XIII Petikon Waisto 2023

Tämmönen julkastiin juuri facessa. Hienoa kun homma jatkuu! Järjestäjiksi oli nimetty Janne Huovinen ja Jukka Eloranta.
Huomioikaa ilmoittautuminen nyt lomakkeella.

Sunnuntaina 4.6.2023 klo 12 ammutaan järjestyksessä kolmastoista Petikon Waisto!

Luvassa on taas kisailua ja hauskanpitoa rennolla meiningillä. 3D-maalien lisäksi järjestetään muutama erikoisrasti.

Paikkana toimii tuttu Petikon Jousiammuntakeskus Pyymosantien varrella.

Ilmoittautuminen ennakkoon. Lämmittelemään voi saapua klo 11 ja kisat aloitetaan klo 12. Kisamaksu on Artemiksen jäsenille 5e ja muille 10e.

Kaksi kisaluokkaa:

 1. Perinnejousi
 • Ei lasikuitua
 • Ei nuolihyllyä
 • Ei muovinokkeja
 • Vain puunuolet hyväksytään
 • Modernit liimat, sidonta- ja jännemateriaalit sallitaan
 1. Moderni Vaistojousi
 • Sallitaan lasikuitulaminaatit
 • Sallitaan muovinokit nuolissa
 • Sallitaan kantavat nuolihyllyt
 • Vain puunuolet hyväksytään

Huom. Ammunta omalla vastuulla. Maasto on paikoittain haasteellinen.

Ennakkoilmoittaumista toivotaan lomakkeella:
https://forms.gle/sFYzJxNHdNQdCQrn9

Tervetuloa!

 • Janne Huovinen
4 tykkäystä

Moi,
Petikon Waiston mahdollinen loppuminen harmitti niin paljon, että pienen harkinnan ja Tonin ja Laurin kanssa keskustelun jälkeen päätimme jatkaa perinnettä. Toni ystävällisesti luovutti kaikki aikaisempien Waistojen suunnittelumateriaalit helpottamaan tehtävää.

Kilpailussa tullaan näkemään klassista Waistoa mutta koitetaan jotain uutta ideaakin työntää mukaan rastien sekaan.

Kilpailu lähestyy huimaa vauhtia, levittäkää tietoa ja houkutelkaa kaikki tutut mukaan niin saadaan tiukka kisa.
Bisnestähän tällä ei tehdä vaan hinnoittelu on lähinnä muodollinen aiempien vuosien tapaan. Lompakosta ei siis ainakaan jää osallistuminen kiinni.

Kisa on allekirjoittaneen ensimmäinen “oma” itse järjestetty kisa, vaikka taustajoukoissa olenkin Petikon tapahtumissa häärinyt, viimeisimpänä kevään ensimmäinen kisa, eli Laaman lenkki.
Kaikki palaute on siis tervetullutta.

Yleisesti myös Petikon radasta saa antaa palautetta jos siellä vieraillessa tulee vastaan jotain epäkohtia tai ideoita. Rataa suunnitellessa tulee helposti sokeaksi esim. merkinnöille kun maasto on itselle niin tuttu.

Jerelle vielä kiitos tapahtuman jakamisesta tänne.

5 tykkäystä

Onko tämä Petikko Vantaalla? Sinne en kyllä kerkeä mitenkään kun on yövuoro edellisenä yönä ja Vantaalle saa ajaa kuitenkin sen 8h täältä.

Kyllä, Vantaalla kehä kolmosen varrella Vihdintien kainalossa.

Harmi kun kaikki kisat on aina niin kaukana täältä, ei juuri koskaan pääse paikalle ja näillä hinnoilla polttoaineisiinkin menis melkein 200€

Hei! En valitettavasti pääse mukaan tällä kertaa töiden vuoksi. Monta kertaahan Petikossa on tullut olluksi kisailemassa.

Sellaisen pienen vinkin haluaisin antaa, että reitin merkintään voisi kiinnittää enemmän huomiota kuin on ollut ennen tapana. Eli riittävän tiheään esim. kangassuikaleita risuihin kiinni. Jostain rätistä revityt nauhat ovat ihan ok. Aikaisemmissa Petikon kisoissa on välillä jouduttu haeskelemaan seuraavaa rastia, kun merkit ovat olleet turhan harvassa. Varsinkin kun radalla on myös maaleja, jotka eivät ole mukana kisassa. Kiitos kisan järjestämisestä!

Kiitos vinkistä. Koitetaan pitää nauhat mahdollisimman tiheässä ja lisätään vaikka kylttejä kohtiin jossa poiketaan varsinaiselta radalta.

