Why Japanese Longbows Are So Expensive

Business Insider -uutissivusto on tehnyt lyhyen jutun japanilaisesta miehestä, jonka suku on tehnyt jousia jo yli 450 vuoden ajan.

Longbows, or Yumi, have been used in Japan for centuries. But today, a handmade bamboo bow can cost over $2,000. At over 2 meters tall, these bows are difficult to handle. And making them is just as challenging. Kanjuro Shibata carves raw bamboo and inserts over 100 wedges to curve the bow. So how are these bows made? And why are they so expensive? You can learn more about Kanjuro Shibata’s workshop here: http://shibakan.site

Ihan hauska video! Millainen mahtaisi olla versio, jossa päähenkilönä olisi Esimerkiksi Mikke tai Jere…?

Yumien tekemisestä on lopulta aika vähän tietoa. Miten esimerkiksi tilleröinti lopulta tehdään? Ilmeisesti tilleri on kerrasta valmis mutta ohennetaanko ydintä tai selkä-/vatsasälettä vai ei? Liimatulla muodolla on ilmeisesti iso merkitys.

Kerrankin näkee videolla japanilaisen verstaan jossa lojuu tavaraa seiniin nojaamassa, purkkeja pöydillä ja lastuja lattialla. Yleensä ei ole tavaran tavaraa missään, vain yksi työkalu, puupalikka ja ukko istumassa lattialla. Nyt on selvästi tekijämies!

2 tykkäystä

Oon kuullut et sitä voi näköjään lämpökäsittellä bambuu vatsan, liimattuna kaikki, voidan jonkin verran säätää sitä tilleröintiä. Sen jälkeen kun on suurin osin tilleröity osat myöskin itessään.

Nahkaliima tottelee jonkinverran lämpöö. Ihan niinkuin sarvijousissakin.

1 tykkäys