Villisikoja hevosen selästä

Aikamoinen metsästysklippi tuli vastaan! Perinnejousella, hevosen selästä ja ilmeisesti ilman satulaa.

2 tykkäystä

Aika pienikokoisia yksilöitä oli ajossa. Joutui noihin pieniinkin ampumaan jo luvattoman paljon osumia. Täyskokoinen yksilö olisi myös tullut päälle niin ettei olisi uskaltanut noin lähelle mennä.

Eläin rääkkäystä! Villisiasta tehdään piikkisika!!!

Rasittava äksön rallatus mutta joo ei varmaa helppo homma ole hevosen selästä läpsiä menemään. Sitkeitä kuolemaan. Ei varmaan onnistu kuitenkaan vitaalille tuosta ryskytyksestä osumaan.

Komea nauha. Jää meidän rusakkovkonloppujen kuvat aika lailla toiseksi. Toki mikään ei voita kun on itse tilanteessa livenä ja sen muistaa valokuvastakin, mutta silti tuo ilmasta kuvattu on komia. Vielä preeriamalliset vermeet antaa plussaa. Aina vois olla hienommat värit ja lähempää kuvattu, mutta dokumentiksi komeaa jälkeä ja liene aika pienellä budjetilla.

On se “komiaa” kun ajetaan eläin näännyksiin ja sit nuolia ruho täyteen…

1 tykkäys

Juu ei tuo elukan kuolema mikään nopein ole. Ehkä tässä sais ollakkin sellanen kunnon karju vastassa niin sitä saattas miettiä pari kertaa ampuuko huonosta paikasta persiille

Pätkässä oli tosiaan jäätävän rasittava ääniraita - oli pakko vetää volat minimiin että kesti katsoa.

Miettiköhän Ryan Gill ihan loppuun asti, että kannattaako tuota filmiä laittaa jakeluun? Filmissä on some-kansaa kuohuttavaa ainesta, eläinoikeus-soturit hiovat kirveitään. Talja-kansakin on jo murissut, että ei noissa primikamoissa riitä potku.

Jokainen jonkun elollisen saaliiksi päätyvä sika juoksee ja taistelee henkensä edestä ennen kuin luovuttaa, mutta silti massojen mielestä on törkeää, että sikoja juoksutettiin jahdin yhteydessä.

Tietämättömälle voi tulla vaikutelma, että nuolet eivät tehonneet, kun piti ampua monesti. Se on kuitenkin höpöä. Yksi metsästyksen perusteeseistä on, että aina kun on mahdollisuus ampua paikkalaaki, se pitää tehdä. Tilanteen kiitäessä eteenpäin on usein mahdoton tietää, mitä jo tullut osuma teki, kaato pitää varmistaa. Se jos mikä on eettistä metsästämistä. Vaan yleisö, jousimetsästäjät mukaan lukien, olisi tyytyväisempää, jos nuolia olisi lentänyt vain yksi per sika.

2 tykkäystä

Aika lailla tollastahan se meininki on ollut ennen kuin empaattisesti eläimiä ajattelevat ovat alkaneet vaatia niille kivutonta ja nopeaa kuolemaa. Silloin kun on nälkä ja pitää saada elukka saaliiksi niin jokainen osuma hidastaa liikettä ja parantaa paistiksi joutumisen mahdollisuutta.

Ilmeisesti touhulle on luvat, mutta kuten edelläkin on mainittu niin jo etukäteen oli varmaan tiedossa että kyllä tosta alkaa p…a satamaan.

Sen ymmärtää kun joskus ennen oli kysymys ruuan hankkimisesta pöytään ,mutta tosta filmistä saa sen kuvan että pidetääs vähän hauskaa sikojen kanssa ota sää dromella kivaa kun mää vähän leikin metsästäjää,

1 tykkäys

Jousiammunnassa on aina hieman tuuria, osuma ei ole ikinä varma, ammuttiinpa sitten taljalla ja primillä. Se on vain hyväksyttävä niin metsätyksessä kuin tauluammunnassakin. Joskus tulee huteja, joskus hyviäkin osumia, kuten tämän foorumin metsästyskertomuksissa on todettu. Jos ammutaan laukkaavan hevosen selästä arvaamattomasti juoksevaa sikaa, niin aika tuurilla mennään, joko osutaan sikaan tai ei osuta. Lisäksi, tuleekohan tuossa tervalihaa, eli onko moisessa jahdissa mitään järkeä ruokatalouden kannalta?

