XXX Primitiivijousikilpailu 2022

Knuutinpoikien päätapahtuma, Liedon Vanhalinnassa pidettävä 3D-primitiivijousikisa pidetään jälleen elokuun viimeisenä lauantaina eli 27.8. Ilmoittautuminen kisaan alkaa klo 11.00 venevajassa lähellä linnan päärakennusta. Kilpailu alkaa klo 12.00. Radalla on edellisvuosien tapaan 20 rastia, enimmäkseen eläinmaaleja, joihin ammutaan pääsääntöisesti kolmella ratakärkisellä nuolella. Jos teillä on blunttinuolia, niin ottakaa yksi tai kaksi sellaistakin mukaan.

Kisamaksu on 10 euroa jäsenmaksunsa maksaneelta, muilta 15 euroa. Ulkomailta tulevan ei tarvitse maksaa. Maksu vain käteisellä. Seura tarjoaa kahvia, mehua ja pientä purtavaa, joten omiakin eväitä kannattaa ottaa mukaan.

Autot voi jättää venevajan luona olevalle parkkialueelle. Lähistöllä on myös toinen parkkipaikka. Vanhalinnalla on jälleen muinaistulien yö, joten illan mittaan alueelle kertyy runsaasti väkeä. Korvauksena Vanhalinnan käytöstä pidämme jousiammuntanäytöksen 19.30-20.00. Tämän jälkeen väki siirtyy linnavuoren laelle seuraamaan tuliesityksiä yms. Näytöksessä olisi hyvä olla jokin historiallisen tapainen asu, mutta se ei ole pakollinen.

Pituusammuntakilpailu pidetään, jos Vanhalinnan pellot on puitu. Tilanteesta tiedotetaan lähempänä kisaa. Tällä hetkellä meillä ei ole tiedossa muuta riittävän turvallista paikkaa, sillä asutulla seudulla on niukasti puolen kilometrin aukeita paikkoja.

Tervetuloa!

8 tykkäystä

Hienoa, tulossa ollaan taas. Onko sauna viimein käytettävissä tänä vuonna?

Tulossa ollaan ja laitetaan päälle parempaa vaatetta.

Lisätiedotuksia liittyen Vanhalinnan kisaan. Sauna ei valitettavasti ole käytettävissä. Joku muu porukka on varannut sen viikonlopuksi.

Päämajamme ei ole tällä kertaa Venekatos, vaan Härkätalli, joka on siinä Venekatosta vastapäätä oleva rakennus. Autoja ei myöskään pidä jättää Venekatoksen ja Härkätallin välissä olevalle aukiolle, sillä muinaistulien yön tulinäytökset ja muut ovat siinä aukiolla, ennen kuin yleisö nousee linnavuorelle. Päämajan vaihdos johtuu tästä muinaistulijuhlan uudesta järjestelystä.

Pidämme jälleen ampumanäytöksen yleisölle edelliskertojen tapaan klo 19.30-20.00, mikä on korvauksemme Vanhalinnalle paikan käytöstä. Mielellään jotain historiallista vaatetusta tähän näytökseen, jos sellaisia omistaa.

Tulossa ollaan, tietenkin!

Mites tuo blunttirasti, pärjääkö taulukärjillä vai onko paremmat mahdollisuudet blunteilla? Yksi tai kaksi on vähän väljä ilmaisu, varmuuden vuoksi kolme?

Taitaa jäädä blunt pois… Idea oli tanko johon ampuu yhden bluntin niin toinen pää tulee näkyviin, mutta en oikein toimimaan. Tilalle tulee paviisi ritari kaiketi.

Tämä taitaa muuten olla sitten 30. primitiivijousikilpailu. Eli juhlakilpailu! Onko tosiaan näin…?

On. Mulla on kanssa kolmekymppiset kohta, niin aattelin ostaa pari kakkua paikanpäälle tarjoiltavaks.

1 tykkäys

Tulossa!

1 tykkäys

Hieno kilpailu taas kerran! Kuvia ja raportti huomenna. Tässä tulokset:

7 tykkäystä

Kiitos hyvästä kisasta.

Tässä omat kuvani joita otin tällä kertaa todella vähän.


3 tykkäystä

Vielä loput.

6 tykkäystä

Kuvia…

11 tykkäystä

Hieno kilpailu upeassa säässä ja hyvässä seurassa! Viime vuoden voittoa lähdin puolustamaan, jopa ihan luottavaisena. Ammunta kyllä kulki ihan hyvin ennen kisaa, ja kisassakin.

