Hikkori-kiiltotuomi-jousimatroonapuulaminaatti

Hikkoriselystys, kiiltotuomiydin ja jousimatroonapuuvatsa. Selän ja ytimen välissä amaranttipuuta. Kauppanimillä hikkoria, kirsikkaa, lemonwoodia ja koristeena purpleheartia. Jäykkyys 35 paunaa 28 tuuman vedolla. Tällainen kevyt, leppoisan mukava jousi. Pituus 184 senttimetriä, leveys 29 millimetriä ja massa 537 grammaa. Joo, massakaavasta ei kannata laittaa kommenttia… Koristeena vielä nokeissa sarvea ja kahvassa helmiäistä. Mustaa kasviparkittua nahkaa, pellavalla punos. Liimana TB3. Jänteenä kaksisilmukkainen 12-säikeinen B55 Dacron.

9 tykkäystä

Täsmällisempää tekemisen jälkeä saa hakea. On kuin kaupan hyllyltä.
Tyylillisesti mun oudolla maulla varustettu mies myös vai katsoisi jousta ja jättäisi sen kaupan hyllylle. :wink:

Kiiltotuomi? Mulle tuntematon juttu. Kerro.

Kiitos.

Suomeksi kiiltotuomi (Prunus serotina), kauppanimi kirsikka, englanniksi black cherry.

Jos tällainen jousi joskus näkyisi Mennan kädessä kilpailussa, niin silloin olisi varmasti maailmankirjat sekaisin pahemmin kuin nyt…

1 tykkäys

Ostan sulta vielä joskus yhden tuollaisen ja tulen kisaamaan…

1 tykkäys

No minä ammun sitten samassa kisassa sinulta lainatulla lyhyellä jännejousella. Eikä sinun tarvitse ostaa tuollaista, säästä rahat parempaan käyttöön, lainaan kyllä jousen.

Heiiiii, ois hauska jossain kisassa tehdä noin. Pidetään tämä mielessä.

1 tykkäys

Onhan nuo laminaattinippunokkipalakaaret ulkoisesti identtiset kusilaitujousten kanssa. Se on primitiivisen kulttuurin juhlistajille eli primitiivijousiampujille käsittämätön ihanteiden ja esikuvain kohde.

Tuukka - sinun mielipiteesi tietyn tyyppisiä jousia kohtaan on laajalti tunnettu. Hieman häiritsevää on vain se, että mielipide pitää toistaa säännöllisesti, ikään kuin olisi vain yksi ja ainoa oikea totuus.

Sen sijaan, että takerrut vain “ongelmiin”, voisit viedä asioita eteenpäin ja vaikkapa esitellä yhdenkin jousen tuosta nipusta. Tästä on toki kirjoiteltu aiemminkin, käytät aikasi mieluummin metsästämiseen - ja sitä arvostan. Mutta koska olet ilmeisesti myös jousiakin tehty, niin toivoisin ja varmasti moni muukin, niitä olevan esillä. Ihan esimerkkinä. Varsinkin tuo vetotuomi oli hieno esimerkki taitavasta jousenveistämisestä. Harmi vain, että kuvat ovat jo kadonneet vanhalta foorumilta.

Nopealla haulla löysin vain yhden tällä foorumilla reilun neljän vuoden aikana esittelemäsi jousen (Länsirannikon läpitaipuva luumu). Hieman enemmänkin voisit esitellä, niin saataisiin niitä yksipuisia lyhytjousiakin esille.