2 tykkäystä

Tuossa tulee stressilihaa koska elukan adrenaliinitaso on erittäin korkea ja lihakset ovat maitohapoilla. Lisäksi sydän pumppaa kokoajan verta haavakanavien kautta lihaan ja kalvojen väliin. Elukan kuoltua alkaa veri välittömästi pilaantua joten suolistuksella, nylkemisellä, paloittelulla ja lihojen nopealla jäähdyttämisellä on kiire. Vielä jos on roiskittu suolille on seassa myös suolistoperäisiä bakteereja sekä loisia. Toisin sanoen paskat lihat saaliina näin nykyihmisen näkökulmasta. Koiran ruokaa suurelta osin. Tietenkään primiä ei tällainen haittaa :grin:

3 tykkäystä

Mare: On se “komiaa” kun ajetaan eläin näännyksiin ja sit nuolia ruho täyteen…

  • Maassamme ajokoirat, mäyräkoirat, beaglet jne ajavat jänistä ja rusakkoa syyskuusta helmikuun loppuun, joskus tunteja ennenkuin elukka tulee haulikkomiehen hollille. Ei ole tavatonta että haulikollakin tehdään haavakko ja rusakko jaksaa painaa vielä tunteja tämän jälkeekin. Olen nähnyt tämän kokeneidenkin metsämiesten toimesta. Monia laakeja saanutta rusakkoa koira ei koskaan löytänyt. Minä löysin.

Eettistä vai eettisempää?

Samaa tehdään peuroille, kauriille ja hirville.
Alle 5 tai 10 minuuttia on aika armollinen ajo mielestäni.
Nuokin olisi voinut ampua kiikarikiväärillä kytikseltä. Tai miksi vaivautua, voi tulla suoliosuma huonon valon takia ja alkaa vuorokauden kestävä jäljitys. Miina vaan ja lankalaukaisin niin ei jää haavakoita. Ehkä…

Mare: Sen ymmärtää kun joskus ennen oli kysymys ruuan hankkimisesta pöytään ,mutta tosta filmistä saa sen kuvan että pidetääs vähän hauskaa sikojen kanssa ota sää dromella kivaa kun mää vähän leikin metsästäjää,

  • Tai sitten pidetään kanaa häkissä, broileria, annetaan sille ylen määrin ravintoa ahtaisiin tiloihin ja siinä se tepastaa paskassaan minkä mahtuu… kuukausitolkulla ja sitten pää poikki ja kaupan pakettiin. Kuukausien ajojahti…

Jousimetsästys on jousimetsästystä. Metsästys millä tahansa aseella sisältää aina haavakkoriskin jota ei koskaan löydy. Ei niistä hyvä mieli tule, mutta se pitää vain jokaisen metsästäjän tiedostaa. Se voi lopettaa metsästysharrastuksen (Vihaan koko sanaa, mutta ammatikseen niin harva tekee). Haavakko voi toisaalta antaa sysäyksen ammuntaharjoitteluun ja taidon viemistä uudelle tasolle. Metsästys on tappamista. Mulle video oli inspiroiva kun itsekin hommaan lähilihaa luonnosta. Kuvattu karusti niin että hyytyminen näkyy. Pelkästään leikkaamalla olisi voitu tehdä “siisti” versio. Se olisi kuitenkin ollut virheellinen dokumentti. Tuo antoi hieman kuvaa minkälaista hevosen selästä biisonijahtikin on ollut.

Se että tuo on lyöty someen, antaa tosiaan hirveen mahiksen kaikille metsästyksenvastustajille, jousimetsästyksen vastustajille ja niin edelleen… Nostaa asia keskusteluun ja tehdä tästä varoittava esimerkki…

Tuomo: Jos ammutaan laukkaavan hevosen selästä arvaamattomasti juoksevaa sikaa, niin aika tuurilla mennään, joko osutaan sikaan tai ei osuta.

  • Toki. Toisaalta kommentin voisi rinnastaa primi/vaistojousimetsästykseen: että kaverit ampuu itsetekemillään puukarilla ja nuolilla ilman tähtäimiä riistaa ja aika tuurilla mennään, joko osutaan tai ei osuta. Videon kaveri selkeesti osaa ampua vauhdista liikkuvaan. Käy kommentti tähtäinmetsästykseenkin. Osuu tai ei osu. Ei tähtäin osumaan tee.

Tästähän seurasi hyvä keskustelun alku täällä!
ps: Ääniraina on tosiaan hirveä. Saakutin koneluuppi jota transponoidaan.

4 tykkäystä