X Taka-Hikiän Mestaruus 2019

Ilmoitan itseni ja Reijon mukaan kisaan. :slight_smile:

1 tykkäys

Ainakin mä tulen meidän perheestä paikalle.

1 tykkäys

Mukana melkosen varmasti puolustamassa maastorstikierroksen viime vuotista voittoa, jos en ole metällä. 50/60.

1 tykkäys

Ilmoittaudun mukaan.

3 tykkäystä

Ilmottaudun myös! Mikke ja Victor, mennäänkö Turusta kimppakyydillä?

1 tykkäys

Mites Hikiällä hoidellaan pisteiden kirjaus??? Voisko Tuomo näyttää esimerkkiä että homma hoituu. !!

Jep, tehdään hyväksi havaitulla tyylillä, eli ryhmässä kaksi kirjuria. Ja pisteiden tulkinnat - yleissääntönä nuolen pitää jäädä kiinni ja mahdolliset poikkeukset kerrotaan rastiohjeissa.

Työpaikan matka Puolaan just tällä viikonlopulla :confused:

Ilmoittaudun mukaan!

1 tykkäys

Mukana !!

1 tykkäys

Kävin koirien kanssa metsälenkillä ja löytyi muutama hyvä rastipaikka sekä rasti-idea. Muun muassa yksi vaikea rasti, 3D-eläin, ampumaetäisyys 3–4 metriä mutta tekee Pasillekin tiukkaa saada kolme vitaalia – tai testataan nyt ensin, että toimiiko…

Rata sinänsä tulee olemaan helpompi kulkea ja ampua kuin viime vuonna. Hakkuulle ei tule rasteja ja jousigolf metsässä oli aika älytön idea, kuka lie sitä ehdottikaan… Pari golf-rastia pellolle, 3D-elukoita metsään ja sekaan soveltavia rasteja. Vaikean kategorian rasteilla (5 kpl) ei sääliä tunneta nuolia kohtaan mutta muut rastit pyrin tekemään niin, että ohilaukaus ei tarkoita samaa kuin hajonnut tai kadonnut nuoli.

No niin, rata suunniteltu ja hahmoteltu valmiiksi, osittain tehty ja valmistuu hyvissä ajoin ennen kisaa! Tässä vielä kisan rastit, saa kommentoida ja kysyä.

Yhdellä rastilla voi saada vähän miinuksia, yhdellä rastilla otetaan aikaa ja yhdellä rastilla maali liikkuu. Tuurirasteja tai ratkaisevia rasteja (yhdellä nuolella voi saada paljon tai ei lainkaan pisteitä) ei ole. Taidolla mennään ja paras ampuja voittaa, kuten aina…! Ammuntaetäisyydet hyvin maltillisia, suurimmaksi osaksi korkeintaan 15 metrin luokkaa, keskimäärin kymmenkunta metriä. Golf-rastit toki pitkiä, kuten myös Kävely ja Lumivuohi, lyhin on Kani, arviolta 3–4 metriä. Haasteet tulevatkin muualta kuin ammuntaetäisyydestä. Siksi muistutankin jo nyt, että rastille pitäisi aina kiertää sivukautta - heinät ja muu kasvillisuus kuuluvat olennaisena osana rasteihin!

Rastiohjeet 2019 – verkkosivuille.pdf (476,1 Kt)

3 tykkäystä

Hyvältä kuulostaa. Mikä määrää ampuma paikan ? Tolppa ? Ja onko sääntönä että jalan on osuttava tolppaan ammunta hetkellä?

Mielenkiintoisen oloinen rata.

Ammuntapaikalla on valkoinen tolppa (lyhyempi kuin Vanhalinnassa…) ja jalan pitää koskettaa tolppaa. Saa siis kurotella ja välillä pitääkin vähän kurotella.

Harkitsin varsijousta, mutta mukana on kaksi reikärastia jotka on haastavia, sekä tietysti se aikarasti. Katotaan jotain muuta kisaa sillä.

Rane - Putket-rasti on sellainen, jossa on siis vain putken pätkiä, lyhyempi kuin nuolet. Halkaisijat ämpärin kokoluokasta sähköputkeen. Toinen on se reikäinen vanerilevy, muistanet sen, oli rastina vuonna 2017. Aikarastilla on aikaa ihan riittävästi, ei tarvitse olla Pasi, jotta ehtii ampumaan kaikki. Sanoisin, että kyllä varsijousella voi aivan hyvin ampua kisan, jos vaihtelu kiinnostaa.

Mää tuun tälkertaa pitkiksellä…

1 tykkäys

Katotaan. Tilasin tsekeistä uuden goatfootin joka pitäisi tulla maanantaina. Se 40 sekkkaa örkeissä on sellainen että pitkäjousella ehtii just ampua kaikkia. Varsijousella ehtii kaksi - ehkä kolme. Mutta jos saa muualla tarkkuudessa takaisin. Toisaalta cloutin kantama on vielä täysi arvoitus. Voisi tehdä muutaman vasaman joihin laittaisi sulka- sulat, kestäisi paremmin osumaa kuin puusulat. Siitähän riemu repeäisi jos voittaisi varsijousella…

Voit yllättyy Rane kuinka nopeesti ja kuinka monta mää ammuin örkeissä ajan kanssa viime kerralla kun olin sen +160lb varsijousenikanssa matkassa :wink: