Mahdollisimman hiljainen tausta sisäkäyttöön

Millaisia kokemuksia ja ehdotuksia löytyy hiljaisista ammuntataustoista, tai löytyykö edes sellaisia? Mietin tässä, olisiko realistista virittää muutaman metrin pituinen harjoituspaikka asuntoon. Saisi hyvin matalalla kynnyksellä tehtyä tekniikkatreeniä.

Turvallisuus tietysti ykkösprioriteetti, mutta sen lisäksi taustan pitäisi olla niin hiljainen ettei naapureita häiritse.

Villasäkki. Ei kuulu ääntä lainkaan.

3 tykkäystä

Lampaan villaa saa paikka kohtaisesti myöskin ihan ilmaiseksi. Itse saan työkaverilta silloin tällöin ja sullon sitä juuttisäkkiin. Se on äänetön ja pysäyttää älyttömän hyvin.

Villasäkki. Äänetön, pysäyttää tehokkaasti, helppo vetää nuolet pois ja helppo pöyhiä kuin uudeksi, eli ei samaa keskustan kulumisongelmaa kuin solumuovipakoissa. Hanki iso juuttikangassäkki ja tunge se täyteen villaa, siinä se. No, villan ehkä kannattaa olla pestyä ja hajutonta, niin toimii paremmin kodin sisustuselementtinä.

Ja juuttikangassäkkejä saa ainakin Hankkijalta. Vanhoja kahvisäkkejä oli Forssan Hankkijalla vitosen kappale.

Kiitos vinkeistä, pitääpä hommata villasäkki. Juuttisäkki on helppo löytää, mutta villa vaikuttaa kovin kalliilta erityisesti valmiiksi pestynä. Tai sitten villaa tarvitsee vähemmän kuin mitä ajattelen. Paljonko sitä villaa tarvitsee, ja onko tähän jotain hyväksi todettua toimittajaa? Toki riippuu taulun koosta, mutta vaikea arvioida miten tiukalle säkki pitää täyttää. Käytöstä poistuneet villavaatteet voisi myös olla hyvä vaihtoehto, mutta niitä ei kovin paljon ole nurkissa ylimääräisenä.

Pestyä villaa löysin halvimmillaan 30€/kilo hintaan esim. Huovutusvilla, värjäämätön, 1 kg - Lekolar Suomi

Raakavilla näyttäisi pyörivän 10€/kg hinnoissa, mutta pitää vissiin ajoittaa tilaus kerintäaikaan.

Ilmeisesti Nuolivilla niminen firma on valmiita villakangassäkkejä myynyt aikaisemmin, mutta vaikuttaa hiljaiselta nykyään.

Mun säkki on tuosta naapurista nuolivillalta. Ne ei ole tainnut tehdä niitä moneen vuoteen. Luulisi että joku strasselikin toimisi. Voisi saada jostain alan firmasta kohtuuhinnalla ison erän?

Mitenkähän villasäkkinä toimisi hamppukuitusäkki? Se kun on melkein joka paikkaan älyttömän hyvä materiaali, niin miksei maalitauluksikin. Kyseleppäs tuolta:

Tosin juuri koppikuitu näyttää olevan lopussa. Se olisi ehkä ollut sopivin villan korvike.

Hamppu tai jokin muukin pitkäkuituinen luonnonkuitu sattaisi hyvinkin ajaa saman asian. Kuitu vain pitäisi jollain vatkaimella saada sekaisin 3D:nä.

Muoveista täysin sykkyräinen polypropeenikuitu voisi toimia, kestäisi vettäkin.

Hamppukuitu voisi tosiaan olla hyvä materiaali. Tuolta Kuitua-kaupasta kun tilaa tämän (käytännössä ainoa vaihtoehto…), niin onhan siinä materiaalia taustapakaksi isommankin asunnon joka huoneeseen:

Toinen vaihtoehto on ihan tekstiilikuitu, eli rikkinäiset vaatteet, lumput, tms. Meillä on/oli seuralla säkkejä, joissa oli sisuksena suikaleiksi revittyjä tekstiilejä, ihan hyvin nekin taisivat toimia.

Täytevanu sanalla löytyi hyvän näköistä kamaa. Sitä voisi löytyä jostain eurokankaastakin. Tai jos käy pulla ja löytää kirppikseltä tyynyjä…

1 tykkäys

Talojen eristykseen käytetty kuituvillakin kävisi. Myydään kohtuu isoissa erissä…

Tuosta tuli mieleen, että tuote nimeltä Ruti Rex voisi olla sopiva materiaali myös, edullistakin. Kokemusta ei ole mutta miksei toimisi?

Eristevilloista kannattaa pysyä kaukana, lukuun ottamatta tuota hamppua. Lasi- ja kivivilla pölyävät ikävästi, kuten myös Ekovilla ja vastaavat.

Polyesteri täytevanu on liian ohutkuituista nuolitaustaksi.

Rutirex näyttäisi olevan ohutta höylänlastua, en usko sen kestävän kovin kauan.

Talojen eristykseen myydään nykyään kaikenlaisia luonnonkuitumateriaaleja, pellavaakin on tainnut olla joissain. En edes tiedä mitä kaikkea niissä käytetään, mutta sattaa kannattaa käydä käpi niitä koska hinta voisi olla kohdallaan. Saattaa vaatia jonkinlaista käsittelyä vettä ja hometta vastaan.

Avainsana: Sisäkäyttö. Ei tarvita kosteus- ja homesuojakäsittelyä.

Roger, vilahti jotenkin ohi, ehkä ajattelin sellaista kevyesti liikuteltavaa taulua ulkokäyttöönkin. Sinne ulos se polypropeenihässäkkä.

Paljon hyviä ehdotuksia! Jonkinlaisen juuttisäkkitaulun kyllä teen, vähän auki vielä mitä siihen tulee täytteeksi. Laitan sitten päivitystä tulemaan kun olen todennut jonkun täytteen hyväksi tai huonoksi.

1 tykkäys

Olet varmaankin kokeillut että kämpän huonekorkeus riittää pitkäjouselle. Normikerrostalossa saattaa ylälapa osua kattoon

Joo, hyvin mahtuu.