X Taka-Hikiän Mestaruus 2019

Ilmottaudun myös! Mikke ja Victor, mennäänkö Turusta kimppakyydillä?

1 tykkäys

Mites Hikiällä hoidellaan pisteiden kirjaus??? Voisko Tuomo näyttää esimerkkiä että homma hoituu. !!

Jep, tehdään hyväksi havaitulla tyylillä, eli ryhmässä kaksi kirjuria. Ja pisteiden tulkinnat - yleissääntönä nuolen pitää jäädä kiinni ja mahdolliset poikkeukset kerrotaan rastiohjeissa.

Työpaikan matka Puolaan just tällä viikonlopulla :confused:

Ilmoittaudun mukaan!

1 tykkäys

Mukana !!

1 tykkäys

Kävin koirien kanssa metsälenkillä ja löytyi muutama hyvä rastipaikka sekä rasti-idea. Muun muassa yksi vaikea rasti, 3D-eläin, ampumaetäisyys 3–4 metriä mutta tekee Pasillekin tiukkaa saada kolme vitaalia – tai testataan nyt ensin, että toimiiko…

Rata sinänsä tulee olemaan helpompi kulkea ja ampua kuin viime vuonna. Hakkuulle ei tule rasteja ja jousigolf metsässä oli aika älytön idea, kuka lie sitä ehdottikaan… Pari golf-rastia pellolle, 3D-elukoita metsään ja sekaan soveltavia rasteja. Vaikean kategorian rasteilla (5 kpl) ei sääliä tunneta nuolia kohtaan mutta muut rastit pyrin tekemään niin, että ohilaukaus ei tarkoita samaa kuin hajonnut tai kadonnut nuoli.

No niin, rata suunniteltu ja hahmoteltu valmiiksi, osittain tehty ja valmistuu hyvissä ajoin ennen kisaa! Tässä vielä kisan rastit, saa kommentoida ja kysyä.

Yhdellä rastilla voi saada vähän miinuksia, yhdellä rastilla otetaan aikaa ja yhdellä rastilla maali liikkuu. Tuurirasteja tai ratkaisevia rasteja (yhdellä nuolella voi saada paljon tai ei lainkaan pisteitä) ei ole. Taidolla mennään ja paras ampuja voittaa, kuten aina…! Ammuntaetäisyydet hyvin maltillisia, suurimmaksi osaksi korkeintaan 15 metrin luokkaa, keskimäärin kymmenkunta metriä. Golf-rastit toki pitkiä, kuten myös Kävely ja Lumivuohi, lyhin on Kani, arviolta 3–4 metriä. Haasteet tulevatkin muualta kuin ammuntaetäisyydestä. Siksi muistutankin jo nyt, että rastille pitäisi aina kiertää sivukautta - heinät ja muu kasvillisuus kuuluvat olennaisena osana rasteihin!

Rastiohjeet 2019 – verkkosivuille.pdf (476,1 Kt)

3 tykkäystä

Hyvältä kuulostaa. Mikä määrää ampuma paikan ? Tolppa ? Ja onko sääntönä että jalan on osuttava tolppaan ammunta hetkellä?

Mielenkiintoisen oloinen rata.

Ammuntapaikalla on valkoinen tolppa (lyhyempi kuin Vanhalinnassa…) ja jalan pitää koskettaa tolppaa. Saa siis kurotella ja välillä pitääkin vähän kurotella.

Harkitsin varsijousta, mutta mukana on kaksi reikärastia jotka on haastavia, sekä tietysti se aikarasti. Katotaan jotain muuta kisaa sillä.

Rane - Putket-rasti on sellainen, jossa on siis vain putken pätkiä, lyhyempi kuin nuolet. Halkaisijat ämpärin kokoluokasta sähköputkeen. Toinen on se reikäinen vanerilevy, muistanet sen, oli rastina vuonna 2017. Aikarastilla on aikaa ihan riittävästi, ei tarvitse olla Pasi, jotta ehtii ampumaan kaikki. Sanoisin, että kyllä varsijousella voi aivan hyvin ampua kisan, jos vaihtelu kiinnostaa.

Mää tuun tälkertaa pitkiksellä…

1 tykkäys

Katotaan. Tilasin tsekeistä uuden goatfootin joka pitäisi tulla maanantaina. Se 40 sekkkaa örkeissä on sellainen että pitkäjousella ehtii just ampua kaikkia. Varsijousella ehtii kaksi - ehkä kolme. Mutta jos saa muualla tarkkuudessa takaisin. Toisaalta cloutin kantama on vielä täysi arvoitus. Voisi tehdä muutaman vasaman joihin laittaisi sulka- sulat, kestäisi paremmin osumaa kuin puusulat. Siitähän riemu repeäisi jos voittaisi varsijousella…

Voit yllättyy Rane kuinka nopeesti ja kuinka monta mää ammuin örkeissä ajan kanssa viime kerralla kun olin sen +160lb varsijousenikanssa matkassa :wink:

prkl, näyttää siltä että en pääse Hikiälle. No se on ihan ok, kun voitin viime vuonna ylivoimaisesti. Jos ei siis lasketa pituusammuntoja ja golffeja… diipa daapa lajeja. Mutta siis maastoradalla ammuin yhen nuolen ohi elukasta. Tää jäi mieleen. Kuka vetää perässä?

Yhen nuolen oisin ehtiny örkkeihin hyvin ampua myös, mutta ryhmämme tiukka laki oli että muut ei kato ku ensimmäinen scouttaa örkit. Ja en siis löytäny ajan puitteissa kaikkia örkkejä. Ensimmäisen ammuttua se sai toki kattoa tokan ammunnan jne. Nuoletkin kerättiin pois örkeistä muiden katsomatta, muutenhan ne ois irvistäny maastosta mielipuolisesti. Suosittelen tätä sääntöä tän vuoden kisaan, muutoin vikalla on törkee etu verraten ekana ampuneisiin. Mut siis… pojaat ja tytöt. Yks nuoli ohi elukasta maastoradalla. Tää jäi mieleen. (mäitötölkistäki meni nuoli ohi, mut se ei o elukka)

oon mä leuhka äijä!

4 tykkäystä

No ei ole… Kyllä nyt Menna pitäisi mukaan saada! Kerrankin kunnon maastorata! Helppoja rasteja ja rasteja tosiampujille sekä siltä väliltä!

Toinen asia, kun kyselty on, niin voi ampua millä tahansa nuolilla. Eli kaikki kelpaa ja voi ampua jämänuolilla ja huippuunsa viritetyillä nuolilla, kunhan ovat luonnonmateriaalia. Tai jos sen verran pitäydytään kisan hengessä, että ei oteta niitä pituusammuntanuolia jousigolf-rasteille. Muuten sitten ei mitään väliä. Ja muistutetaan nyt vielä, että nuolentapporasteja on vain yksi ja siinäkin vain jos ampuu huonosti. Parilla muulla vaikean kategorian rastilla nuoli voi vähän kärsiä tai kastua mutta vain jos ampuu huonosti.

Kolme rastia lisää paikoillaan. Pimeä tulee kovin äkkiä mutta kyllä tässä hyvin ehtii vielä. Joitakin rasteja pitää vielä vähän säätää tai vaihtaa kokonaan paikkaa. Katsotaan. Radan rakentaminen vähitellen on kyllä kivaa!

Hienoa säätä luvattu sunnuntaiksi, ainakin tällä hetkellä!

Juhlakisan kunniaksi, jos varsijousiluokkaan tulee vähintään kaksi ampujaa, niin voittajalle hunajapurkki!

Hah, pahoin pelkäsinkin. Heti tuli mieleen ottaa pituusnuolia noille rasteille. Voisihan se joskus olla ihan kivakin että pienellä välinetuunauksella voisi hyötyä kisassa.