Conquest cup 2022

Lähtiskö kukaan mukaan conquest cuppiin toukokuussa? Kisat on 26.-29.5. Tauluammunta kaksi ensimmäistä päivää ja viimeisenä pituusammunta.
Aikaisempina vuosina kisoihin on voinut osallistua millä vaan perinteisellä jousella, mutta asusteet pitää olla myös. Tuolla on brittejä ollut lonkkarilla ampumassa mm.

Ihan kohta menee liput varaukseen 26.-31.5. Lentoja saa aika halvalla, 174€ suorat lennot nyt.

https://okcularvakfi.org/Home/Haber?kod=H0006

@M.Reinikainen @Kyudo108 @TuomoReiniaho ?

Päädyinkin ottamaan vähän pidemmän kaavan mukaan, 25.5-1.6. Ja maksaa sai sitten vähän enemmän…
Ivar sanoi että pyrkii samoille päiville ottamaan lennot. Paikanpäällä on siis maailman huippuampuja! Eikä liene jää pelkästään Ivariin. Olis siellä nähtävää vaikka ei tulisi ampumaankaan.

En aijo osallistua kuin neljään kisaa tänä vuonna. Ulkomaan huvittelut jäävät kokonaan pois.

Olisihan se tietenkin kiva lähteä tuonne. Istanbul on muutenkin kiinnostava kaupunki. Mutta, lomat varattu jo ja tuolle ei yksinkertaisesti ole nyt aikaa. Perheettömänä voisi toki vain päättää ja lähteä. Eikä nyt tosin ole kunnon pituusjoustakaan.

Harmi, nyt olis muuten Adam K. myös osallistumassa!

1600e pituuskisan voittajalle ja 1600e tauluammunnan (puta) voittajalle. Aika päheet palkinnot, 1100e kakkoselle, 600e kolmannelle.

edit: Palkintorahat on vähän dropannu liiran kurssin mukana, ennen 30000 liiraa oli 3000 euroa, nyt 1600e. :smiley:

Olisi kyllä varmasti upea tapahtuma osallistua! Ehkä vielä jossakin vaiheessa.

Mutta otahan paljon kuvia sitten!

Meinaatko keskittyä taulu- vai pituusammuntaan? Meinaatko turkkilaisilla osallistua molempiin vai lähteekö pitkäjousi mukaan?

Vastasinkohan tähän jotain toista kautta kun näin jätin roikkumaan…

Osallistun molempiin, taulu-ja pituuskisoihin.
Pakkohan tuonne on turkkilaiset jouset ottaa ja jättää lonkkari kotiin, vaikka äskeisellä ar-treenillä saattaisi hyvin lonkkarilla osua. Taulu- ja pituuskisat ovat omina päivinään, joten pitäisi onnistua ihan kivasti.

Pituuskisa on rajoittamaton primi tai rajoittamaton moderni. Eli ei ole hirveästi sitten ammuttavaa, käytännössä turkkilainen siperillä voittaa tuon sarjan. Toivottavasti nähdään viissatasia jonkun ampumana niin jää muistoja matkasta! Ja sais kunnolla köniin kun oon nyt jo 5 kisaa putkeen suomessa voittanu. :stuck_out_tongue:

Ihan heti ei arvais että 65L rinkassa on 3kpl yli 65 paunasta jousta ja 30kpl nuolia. :stuck_out_tongue:
Lento tänään illalla, ei tullu pitkähihasia paitoja mukaan… Niin ja Tuomo nyt on puhelimessa 10GB tilaa kuville…

5 tykkäystä

Koko-optimoiduilla komposiiteilla on puolensa.

Vähän tilapäivitystä, reissua vielä jäljellä muutama päivä mutta kisat on ammuttu.

Taulukisassa oli taso aivan hullu, 70m matkaa ja parhaat ampui 80x80cm alalle nuolistaan 7/9. Minä sain kokonaisuudessaan 15 osumaa kun maksimi oli 61. Karsintaraja oli 40p. Loppukilpailu jäi taka-alalle kun tuli pituusammunta lauantaina.

Ibrahim Balaban voitti 495m tuloksella, Cem Dönmezin jousella ja täyspitkällä nuolella 28"(?). Jousi oli 105# @ 28" Semmonen huomio että Ibrahim on elokuvatähti turkissa, uudessa Ottoman-sarjassa?
Kakkosena Ivar Malde 487m.

