle kun puu kuivui ja otti alkuperäistä suoruuttaan takaisin. Ideani oli kuritella pajun kuituja tuoreena venutellen ja asettaa jousi sitten kuivumaan täydellisees tilleri muottiin.

Tässä nuo oman jouseni speksit.

2 tykkäystä

Kiitos mitoista. Tuossa on kahvassa ehkä juuri tuon 3,6cm paksuutta ja leveyttä noin 6cm. Saattaahan se tässäkin käydä noin, että suoristuu vielä myöhemmin. Kerkes vajaan päivän olla ilman muottia tuo, niin alko vääntämään itteään vastakäyräksi. En tiiä kyllä yhtään paljonko paunoja tältä voisi odottaa. Haaveissa oli joku 80 jollakin 30" vedolla.

Sanoisin, että unohda muotti ja tee ihan tavallisen jousen tavoin. Jos leveyttä on 6 niin voi hyvinkin mennä sinne 150 puolelle jos vain annat kuivua hyvin mutta koska kyseessä on raita niin vatsan puristusmurtuminen on taattu ja paunat putoaa ensivetojen jälkeen paljonkin.

Niin, lienee fiksuinta samantien tilleröidä sinne max 80 paunaan.

Merkillepantavaa tuossa sun hyvässä kuvassa on tuo massa: 1160g. Joka on muuten pirusti. Eli painoa olisi minkä varastoida energiaa. Mulla oli samanlailla ne pihlajapitkäjouset leveitä ja isomassaisia, mutta silti vaan puristusmurtuili vatsasta. Ei ne noin painavia ollut, joten ehkä tuo 1160g jo piisaisi pidempi-ikäiseen jouseen. Ja ampuu sillä puristusmurtuilleellakin jos kyynerpää ja paikat suussa kestää…

Täytyy sanoa että hieman hymyilytti kun luin “Yksi haaveissa pitkään ollut rojekti ehkä toteutuu viimein…”. :smiley: No tietty Vkotilla ei taida olla paljoa jousipuita siellä pohjosessa niin ymmärretään hieman enemmän.
Oletko muuten Ville tulossa liedon kisoihin taas?

:sweat_smile: joo hyvä jousipuu on aika harvassa, varsinkaan yhtään pidemmät aihiot. Siitä syystä on kiva päästä tekemään pidempää jousta, vaihtelua ja kokemusta. Jousia on noin muuten monta tekeillä nytten. Tuomesta muutama, tuo jännejousi, tämä ja sitten ugrijousi. Kesä on mukavaa aikaa puuhailla jousia, kun valoa riittää illalla ja piha ei ole täynnä lunta.

Ei harmi kyllä nyt aikataulut taivu lietoon lähtemiselle.

Kirkkaan sinistä nahkaa tuntuu olevan vaikea löytää kirppareilta jousen kahvaksi, vaikka luulisi naisväen kanniskelevan sinisiä käsilaukkuja ja käyttävän sinisiä jalkineita. Suomi 100 -bileistä asti, itse asiassa jo reilusti ennen, juhlavuoden jouseen olin sinistä nahkaa kirppareilla haahuillessa katsellut ja ainoastaan kerran on ollut lähellä: Yksi moottoripyöröilijän takki oli hartioilta sininen, mutta 50 ecua hintalapussa oli liikaa. Tänään sitten vihdoin onnisti ja löysin pikkuisen käsilaukun vitosella, josta saa tarvittaessa kolmeen jouseen sinisen kahvan, vaikka ensi vuoden arvokisareissuille. Tarjolla olisi yllättäen ollut vielä saman värinen hamekin (35,-), mutta sen nahka oli turhan ohutta kahvoihin, joten jäi henkariin… vaikka olisihan siitä jouselle suojapussin ommellut. Lehmänsarviparikin sattui vielä löytymään, jos vaikka jouseen nokit ja nuolille ohituslevyjä yms.

1 tykkäys

Jere: Tuo paino johtuuu siitä että se oli vielä täysin märkä. Ei siihen jää nyt kuin ehkä +850grammaa. Kevyt puu kun on.

Sää saat niin paljon sinistä kun vaan haluat jos tiedät mistä etsiä. Ulkomailla on paljonkin myyjiä, mutta on meillä suomessakin muutaman. Laitan linkin sulle jos haluut.