1 tykkäys

Mahtavaa JanneH kun järkkäätte kisat!!! Perinne ei sammunutkaan vaikka vanha jengi sammui. Vetäkää tekin 11 v, niin tulen taas vetoketjuun sitten 2034…

Pääsen sittenkin mukaan, ja ilmottauduin jo, onko tarkempaa osotetta että tämmönen landelainen löytää perille?

Vantaa, Pyymosantie. Alkaa teollisuusalueelta. Aja pohjoiseen kunnes länsipuolella (vasemmalla) tietä näkyy ammuntakenttä. Olet perillä.

Kiitos. Entä miten, lasketaanko bambu nuolet puunuoliksi?

Usein on “ruoko- tai puunuolet” lisätty kutsuun. Ajatus on että nuoli on luonnonmateriaalia, toisinsanoen bambu on todella ok.

Puhu vaan omasta puolestasi :wink:

1 tykkäys

Bambu todellakin ok. Juurikin tuo Jeren mainitsema luonnonmateriaaliajatus taustalla.

Sunnuntai on tosiaan ihan kulman takana.
ratasuunnitelma rasteineen on valmis ja radasta tulee aika helppokulkuinen. Myös tämänkesäisen treeniradan kosteikot väistetään. Hain nauhamerkintöjen kaveriksi merkkausmaalia hankalampien kohtien merkkaamiseksi niin ryhmät pysyvät paremmin radalla.

Muistuttelen vielä ennakkoilmoittautumisesta lomakkeella.

2 tykkäystä

Jokos voittajat selvisi? Harmi kun piti lähteä juuri ennen kuin selvisi sijoitus.

1.Jere Nyström 2. Pasi 3. Tuomo Reiniaho

1 tykkäys

Menipäs se hyvin! Paikoitellen tuli täysiä kolmen vitaalin sarjoja niin mikäs siinä. Kiikkerältä tuo peukkuammunta silti tuntuu… Vetokin tuppasi jäämään vajaaksi. Ehkä se on vaan että tuo 55-60# jousi on vaikea ampua noin lyhyiltä matkoilta.
Kisassa vaihdettiin viimeisimmät pituusammuntakokemukset. :smile: Kovalla innolla jo vanhalinnaa odottaen!

Sami oli nyt toista kertaa ja ammuntahan meni tosi hyvin paikoitellen. Saarnijousi heitti hyvin nuolta. Jyri tuli uutena Raahesta asti - tervetuloa jengiin mukaan!

Se liikkuva (punainen paholainen) rasti oli hyvä, mutta ideoitiin jo heti että tommoinen rissalla kulkeva jykevä maali voitas ampua vähintään pareittain ja useampi kierros. Tällöin ei olisi paljoa odoteltavaa, mutta pääsisi jokainen ampuja ampumaan liikkuvaan maaliin vaikka sen 3kpl nuolia. Kun se on kivaa!

Perinneluokka:
Jere Nyström 103
Pasi Pohjolainen 95
Tuomo Reiniaho 90
Sami Kiikeri 70
Jyri Rosle-Krekilä 68
Mika Toivanen 55
Keke Jeskanen 54
Mikke Reinikainen 48
Toni Patovirta 46
Victor Väänänen 45
Kalevi kuitunen 41
Mikko Lähteenlahti 26

Moderni luokka:
Tomi Lindholm 111
Janne Huovinen 109
Mari Jämsen 101
Lauri Salmi 98
Jere Kerkkänen 92
Mathias Smeds 92
Petri Tiainen (Artemis) 77
Jukka Lehtola 74
Sakari Lindfors 485 tykkäystä

Hyvä kisa oli! Kuten aina, oma ammunta oli vaihtelevaa, välillä vähän paremmin, välillä aika huonosti. Rata oli tänä vuonna helpohko. Oikeastaan olisin kaivannut lisää vaihtelevuutta, luonnon ja maaston hyödyntämistä. Samaa mieltä Jeren kanssa liikkuvasta, siihen olisi voinut ampua enemmänkin. Metsästyspolku toimi ihan hyvin mutta siitä tammenterhosta sanoisin, että ei ollut hyvä jäynä.

Kiitoksia! Oli tosi mukava reissu. Jos oisin älynny ottaa juotavaa ja evästä mukkaan niin ei ois tullu nii kauhee nestehukka ja pääkipu nii ois voinu jaksaa olla loppuun asti. Oli tosi hyvä porukka kyllä, toivottavasti pääsen elokuussa taas sinne vanhan linnan kisoihin.

2 tykkäystä