Vuoluhevonen - shaving horse

Esitelläänpä tämmönen, eli simppeli vuoluhevonen minkä tuossa kyhäsin. Jaloilla painamalla vipu painaa aihion pöytää vasten ja siitä voi sitten työskennellä. Heti innostui miten mukavan tuntuinen on veistellä. Kuorimarauta on hieman iso, joten nyt oikein odottelee, että postista saapuu vetopuukko.

5 tykkäystä

Hieno. Itsekin meinasin tehdä tuollaisen kuukausi sitten. Päädyin huomattavasti yksinkertaisempaan apuvälineeseen. Jos alan tekemään enemmänkin jousia niin joku vastaava on ihan must.

Nyt 15 tuntia hepan päällä istuneena, täytyy sanoa että aikaisemmin olisi jo tämmöinen pitänyt rakentaa! Ihan huippukapine.
Samalta istumalta metsästää luston osage staavista, taperoi leveysuunnassa ja raakatilleröi paksuuden. Kerrassaan näppärä ja yllättävän vahva puristus muodostuu puukappaleeseen, ei tarvitse pelätä lipsumista.

Pitää vielä joku vaakatuki laittaa noille takajaloille, ettei lähde heilumaan.

2 tykkäystä

Vuoluhevonen on kyllä varmasti hyvä peli. Itse en ole koskaan kokeillut, eikä ainakaan vielä ole suunnitelmissa tehdä. Tuo on kyllä hyvä työpöydän korvike tai jos kiinteää työpistettä ei ole lainkaan. Tuota voi käyttää vaikka olohuoneessa.

Erilaisia variaatioita on sitten vaikka kuinka paljon. Google-haulla “shaving horse” tulee 164000 tulosta, joten sieltä vain valitsemaan kiva malli. Piirustuksiakin löytyy paljon.

Tein uuden jykevämmän vuoluhevosen johon ynnäsin pieniä parannuksia edelliseen. Tämä lähtee tämän vuoden keskiaikamarkkinoille mukaan veistelyhommiin.

1 tykkäys

Tämän ketjun innoittamana tein vähän vastaavanlaisen. Satula vielä puuttuu. Ihan ehdoton värkki kyllä, kannattaa ehdottomasti tehdä jos ei jo ole!

Materiaalina 32x100mm vajaasärmä, 0,99 EUR/metri

3 tuntia myöhemmin. Mallia otin myös YouTubevideoista, jokunen tuumailutupakki meni kyllä

5 tykkäystä