Vuorijalavapituusjousi 49# @22"

Tässä jousi, jolla ammuin jo viime syksyn primikisojen pituusammunnoissa. Tilleri oli silloin liian kärkipainoinen, mutta aihio hyvä. Päätin siis hieman tuunata, liimaamalla pienet kärkivahvikkeet vatsaan ja samalla kaventaen kärkiä lisää. Nokeissa on myös pienet sarvivahvikkeet, ihan kestämisen takia - nokit ovat 5mm leveät. Viimeiset n. 18cm kärjistä ovat jäykät.
Pituutta jousella on 138cm, leveyttä 55mm ihan kahvan juuressa. Etuprofiili lähes pyramidi, mutta kärjet kapenevat agressiivisemmin. Refleksiä 40mm ja vatsa paahdettu. Painoa jousella on 383g.
Tämä, kuten muutkin pituusjouset vedän lopulliseen vetoon vasta pituusammunnoissa. Lukemat voisivat silloin olla luokkaa 55# @24".

3 tykkäystä

Kärkivahvikkeet vatsaa :smiley:

Siellä on pienet slaissit leppää vatsapuolella. Kuvista ei erota oikeen.

Hieno jousi - mutta miksi kärkivahvikkeet vatsapuolella? Jos olisikin vain sarvinokkivahvikkeet, niin voisi edes vähän väitellä, että onko tämä yksipuinen vai ei mutta nyt ei voi edes keskustella asiasta…!

Totta kai voi väitellä. Se on nyt kuulkaas niin että tää on laminaatti jousi. Ei jatkoon <3

Koska jousi oli entuudestaan tilleröity perseelleen, kärjet taipuivat liikaa ja olivat vieläpä liian leveät. Tuumasin että kärjissä tarvitsee olla lisäviilu. Voihan se olla nippa nappa, että voisi viilut hioa pois ja nappasta sarvet pois. Jännettä vahvikkeeksi ja selkänokki.
Eihän tuossa paljoa ole ja puu on vielä tosiaan leppää. :smiley: