Grozerin "bio"komposiittivääntö vol.24

Facen puolella oli taas tunteet kuumana, kun Csaba Grozer (Grozerin omistaja) aloitti kirjoituksen tunnetuista biokomposiittijousistaan ja näiden sisältävistä materiaaleista. Laitan loppuun pastettuna tekstit.
Selvää on se että taaskaan ei kerrottu tosiasiassa mitään keinokuiduista mitä jouset sisältävät, vaan keskityttiin syyttämään asiaa puheenaiheeksi ottaneet muut valehtelijoiksi, kateellisiksi, ahneiksi, mustamaalaajiksi, hölmöiksi ja lopulta pienimunaisiksi äidin nussijoiksi.
Tässä kirjoituksessa ja sitä seuranneessa keskustelussa kun Csaba nimenomaan halusi erimieltä olevien kommentteja asiasta. Olikohan tarkoituksena kartoittaa vain nimet jotka hankaa vastaan ja lähettää pari maanmiestä näiden oville vierailulle… Ivar ainakin on saanut tämmöistä uhkailua.

Asiahan ei ole uusi, mutta surkeaa miten suhtaudutaan siihen että markkinoiden todella merkittävä jousimyyjä tietoisesti pyrkii viilaamaan linssiin milloin missäkin. Todella paljon tuli tukea Csaban kirjoitukselle, vaikka on ilmiselvää että jousien materiaalitietoja pimitetään. Jokainen jousikisoissa käynyt tietää, että Grozerin jousien ostajia tulee vastaan, jotka ei tiedä mitä materiaalit todellisuudessa ovat. Eikä ole mitään auttaneet sertifikaatitkaan.

Miksi puhua biokomposiitista, kun “bio” on vain koristeena jossakin, kaiken työn tekevät lasikuitu, epoksisarvipuriste ja keinoliimat.
Suhtautuisin todella epäilevästi kaikkiin noihin Grozerin sarviin, nimittäin sieltä löytyy pajalta kuvaa 1m x 1m "sarvi"levyistä, joita kaveri on tehnyt keittiönkaapeiksikin. Värit ja juovat on kuin prikuulleen Extra III jousissa käytettävä "lehmän"sarvi. Jokainen voikin miettiä omassa päässään että mikä eläin tuottaa 1x1m sarvilevyjä…

Tässä vielä tuo pdf tiedosto mistä löytyy Grozerin jousen purkukuvia, ruuveja, lasikuitua ja kaikkea muuta kuitua mitä ei ole osattu tunnistaa.

Magyar-extra-3-szakvelemeny-2-grozer.pdf (4,4 Mt)

Uusinpana juttuna on että IAA järjestö kielti keinokuituliimat, joten Grozerin jousella ei ole noihin osallistumista. Jos minulta kysyttäisi, en sallisi mitään grozerin jousta muualle kuin lasikuituluokkiin, siis sarjoihin jossa muut aasialaiset lasikuitulaminaatit ampuu.
Jousissa on vähän se huono puoli että luottamusta täytyy olla, kenen jousi sahataan muuten kisapaikalla auki ja katsotaan että onko varma? Luottamus on hankala saada takaisin jos kiinnijäämisen jälkeenkään ei ole avoimuutta materiaaleista vaan hoetaan “biocomposite”, “biocarbon”, “fiber strenghtening”.
Muutenhan jouset saa olla mitä vaan, hyvä jos ampuu nätisti ja näyttää kivalta omistajan mielestä. Eli kritiikkiä ei saa ottaa liian henkilökohtaisesti. Helpommin sanoittu kun tehty, näköjään.
Ostajallekin on kova paikka huomata mitä on ostettu, varmaan siksi Csabaa tässä peesataankin.


Minäkin kävin parikertaa siellä hieromassa silmiäni :slight_smile:

En kyl aatellu, että koko homma menee taas tämmöseksi. Viimekerrasta on aikaa ja silloin muistaakseni Csaba poisti koko pfoliilinsa facesta. Herkkä ukko jos minulta kysytään :smiley:

Suoranaisia uhkauksia oli muistaakseni Ivarin lisäksi saanut Hollannin Magén Klomp (joka avasi ainakin kaksi Grozerin jousta) sekä Zaus Serekki joka jakoi aika vilkkaasti tuota alkuperäsitä Grozerin jousen avaus artikkelia.

Ei hemmetti :joy:
Mitä sä sanoit sille kun noin hyvän reaktion sait?

Ei Csaballe tarvitse sanoa muuta kuin, että on itse jousen tekijä ja että ei ole samaa mieltä :smiley:

1 tykkäys

Lähinnä näin. Toki vähän vihjasin että fuulaa on ja sanoin että onko ukko koko elämäntyönsä tehnyt asiakkaiden linssiinviilaamistarkoituksessa? Helpompaa olisi olla, kun eläisi elämäänsä rehellisesti. Vielä jotain “biocomposite, biocarbon, biobullshit its all the same”. Nojoo…

Se ulottuvuus siitä tulee että raha, bisnes ja asiakkaiden määrä on tärkein ja sekös mikä on karkottamaan nämä oikeasti intohimoiset jousiharrastajat. Monessa suhteessa työnnetään olkiukkoa eteenpäin että muut yrittää varastaa asiakkaita, on kateellisia, valehtelijoita, siinä vaan taitaa tämä Grozerin jengi olla paljastamassa itsestään enemmän kuin muista…

2 tykkäystä

Eiköhän ole aika selvää ettei IFAA:n historical sarjaan ole asiaa noilla bio-vehkeillä. Puhdas sarvijousi on eri asia ja hintakin 4-numeroinen. Muille jousille on nykyään ratsujousisarja, jossa nuoletkin saa olla hiilikuitua.

Jaa sää menit oikeen isotteleen :smiley:
Kyl määkin oon sille sanonu sen jossain viesti ketjussa muutaman muunkin kanssa, että olisko jo aika päivittää sivunsa jousien rakenteelliset tiedot läpinäkyväämiksi ja mutkin blokkas, mut näemmä mä nään tän uuden profiilin ihan hyvin.

Kävin vähän vilkaisemassa keskustelua. Sain sellaisen käsityksen että se yrittää saada jonkun järjestön säännöissä biokomposiitin hyväksytyksi sarven rinnalle tasavertaiseksi. Se on kyllä vaarallinen ajatus, mutta erilaisia järjestöjäkin on monia. En kyllä usko että menee missää perinnejärjestössä läpi.

Tämä hinnalla erotteluhan on se yleinen, että “ei kukaan luulekaan halvan jousen olevan sarvijousi”. Mutta Kamil Baca tekee puolassa 700 euron sarvijousia, ihan priimaa kamaa. Eikun kaikki siltä ennemmin ostamaan!
Siihen nähden se aitous pitäisi pystyä muutenkin osoittamaan, kuin hinnalla. Pitää muistaa että onhan Grozer myynyt ennenkin kalliita feikkejä. :smiley:

Hyvää viihdettä kyllä! Yleensä tuo menee niin, että silloin kun kritiikin kohteena olevan kielenkäyttö muuttuu karkeaksi, niin ollaan asian ytimessä.

1 tykkäys

Grozer on niin iso tekijä semmosissa “perinnemarkkinoissa” ja keskiaikatapahtumissa ja vastaavissa Euroopanlaajuisesti, että on lyöny rahoiks varmaan jo aika kivasti. Nettimyynti päälle.
Jos otetaan Euroopasta arvalla jousiharrastajia/kilpailijoita tuhat, niin niistä vaistojousilla ampuu ehkä alle 50. (ehkä vähemänkin?) Siitä viidestäkymmenestä on oikeasti perinnetietoisia tai kiinnostuneita siitä että ampuu perinnemateriaaleilla ehkä 1-5 harrastajaa, tai jopa alle 1. Näin ollen tämä pieni mutta tärkeä huuto perinnemateriaalien puolesta ei kauas kuulu. Syntihän se on ku firma mainostaa että perinteisesti tehdään, mutta lasikuitua ruuveineen sisällä. Loppupeleissä se kuitenkin kiinnostaa aniharvaa.
Täällä Suomessakin varmaan vain paria kymmentä harrastaajaa. Iloitsen tästäkin vähästä silti.

3 tykkäystä