Minä ammuin 458 metriä 177 grainin nuolella ja siperillä. Eli hyvä tulosparannus! Muuten tulokset oli aika alavireisiä, yläilmoissa tuuli mahtoi vähän pyöriä.

Adam K:lla kävi aika ikävästi ja lentoyhtiö hävitti jousilaukun… Vain varajänteet, siper ja renkaat jäi. No mullahan oli se lyhyempi, 85# @ 27" jousi josta Adam sitten tykkäsi. Lainasin nuolet siihen ja sillä kisaan sitten. No jousi kuulosti ihan piiskanlyönniltä, mutta ammunta meni muuten aivan perseelleen. Tuloksena Adamilla joku 400m.

Kuvia/videoita löytyy reissun lopussa joku 400+ joten katsotaas myöhemmin lisää… Nyt ahmimaan museojousia.

12 tykkäystä

Onko sikäläisistä kisailmankosteuksista tietoa?

Tässä kevään kehkeytyessä täällä kotona ulkoilmankosteudet ovat paukkineet ruutikuivissa 30 - 35 % ihan järjestään. Se olisi timanggia kollageenipitoisten jousten heitoille.

Et sitten pituuskisassa ihan huutolaispoikana ollut… :+1:

2 tykkäystä

Tämmöstä mittasin ekana iltana hotellihuoneessa. Tähän kun lisää että oltiin 4h pellolla ennen ampumista, teltassa kylläkin, mutta 30 asteen lämmössä…
Jouset vedettiin vireeseen 10min ennen ampumista. Ne jotka oli tehnyt liian refleksisiä tai käyriä jousia, joutui laittamaan jousensa vireeseen jopa tuntia ennen. Ei todellakaan hyvä.

??? Eli suomeksi?

Ne kieroilee siis ja niitä pitää oikoa. Eli kun jousi vedetään vireeseen, pitää sen antaa asettua. Sitten vedetään vähän, oiotaan lisää kieroutta pois. Mahdollisesti oikastaan kasaneita, joudutaan laittamaan hetkeksi penkkiin pinteeseen. Sitten vedetään lopulta täyteen vetoon.

Mutta kun jousi on oikein tehty pituusammuntaan, tälle ei pitäisi olla tarve.

Oli muuten kunnia antaa Adamille jousi ammuttavaksi. Muitakin jousia ja erityisesti nuolia oli tarjolla, mutta valitsi minun! Ivar ei kyllä tarjonnut varajoustaan. :smiley:

2 tykkäystä

Kuumahan ei tosiaankaan ole hyväksi luonnonmateriaalijousille, eikä edes syntsaisille. Viileä kuiva, kuten täällä viime aikoihin asti, olisi kurkoa.

Mites tuo taulukisa meni siis käytännössä? Kuinka monta nuolta, kuinka monta kierrosta, mikä taulu ja mikä pisteytys? Ampuivatko kaikki turkkilaisella ja peukalorenkaalla? Osallistujia paljonkin?

Taulukisassa puta-tauluun ammuttiin 7 kierrosta ja 9 nuolta kerrallaan. Osumasta mihin tahansa tuota päärynän muotoista taulua sai 1 pisteen.
Sarvijousia oli käytössä vaan pohjoismaalaisilla.
Monet ampui peukulla, mutta monet korkeita pisteitä ampuneet ampui välimerenotteella. Huono kisamuoto kun tukee epä-autenttista ammuntaa!!! Nimimerkillä osuisin paremmin lonkkarilla. :smiley:

Pituusammuntatulokset on saatavilla:

https://www.okcularvakfi.org/snc_07.pdf?
https://www.okcularvakfi.org/snc_06.pdf?
https://www.okcularvakfi.org/snc_05.pdf?

Miksi muuten esimerkiksi tuossa sinun sarjassasi vain 13 ampujalle on merkitty tulos, vaikka osallistujia oli 33? Eivätkö he ampuneet vai oliko tulos niin huono, ettei sitä edes kirjattu?

Alle 400m tuloksia ei kai kirjattu. :smiley: Ei täällä mitään ruputuloksia noteerata…hah!!