Wales, Monmouth jousileiri 2018

Käytiin Miken kanssa pari viikkoa sitten Walesissa jousileirillä veistelemässä ja ampumassa nummilla. Muista maista paikalle saapui myös tsekkiläisiä, joilla oli myös ampumataito ja välineet vimosen päälle.
Tässä on vähän kuvia tapahtumasta. Valitettavasti minulla on vähän välineistöstä kuvia, tapahtumassa nähtiin lukuisia hienoja marjakuusijousia. Nyt alkaa ihan korvia polttaa kun unohdin ottaa kuvia näistä…
Liitän kuitenkin oheen muutamia videoita missä ammutaan perinteistä “roving” ammuntaa nummilla, vaihtelevin välimatkoin 20-230m.
Ohessa opeteltiin myös pitkäjousen ammuntatekniikkaa muutamine jippoineen ja vammojenehkäisyvinkkeineen.


3 tykkäystä

Hienoa jousia, kuvia, ja varmasti hieno kokemus myös!

Kiinnostaisi joskus vastaavanlaisella leirillä käydä, mutta onko jousien ottaminen lennolle miten hankalaa (ja kallista)?

Joo, ihan samaa mieltä. Aivan liikaa maisemakuvia ja aivan liian vähän jousikuvia. Jere lähtee Walesiin saakka ja sitten pitää kuvata jotain Mikkeä, kanoja, puita ja peltoja, ihan kuin niitä ei täällä näkisi. Mutta ei kuvia niistä hienoista marjakuusijousista! :stuck_out_tongue_winking_eye:

Mutta reissu oli varmasti hieno!

Riippuu lentoyhtiöstä sekä jousilaukkusi koosta.

Norwegian ottaa noin 35€ per laukku (piituus ja paino 250cm/20kg)
Finnair ottaa ja rajoittaa vähän enemmän riippuen kohteesta.
Ja tuo viimeksi käyttämäni British airway ei ota yli 190cm laukkuja edes kyytiin.

1 tykkäys

Lufthansa ei ottanut mitään, jos pitkän tavaran (suksipussi) ilmoitti etukäteen. Jos halusi ylimääräisen ruumaan menevän laukun, suksipussin, tms., niin se olisi ollut 50 € per suunta.

1 tykkäys

Nyt kävi näin. Mutta yhtä syyllinen on Mikke, mikäli ei kohta tuo julki jousikuvia!!

Mikellä taitaa mennä nyt sekasin ihan normaalin ruumalaukkuun. Nimittäin jousiputki meidän tapauksessa, menee ihan ruumalaukusta, kunhan sattuu mittojen sisään, eli alle 220cm tai joskus jopa 250cm. Samalla lailla kun suksipussi/golf bag sallitaan.

Mulla oli viime reissulla vakiolauseet sisällöstä kysyttäessä: “wood and tools, i’m a handcraftsman”. Eikä kukaan kysynyt tämän jälkeen jatkokysymyksiä. Lentoyhtiöiltähän löytyy rajotus jota on hankala ohittaa “kielletty: aseet jotka ampuvat projektiileja” aka jousi. Nämä menisivät vain jonkun lupahässäkän ja extramaksujen läpi tietääkseni. Siis hyvä, että puujousi ei ole varsinaisessa tiedossa lentokentillä eikä monetkaan sitä tunnista. :slight_smile:

Etkö lukenut fb päivitystäni viime viikolta?
Minulta et saa yhtään kuvia tai videoita koska puhelimeni jäi lentoasemalle menneen bussin penkille enkä saanut enää bussi firman kautta sitä takaisin jollen olisi jättänyt kotimaan lentoani väliin. Nyt se luuri seilaa jossain päin lontoon löytötavara laatikkoa kaikkine kuvineen ja muineen…

Ahaa, en. Kurja säkä, mutta sitä sattuu.

Kattokaa videoita, siellä ammutaan paskakasassakin olevaan maalikeppiin!

Tässä on lisää tsekkiläisten kuvaamia videoita. Näissä näkyy se pitkäjousiammuntatekniikkakoulutus mistä puhuin. Linkki on soittolista, minkä kun avaat youtubeen, pääset selaamaan videoita.

Martin Haberlen kanavalta löytyy muutakin mielenkiintoista, muunmuassa kuvia mary rose museosta: https://plus.google.com/104187698112302726712

Olikin nämä mennyt ohi, tuosta kun lähtee eteenpäin selaamaan niin löytyy rutkasti kuvia lisää.
Myös jotain niistä marjakuusijousista @TuomoReiniaho!

https://photos.google.com/share/AF1QipNRCC1eE5V9hjtvj8CrNxju0X9wimfYejtu1gd5WyhpTAvyM-z0Q5u13E0VNlb3xg/photo/AF1QipNI0FYn46sCf7ZbpDYDJlLW6asQHhhupofvhk2e?key=MVJxY2NrM0lqUVNGVFd6YlhVX3RYU0ZLZkdxWWFn