Karhunrasvaa myynnissä

Iltapäivää!

Löysin tosiaan karhunrasvaa Lapin Kaamosliha-nimiseltä lihanjalostajalta tuosta Ounasjoen varrelta, jolta oli jäänyt karhun oston yhteydessä melko monta kiloa tuota rasvaa yli. Kyseessä siis karhun, oletettavasti Suomen metsissä eläneen, ihonalaista rasvakudosta. Sillä on rasvat kolmen kilon pusseissa pakastettuina ja lupasin ostavani yhden 3 kg pussin.

Ei ole kyllä itsellä käyttöä kaikelle kolmelle kilolle ja tuumailinkin, että nyt olisi mahiksia jakaa tätä ihmeainetta muillekin. Voisin myydä sitä vaikka 500g paketeissa á 10 e/kpl. Toki pienempiä tai isompiakin paketteja on mahdollista myydä, kun sovitaan. Saan rasvat lähiviikkojen aikana eli varmaan 2-3 vko menee ennenkuin saan paketteja postiin.

Halukkaat kommentoikoot suoraan tähän ketjuun tai laittavat privaviestiä.

-VilleK

Tuolla oli keskustelua ja linkkejä vanhan foorumin ketjuihin jousen pintakäsittelystä jos joku ihmettelee, että mitä tämä karhunrasva-hypetys oikein on:

Minulle yksi paketti! Yhteystiedot lähetetty yksityisviestillä.

Pitäähän tätä nyt kokeilla, kun karhun rasvaa ei ihan joka marketista ole saatavilla. Saapi sitten ensi kauden primikisajousi arvoisensa pintakäsittelyn!

Tänne myöskin 500g! On varmasti sopiva määrä. Laitan privaa.

Mullekans!

Mää myös.

Saankin rasvat jo tänään, ukko lähti jo ajelemaan Rolloa kohti. Lupasin ottavani yhden 3 kg pussin eli periaatteessa tuossa olisi vielä yhdelle paketti, kun tuskin itsekään puolta kiloa enempää tarvin. Halukas ilmoittautukoot alkuviikkoon mennessä.

Eli alkuviikosta alan rasvoja pakkailemaan ja lähettelemään.

Tuommosta tuli. Joutunen sulattelemaan nuo, että saan jaettua puolen kilon pusseihin. Mitäpä sanotte, pakastanko nuo sitten uudestaan ennen lähettämistä vai säilyykö tuo tosiaan sulana matkan ajan?

Vaikka raakarasvassa on pilaantumisenkin ainekset kasassa, en silti pitäisi muutaman päivän matkaamista riskinä. Tietty, jos paketti jumittuu tien päälle syystä tai toisesta, niin pilaantuminen ehtii käynnistyä. Varman päälle ottaja jäädyttäisi paketit, jotka sitten sulavat kuljetuksen aikana.

Jäädytys ja sen jälkeen kääri reiluun kerrokseen sanomalehteä - pysyy pitkään kylmänä. Toimitus Matkahuollon kautta, niin ei jää Postin syövereihin happanemaan.

Mites tuollainen jatkokäsitellään?

Renderöinnissä raakarasvasta poistetaan pilaantumista edistävät ainekset, etenkin vesi mutta myös proteiinipitoiset sattumat. Puhdas, vedetön rasva säilyy erittäin hyvin.

Olen renderöinyt pintakäsittelyrasvani kuumentamalla raakarasvaa liedellä matalalla lämmöllä tuntikausia veden poishaihduttamiseksi. Tämän jälkeen kaadan kuuman, juoksevan rasvan tiheän harsokankaan läpi, jolloin sidekudoksien, lihan, veren ym. rippeet jäävät seulaan ja purkitettavaksi jää ainoastaan puhdasta rasvaa, jonka annan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen purkin kannen sulkemista.

Nyt on rasvat sulateltu, jaettu ja pakastettu uudestaan. Pakkaan ne sanomalehdillä eristäen pieniin paffilaatikoihin ja laitan matkahuollon kautta matkaan maanantaina. Vielä tarvin lähetysosoitteet.