Jouhikko vol. 3

Tähänastinen kehityskaari uusimman jouhikkoni valmistuksesta.
Ajattelin tehdä ketjun joka helpottaa minua ja näistä instrumenteista kiinnostuneita, ja samalla vähentää taipumustani vain dumpata projekteja “Mitä teit tänään (tai eilen)” - langan alle; mihin myös aikaisemmat jouhikkoni ovat hautautuneet.

Runko on jalavaa fiskarin sahalta, kansi tulee olemaan sitkakuusta. Kielet tulevat tällä kertaa olemaan alttoviulun kieliä jouhien sijaan, sillä soittimen täytyy olla luotettava esiintymistilanteissa. Koti-oloissa jouhet tosin käyvät mainiosti.


Raakamuotoilu ulkotiloissa faijan kanssa

Ai siitä ei tule kulmikasta kuin hevikitarasta?

Höylää, viilaa, veistä, talttaa, ja sikliä nähnyt, nakertelu jatkuu.

Kansi ja pohja.

Verellä siunattu niinkuin monet projektit, tahattomasti.

5 tykkäystä

Ihan vain uteliaisuudesta miksi Sitkan kuusta, eikö kotimaisempaa ole saatavilla?

@Taihki Joo tämä onkin melkoinen ongelma. Olen kysynyt lukuisilta suomalaisilta puunjakelukeskuksilta ja kotimainen suora/tiheäsyinen kuusi menee sahattavaksi Saksaan ja mikä jää on oksaista rakennekuusta.

1 tykkäys

Nyt näyttää hyvältä. Komeet palat noi sitkakuusikannet.

Instrumentteihin kelpaava puu on todella kiven alla. Ja jos jollain on, se on instrumenttia varten eikä sitä noin vain enää myydä.

1 tykkäys

8 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Sitkankuusi nuolimateriaalina

Homma on jatkunut mäkisesti.
Lähdin kaivertamaan kantta ja yhdessä vaiheessa se näyttikin ihan hyvältä, mutta kasvurenkaiden kovuuserot tekivät tepposet ja onnistuin pilaamaan kannen paskalla kaiverrustyöllä - ja sitten “pelastamaan”. Halusin pitää puiden luonnollisen värin, mutta jouduin vahaamaan koko koko soittimen tummemmaksi jotta sain peitettyä sössäyksiäni. Ihan hyvää harjoittelua silti. Nyt valmistui loput kilkkeet. Kaiverran vielä lisää noitarummuista löytyneitä kuvioita runkoon kunhan selviää millainen ääni tästä lähtee

!

IMG_20210331_023050|375x500

2 tykkäystä