4 sivuisen nuolifootin jigi

Laitetaanpa tänne talteen… Pallottelin tässä että hankinko arrow fixin vai tekisikö tuon jigisetupin jolla paikkaisi nuolia. Niitä maastossa menee aina toisinaan. Tuolla saisi samalla myös footteja tehtyä kivasti.

https://www.tradgang.com/tgsmf/index.php?topic=108935.0

1 tykkäys

Nuo ovat eri käyttöön. Arrow-Fix on nuolien korjaamiseen tarkoitettu, kun taas tuo jigi on apuväline, jolla nuolivarteen saa tehtyä nelihaaraisen kärkiosan. Jälkimmäinen on työläämpi mutta sillä saa tehtyä näyttäviä nuolia.

Hanki molemmat.

Kyl mää sen tiiän, mutta tuolla foottijigillä saisi korjattua ne muutamat kärkirikkonuoletkin!
Onhan se niin että jos nuolet menee rikki, tuleeko kovin montaa semmoista kärjen juuresta katkeamista?
Osasta lohkeaa nokkipää kunnolla, osa sirpaleiksi pitkältä matkalta ja osa kärjen juuresta.
Arrow fix on näppärä, mutta maksaa joku 150e riippuen millä hiluilla sen ostaa.

Hah… Katsotaan.

Keles, kun aloitte jutella näistä vempaimista. Piti heti tutkailla ja tilasinkin Arrow-Fixin 11/32" alu-adapterilla. Oheisen linkin takaa löysin mielestäni edullisimman. Bogenlöwe, Klassischer Bogensport . Tarjolla oli erilaisia paketteja eri adapterikombinaatioilla, mutta ajattelin, että tämä peruskoko riittää tarpeisiini.

Tuo on kyllä edullinen putiikki. Kerran olen sieltä tavaraa tilannut ja viimeiseksi kerraksi jäi. Pakkauksesta puuttui yksi tuote (noin 30 €) mutta eivät suostuneet uskomaan sitä. Väittivät vaan, että joku on sen sieltä vienyt ja ota yhteyttä paikalliseen postiin. Tiedä sitten, mitä oli tapahtunut mutta en kinastellut asiasta sen enempää. Boikotti oli oma ratkaisu asiaan.

Asiaan – pitääkö Esan korjailla nuolia?!? Ei kai nyt sentään?

5 tykkäystä

Hyvää työtä Esa! Olinkin jonkin verran etsinyt kaupoista tuota, mutta sä konkarina löysit näköjään helpolla.

Tuomon kokemukset ei ole parhaita mutta… Laitoin itse myös tulemaan kaikilla herkuilla 5/16, 11/32 ja vielä “T-tip” poraohjurin jolla vedän jatkossa peukkunuoliin ruotokärjet. Se on nimittäin aika jees, mahtaa vielä kestääkin hyvin osumia.

Millaisia ruotokärkiä ajattelit käyttää? Noita saman firman kärkiä? Miksi muuten ruotokärjet? Tyylin vai käytännön takia?

Joo, toivotaan, että oli yksittäistapaus.

Just noita tuon firman kärkiä. Näköjään myydään “T-tip” nimellä. On noita muuallakin saatavilla.
Kusilaitunuoliinhan menee 4,2mm ruodolla kärjet, mutta sitten ne on varsinaiselta kärkiosaltaan tosi pieniä, jolloin seinämävahvuus jää ohueksi. Yritän kyllä niitäkin, mulla on jo ostettuna nippu.

Mielenkiinnosta kokeiltava, myös historiallisesti pykälän oikeampi. Olen kuullut aika hyviä noista, jotkut ilmottelee että jännepunottu kärki kestää suunnilleen kiviseinään ampua.
Periaatteessa normaalin holkkikärjenkin kauluksen voisi jännepunoa vahvemmaksi, mutta kärjen vipuvarsi mahollisesti vääntää silti vartta katki. Nämä ruotokärjet on paljon lyhyempiä, kun paino on varren sisässä. Eli siten vahvempia.

https://arrow-fix.com/ttip/en

Onko sun paketti lähteny?

Nyt 10pv siitä kun maksoin, mutta vieläkin sivulla näkyy että “waiting for payment”…

Ei ole kuulunut mitään. Eilen laitoin sp-kyselyn kuitti liitteenä, jonka myös toimitin heti maksettuani. :thinking:

Hahaha mihin paskaan työnnettiin kätemme. Noh katellaa… Pari sataa sisässä :smiley:

Joo, oman tilauksen jälkeen tajusin katsoa laajemmin kokemuksia, ei ihan noin huonot sentään olleet kuin nyt. Toivottavasti tulee tilaus. Ihmettelen vaan, että miten pulju voi pysyä toiminnassa, jos ottaa vain rahat eikä toimita tuotteita, varsinkin kun myy varsin pienen harrastuspiirin tuotteita.

Kannattaa ehkä laittaa yhteydenottoa vaan heti ja sen jälkeen hakea muuta reittiä rahat takaisin. Viimeisimmän kommentoijan mukaan vuosi mennyt, eikä näy eikä kuulu tilausta. Itse asiassa, ongelma koskee useimpia tilaajia, eli eivät toimita tuotteita, vaikka kuinka odottaisi ja kyselisi.

Voihan p…a!

Niin ainoa ongelma on että haksahdin tekemään suoran tilisiirron, kun alennus luvattiin tilauksesta näin. Ei pitäisi tehdä, mutta niin harvoin tulee tämmöisiä yrityksiä vastaan, että eipä osaa varuillaan olla.

Lehtiksellä alkaa olla hyvä kyky poimia parhaat diilit, kuten sen bambutilauksen kanssa. :smiley: Ens kerralla mietin kahdesti että lähdenkö messiin…

Ovatpa ketkuja, alennus suorasta tilisiirrosta. Menee todella vaikeaksi saada rahat takaisin, lieneekö edes mahdollista? Maine menee firmalta mutta onko sillä väliä, jos rahaa tulee tasaisesti sisään? Voisi melkein laittaa varoituksen foorumille, etteivät muut haksahda.

Tuohan on todella yleistä itseasiassa, kun ongelma on paypalin/muiden maksupalvelujen kulut.

Sinällään nyt puhutaan vasta 10p viiveestä, mutta saatan silti tilata jo kohta jostain toisaalta tuon arrowfixin, kun olisihan mulla sille käyttöäkin.
Esallekin tiedoksi:

1 tykkäys

Nyt ei sentään tehty yhteistilausta… kumpikin (ehkä) tärväsi rahansa iha ite… Täytyy odotella vielä jonkin aikaa ja sitten alkaa tutkia mahdollisuuksia haastaa firma ja kinuta rahoja takaisin.

Sain jonkun saksankielisen vastauksen, jossa lyhyesti sanottiin että odottaa tavarantoimitusta 10pv sisään, siis odotusta edessä… Jos laittaa viestiä, näemmä kannattaa laittaa heidän sivun “contact us” lomakkeella, vastasi siihen 10 minuutin sisällä. Toki jos tuossa ei ukko kusettanut, sun tilauksella on sama tilanne.

1 tykkäys

Kyselin tänään, mitä tilaukselle kuuluu. Odottaa muka rahoja edelleen, vaikka maksu on kirjattu 20.05. Pyysin tsekkaamaan tilinsä ja toivoin, ettei tarvitsisi lakimiesten avustuksella vauhdittaa tavaran toimitusta tai takaisinmaksua. Täytyy huomena pankista kysellä saisivatko selville, onko raha mennyt erille.