VIII Taka-Hikiän Mestaruus 2017

VIII Taka-Hikiän Mestaruus 2017

Perinteinen Taka-Hikiän Mestaruus -kilpailu järjestetään taas, jo kahdeksannen kerran! Kisapäivä on tänä vuonna sunnuntaina 8.10.2017. Luvassa on vauhtia, jännitystä ja hurjia ammuntatilanteita! Tänä syksynä ammutaan jälleen kolme osakilpailua – Metsästyskierros, Maastokierros ja Wand-ammunta – joiden yhteistulos ratkaisee mestarin. Lisäksi äänestetään Kilpailun Hienoin Jousi!

Nuolia olisi hyvä olla mukana kymmenkunta, tavalliset taulukärjitetyt nuolet riittävät. Keskimäärin rastilla tarvitaan 3–7 nuolta. Wand-ammunnassa pitää käyttää samoja nuolia kuin maastokierroksella. Nuolissa saa olla muovinokit.

Selfnokit nuolissa ja luonnonmateriaalijänne jousessa antavat kumpikin yhden prosentin edun lopputulokseen. Jos siis ammut selfnokkinuolilla ja/tai luonnonmateriaalijänteellä, niin lopputulos kerrotaan kertoimella 1,01 tai 1,02, josta muodostuu uusi lopputulos.

Nuorille, alle 15-vuotiaille on oma sarjansa, jossa kaikki osallistujat palkitaan. Säännöt ovat samat kuin muillakin, paitsi muutamalla rastilla, jossa ammuntapaikka saattaa olla lähempänä.

Kysykää ihmeessä, jos on jotain kysyttävää!

Aika:
Sunnuntaina 8.10.2017

Paikka:
Kataja-ahon tila, Hikiän kylässä, Hausjärven kunnassa

Ohjelma:
10.30 Esittely, säätäminen, tunnelmaan virittäytyminen
11.00 Metsästyskierros alkaa
13.00 Maastokierros alkaa
17.00 Wand-ammunta alkaa
18.00 Palkintojen jako ja lopputurinat

Lisäksi valitaan äänestyksellä Kilpailun Hienoin Jousi!

Lounas on tarjolla noin kello 12.00–14.00

Palkinnot:
Voittaja saa upean pokaalin, Hikiän hunajan ja tittelin ”VIII Taka-Hikiän Mestari 2017”. Lisäksi jokaisen osallistujan (poislukien voittaja) kesken arvotaan Hikiän hunaja -purkkeja, sekä muutamia jousiammunta-aiheisia tavaroita. Kilpailun Hienoin Jousi palkitaan myös hunajalla. Kaikki nuorisoampujat (alle 15-vuotiaat) palkitaan myös!

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä on erittäin suotavaa. Ilmoittautuminen sähköpostilla, yksityisviestillä tai foorumilla. Osallistujamäärä korkeintaan 40 henkilöä, ilmoittaumiset kirjataan ilmoittaumisjärjestyksessä. Osallistumismaksu 15 €.

Kisaohjelma
Liitteessä kisaohjelma. Pieniä muutoksia voi vielä tulla ja palautetta saa antaa.

Kisaesite 2017.pdf (474,1 Kt)

TERVETULOA!

Täällä on tarinaa kuvineen viime vuoden tapahtumasta:

Ilmoittaudun mukaan. Ja mikäli en hirveästi sössi nyt lopussa niin ammun sillä möllegabetilla ja suolijänteellä niinkuin tammikuussa uhosin.

Esa “Lehtis” Lehtorinne mukana.

Kopioin tuon kutsun RiJo:n naamakirjaan, jos vaikka Pete, Sepe yms. kumppanit innostuisivat mukaan.

Rane ja Hele myös mukana

Petra on tietysti mukana kans.

Kaisu ja minä tullaan kanssa, tietenkin!

Tullaan tullaan :slight_smile:

Jospas sitä tulisi rökittämään teidät konkarit. Ekat kisat! Täytyy vaan saada uus nuolisetti valmiiksi :grin: Turusta varmaan onnistuu jonkunnäköinen kimppakyyti?

Mulla on autos toistaiseks kolme tyhjää paikkaa. Lähden raisiosta siinä 7:00 aikoihin.

Kisa kalenterissa, mukaan tulemassa. :slight_smile:

No niin, jo 20 osallistujaa! Kyllä tästä hyvä kisa tulee, kun on kilpailijoitakin! Sellaista kisaa on aina ilo järjestää!

Kisaohjelma lisätty ensimmäiseen viestiin. Siihen voi tulla vielä pieniä täsmennyksiä, riippuen siitä, miten testit sujuvat. Kommentteja ja palautetta saa esittää.

Yksi pieni ongelma on se, että Wand-ammunnalla ja osumilla siinä tulee olemaan suuri merkitys kokonaispisteiden suhteen. Jos joku saa yhdenkin osuma ja joku toinen ei, niin prosentuaalinen ero on suuri, jolloin se vaikuttaa suuresti myös kokonaispisteisiin, koska jokaisen kolmen osakilpailun painoarvo on yhtä suuri. Tällä mennään, ellei joku esitä hyvää ratkaisua tähän ongelmaan, jos se mikään ongelma edes on.

Voisiko sitten vain vähentää wandissa ammuttavien pisteiden määrää? Meinaan että jos ammutaan kymmenesosa nuolista mitä maastoradalla, eikai ole kohtuullista pitää samaa pistemäärää wandissa.

Mutta mikä on suurin ongelma, ettet osallistu kilpailuun! Miksi et? Tuskin ketään häiritsee, että ammutaan sinun kotikentällä. Eiköhän se Pasi rökitä, tylsänlaisesti, sinutkin. :smiley:

Niinpä - esimerkiksi pituusammunnassa aiemmin käytetty pisteytystapa toimii mainiosti mutta tässä ei ihan niin hyvin. Mietitään. Yksi vaihtoehto olisi se, että metsästyskierroksen ja maastokierroksen painoarvo on 40 % kummankin ja wand-ammunnan 20 %.

3 tykkäystä

Mare ja Sanna ilmoittautuvat mukaan kisaan!

Riika täältä ilmottautuu myös mukaan.

1 tykkäys

Ilmoittaudun mukaan.

Menna mestoilla.

Tällä hetkellä 27 osallistujaa. Vielä mahtuu ja ehtii mukaan!