Viikinkien nuolenkärkiä


Kokoelma aitoja ,pääasiassa, viikinkiajan nuolenkärkiä. Tarkoituksena tehdä kärjistä toisintoja kunhan ehdin pajalle takomaan. varsinkin linnustuskärki tuntuisi erittäin toimivalta. Vieläkin terävä sisäpinnoilta.

2 tykkäystä

Ekana nätti Saxson (tyypilliset talttaus väkäset), sitten mennään noin 15-17 luvun turkin suuntaan, haarukka vähän vaikeampi ajallisesti sijoittaa, mutta silläkin on tuo kruunu viilattuna ruodon vieressa joten siitäkin voi päätellä alkuperämaan olevan lähempänä keskieurooppaa. Ruodollinen sekä putki kärki ovat vähän enemmän sitä mitä otsikko sanoo mutta taas tuo ruodon viilaus vetää enemmän taradien suuntaan kuin scandien maalle. Putkellinen on vaikeampi sanoa sekä se näytää erittäin hyvin säilyneeltä. Ettei vaan tekijä vielä eläisi? Ja viimeisenä 100% aasian kärki.

Nyt kun Mikke sanoi noin niin tunnistan samat hommat. Mutta enpä mä viikinkien kärjistä mitään tiedäkään.

Aikakaudet on ne jotka minulla useasti sekoittuvat keskenään.
Nuo kolme keskimmäistä (haara, pitkä ruoto ja putki) ovat sinällään lähellä viikkareita (varsinkin tuo putkelline), mutta muihin pitäisi tehdä pieniä muutoksia. Jos nyt oletetaan että tuon haaran jalustassa oleva mohkäle ja tuo “sulava kaarros” (liiankin sulava) tuon pitkä ruotoisen kärjen tyvessä ovat korroosion aikaan saanosta niin sitten juu.

Tuo viimeinen on vähän niin ja näin kun tänne pohjolaan kerran tuotiin myös tuota itämaan kamaa (Venäjä) ja paikalliset sepät niitäkin kopioivat. Tuollaisia on useampikin löytynyt ruotsin sekä tanskans maaperältä (ja joku kehtaa väittää että ihmiset eivät matkustelleet…)

Viikkareilla oli todellakin upeita kärkiä joita voi löytää ruotsin kansallis museosta vitriineistä. Tässä muutama.
http://users.stlcc.edu/mfuller/Slavic/arrowhead.html

Ruotsista.

Norjalaiset kopiot jotka tein 2011 Trondheimin metsästysmuseolle

Ja tässä ihan suomesta (turun maakunta museo) omissa käsissäni. Aikaa tälle ei tiedätä mutta luutavasti 11-1300 välimaastosta.

Noissa näyttää olevan tuollainen rotanhäntä ruotona niin tarkoittaako se sitä että nuolen varteen on porattu vastaava reikä vai sahattu varsi halki ja sovitettu siihen ?

Porattu tai halkaistu. Molemmat on silti sidottu jälkeenpäin.

jeah. timosioux on saapunu foorumille. odotin 8 vuotta.

Äläkä Timo välitä reinikaisesta. Se on noheva ja pätemisenhaluinen kaveri. Tao vaan.

Tao tao, mutta ole silti tietoinen siitä mitä taot :slight_smile:

eikös se tao tao ollu kiva pandakarhu?

K
Kärjet löytyneet Hiiunmaalta ja Suomesta, joten Reinikaiselle 100% tiedoksi , että tunnistamasi aasialainen ja turkkilainen kärki on kyllä sitten ammuttu pirun kaukaa löytöpaikoilleen…

Niin kuin toisen kommenttini loppu päässä luki:
“Tuo viimeinen on vähän niin ja näin kun tänne pohjolaan kerran tuotiin myös tuota itämaan kamaa (Venäjä) ja paikalliset sepät niitäkin kopioivat. Tuollaisia on useampikin löytynyt ruotsin sekä tanskans maaperältä (ja joku kehtaa väittää että ihmiset eivät matkustelleet…)”

Ruotsin viikinki haudasta on nostettu kultainen sormus jossa olis puneinen kivi ja tekstinä kivessä oli kaiverrettuna “Jumalalle” (for allah)
Afrikasta (pohjois osasta) sekä Intiasta on löydetty viikinkien miekkoja sekä keihäiden palasia,
Ja esimerkiksi kiinan terrakotta armeijan maalauksissa on välimeren eurooppalaisia viitteitä.

Oliko tässä vielä jotain epäselvää?

reininkainen… Jos Timo joutu tämän ketjun kommenteista banniin niin oot aikamoinen foorumin hoitaja…

Eihän täällä kukaan mitään banniin ole joutunut?

Foorumialusta saattaa joskus uusia kirjoittelijoita rajoitella, jos uusia postauksia tulee tiheään. Yhden Timon viestin hyväksyin aikaisemmin päivällä. Tuo ominaisuus on vain spämmin varalta ja hyvin toimiikin. Joskus toki rajoittaa turhaankin.

Banniin laittaisin? Minäkö?
Älä pelottele :smiley:

Kunhan kerron asioista niinkuin ne on nyky valon argeologisissa tulkinnoissa esille tuotu.

Ei juu ole epäselvyyksiä, ollutkaan. Onko sinulla jotain lähteitä mistä voisi lukea tuosta Intiasta löytyneistä viikinkimiekoista? itse kun olen asunut Intiassa ja kerännyt vanhoja intialaisia aseita yli kymmenen vuotta+ lukenut aika paljon Intian historiaa enkä missään vaiheessa ole tällaiseen tietoon törmännyt, olisi aika mielenkiintoista.

Itse en ole ollut näistä viitteistä kauhean kiinnostunut kun niistä joskus Mynmäen muinaistekniikan ajoilla kuulin(2008-2009?)

Intian löytö oli muistaakseni juurikin vain tuollainen keihään kärki (katkelma vai kokonainen?) jonka joku siis toi eurooppaan joskus sotien jälkeen. Olisiko ollut jossain saksanmaalla museossa?

Arfikan miekan jämät ovat muistaakseni egyptissä edelleen jossain museossa näytillä. Kyseessä siis ymmärtääksine kahva pomsineen ja väsitimineen sekä jonkin moinen terän jämä.

Voisin yrittää silti tuota keihästä jostain vielä jäljittää. Miekan pala ei sinällään kiinnosta kun niitä on meillä täällä muutenkin jo liikaa.

On se jo feikkausta jos pitää nuolenkärkiäkin lähteä patinoimaan. :smiley: Nimimerkillä: Patinointia ei enää tueta.

Täh??

2 tykkäystä