Aloitus oli epäonnistuminen, vaikka Mikke Ritarin etäisyyden kertoikin. Tiesin koron ja ensimmäinen laukaus meni täydellisesti niukasti vasemmalta ritarin ohi. Toinen osui kilpeen mutta ammuin ainoalla tylsällä nuolella, joten se pomppasi pois. Kolmas olikin sitten hätäilyä ja ihan ohi. Siitä sitten jatkoimme rastille 15, eli Sika kallion päältä. Kaksi säälittävää pistettä tuli siitä, vähän alkoi jo tuntumaan, että kiertopalkinto menee tänään muualle, kuten sitten menikin.

Kuitenkin, siitä ammunta lähti kulkemaan lopulta ihan kivasti. Kun lopputuloksia katsoo, niin hyviä onnistumisia oli ysi rastilta 11, Metso. Lisäksi, ammuin eniten täysiä ysejä, peräti viideltä rastilta. Pasi ja Mika ampuivat ysit vain kolmelta rastilta. Mutta he ampuivatkin tasaisen varmasti, itse ammuin vähän liian vaihtelevasti, mukana oli liikaa huonoja suorituksia. Tästä on hyvä jatkaa!

Rata oli tällä kertaa hyvin 3D-painotteinen ja jopa helppo. Jos katsotaan tilastoja, niin keskimäärin tänä vuonna ammuttiin 44,6 % maksimipisteistä. Useimpina vuosina (2021, 2019, 2018, 2017) keskimäärin on ammuttu vain 33–34 % maksimipisteistä. Vuonna 2020 ammuttiin keskimäärin 40 %.

Tulosten perusteella Pasi oli omalla tasollaan. Yllättäjä Mika ampui todella hyvin, ja saattaapi olla Taka-Hikiän ennakkosuosikkikin! Mikalla erottui tasaisuus, vain kolmelta rastilta kaksi pistettä, muut paremmin. Pasillakin oli pari ykköstä. Ja itse ammuin pari nollarastiakin…

Jos pitäisi mainita nouseva tähti, niin se on Aapo, kova tulos ja sijoitus neljäs tasaisen varmalla ammunnalla. Varmasti mukana kärkikahinoissa Taka-Hikiässä!

7 tykkäystä

Kiitos taas kaikille kisajärjestäjille ja kilpaveikoille! Rata oli hyvä, sää oli mainio, seura oli hyvää ja kaikki muukin kunnossa paitsi oma ammunta. Missään kohtaa en taas päässyt edes lähelle sellaista puoliperusvarmaa suorittamista. Tulos sitten sen mukainen.

Omaa surkeutta onneksi kompensoi Aapon hieno rynnistys kärkiporukoihin!

3 tykkäystä

Noniin kyllä, kisa oli taasen erittäin mukava kokonaisuus. Seura se on omalla kohdalla mikä Turkuun aina ajattaa, ei niinkään se kilpailu.

Nyt oli tähdet kohdallaan omassa ammunnassa. Kultasadejousi toimi hyppysissä oikein mukavasti, mutta löysä jousi ja painavat nuolet on pidemmille matkoille ammuttaessa haastava yhdistelmä. Onneksi pitkiä matkoja ei näissä kisoissa paljoa ollut :grin:
Olihan se rata toki helpohko mutta sama kaikille, eipä sillä sinäänsä ole väliä.

Taas sai karusti todeta sen, kuinka paljon pienetkin oksat vaikuttaa nuolen lentorataan… Tässä siihen oiva esimerkki😁

Kiitos kaikille paikalla olleille, oli mukava päivä :+1:

5 tykkäystä

Ei menny ihan putkeen tää kisa, kun munhan piti voittaa!! Oli silti kivaa ampua, rupatella ja ryypiskellä tulilla kahteen asti kuten perinteisiin kuuluu. Onneks oli Auer kertomassa tarinoita.
Käytiinpä seuraavana päivänä ampumassa rata niin sain 115p, vaikka kondis oli todellakin epäoptimaalinen. On tässä omat mystisyytensä kun tuntuu olevan vaikea saada ammuntaa tasaseksi. Toisella jousella osu heti paremmin (115p), että oisko ollu joku nuolisetin sopimattomuus siinä.

Rata oli aika helppo, tai no lyhyen matkan ammuntaan keskittyvä. Lempparimatkat on mulle vähän pidemmät, kun tuolla tuntu että veto saa ja pitää jäädä vajaaksi että osuu. Tekee vähän hallaa ammuntatekniikalle, mutta kai tuota yhden päivän vuodessa kestää.
Oikeastaan saavutus kun jo huomaa tuommoista, pari vuotta sitten olisi ollut perus huiskintaa ilman tämän huomioimista.

Laskin että tälle vuodelle olen 27 päivää ollu kisoissa matkalla. Kuulostaa paljolta mutta… vielähän tässä kerkeää.

3 tykkäystä