Iloista seuraelämää

Jousiammunnan uusi tuleminen Englannissa, 1700-luvun lopulla, alkoi iloisissa merkeissä. Esimerkiksi vuonna 1781 perustettiin uusi yhdistys, Toxophilite Society, ensimmäinen pitkän tauon jälkeen. Englannissa jousiammunta oli ollut henkitoreissaan 1700-luvun puolivälistä lähtien.

Jäseniä oli ensimmäisenä vuonna 19 henkilöä mutta meno lienee ollut hyvinkin vilkasta ja iloista. Yksi syy lienee ollut avokätisyys virvokkeiden suhteen. Yhdistyksen kirjanpidosta selviää, että vuona 1781 käytettiin erilaisiin alkoholijuomiin laseineen ja muine tarvikkeineen rahaa lähes 22 puntaa. Siihen aikaan gallona viinaksia maksoi reilu puoli puntaa, joten summalla sai lähes 180 litraa juomista, kuten brandya, sherryä, rommia, jne. Samaan aikaan maalitauluihin ja vastaaviin tarpeellisiin jousiammuntatarvikkeisiin meni rahaa noin kaksi puntaa.

Englannissa gallona vastasi 1700-lopussa noin 4,5 nykyistä litraa.

Tuohon aikaan hyvä laminaattijousi maksoi vajaa 2 puntaa, kuten myös tusina huippunuolia.

Jos katsotaan rahan arvoa, niin 1 punta silloin vastaa nykyään noin 170 puntaa. Hyvä jousi maksoi siis noin 400 euroa, kuten myös tusina nuolia. Alkoholijuomiin törsättiin taas noin 4000 euroa ja seuran toiminnan kannalta tarpeellisiin jousiammuntatauluihin ja -taustoihin käytettiin noin 400 euroa. Prioriteetit kohdallaan!

6 tykkäystä