VIII Petikon Waisto 2018

Petikon vaisto ammutaan su 3.6. Klo 12 alkaen… Myöhemmin tarkemmat infot , mutta säännöt tullee olemaan aika samat kuin edellisinä vuosina.

7 tykkäystä

Aina ollut loistava kisa ja jälleen aion olla mukana!

Vuoden 2018 kilpailu on siis järjestyksessään kahdeksas Petikon Waisto.

Edit: Täsmensin vähän otsikkoa lisäämällä numeroita…

Ilman muuta ilmaannun paikalla, päivä on varattuna kalenterissa. Kaisukin sanoi että lemppari kisa!

Kyllä komppaan Tuomoa ja Jereä, hyvä kisa. Kerran mukana ollut ja nautin kovasti siitä maitokärry ajelusta!!!

Huippukisa ja mukana! Ensimmäinen rasti yhteisammunta kallioilta alas niitylle on massiivinen spektaakkeli kyllä. Pitäisi virittää videokamera kuvaamaan nuolisade maalialueelle. Tämä on mun ensimmäinen primikisa ja siksi erityisen rakas.

Onko jälleen tavaratori kisojen jälkeen? Kiinnostusta olisi jalava/saarnistaaveihin sekä hirven/peuran jalkajänteisiin. Tallipoika, jos tuut tänne ota ihmeessä koivuntuohitervaa mukaan, veikkaan että myyt/vaihdat kaiken minkä tuot!

1 tykkäys

No tässähän ihan punastuu järjestäjän ominaisuudessa. Tuletko Mikke töihin kisoihin? Oli viime vuonna juttua josko tulisit Faaraon metsästysvaunujen vakiotempon antajaksi…

Faaraon kärryt jatkoon! :+1: Rekkarusakkokin oli hieno rasti. Kunpa saisi niitä osumiakin siinä… Ehkä tänä vuonna.

Kai sitä on sit vaa tultava poniksi. Saanko parit vehnäoluet työ palkaksi?

Mitä, ehtiikö Mikke sitten ampumaan kisaa? Jos Mikke tosiaan päätyy koko päiväksi hommiin, niin tehkää siitä radasta ainakin tuplasti pidempi. Minä en viime vuonna ehtinyt ampumaan kaikkia maaleja kun Mikke lykki menemään.

1 tykkäys

Oma hitaus ei oo ponin syytä :laughing:

1 tykkäys

Jos heppa tulee vehnäpalkalla niin pidetään asiaa sovittuna. Halpa heppa. Saataa olla että kärryrasti tehdään kisan aluksi/lopuksi ja pari hyväkuntoista heppaa vetää vuorotellen Miken lisäksi, niin saadaan rasti ammuttua niin että kärry liikku melkein koko ajan ja vain ampuja vaihtuu. Silloin aikaa menee n .1 minuutti per osallistuja. Ja kaikki näkee ja voi kannustaa/ (ivata) ampujia. Näin Mikke pääsee kisaan myös mukan. Oishan synti jättää Mikke vaan vehnää pureksimaan laitumelle… ja jos vehnää menee monta niin kärrytkin alkaa seilata miten sattuu…

Tuomo… ei kukaan ehtinyt ampua faaraon kärrystä kaikkia kohteita, Muistaakseni 4-5 laukasta siinä järkevästi ehti, maalitauluja oli viitisentoista matkan varrella.
Kisaan keksin uuden rastin jota ei ole vielä missään kisassa aiemmin ollut. Ehkä kaksikin. Kummatkin hyvin josimetsästyshenkisiä.

2 tykkäystä

Joo, en tietenkään ajatellut, että ehtisi kaikkia ampumaan mutta kun olisi ehtinyt edes muutamaa ampumaan… No, pitänee harjoitella, kun odotettavissa on vauhdikasta menoa!

Ehdotan, että kärryrasti on heti kalliolta ampumisen jälkeen. Siinä vaiheessa porukka on vielä kasassa ja kärryrastin jälkeen ryhmät voivat lähteä halutessaan rataa kiertämään. Näin Mikke ja muut moottorit pääsevät kisaan mukaan. Ei siinä kellään mikään kiire ole mihinkään auringon paistaessa. Kisan jälkeen voi olla kisaväsymystä ja joitain porukoita pitää kuitenkin odotella metsästä, joten koko porukan rastit mieluiten kisan alkupuolella.

Hyvä, että tulee uusia rasteja. Vanhatkin ovat olleet hyviä mutta uudet ovat aina kivoja! Niin ja poistoon se tupla-/triplapisterasti, siinä Pasi sai/saa aivan liikaa pojoja ja kaulaa muihin. Ei kiva.

2 tykkäystä

Muistat väärin Juha! Kyl mää ja Pasi taidettiin ampuu kaikkia kohti vaikka itseltäni parit osumat jäikin väliin.

Joo kärry heti kallion jälkeen. Miken joukkueeseen kolme muuta hyväkuntoista jotka ovat vuorollaan hevosina ja vauhti pysyy hurjana kaikille. Eihän sen rastin ideana ole osuminen vaan se miten hankalaa on ampua nopeasti liikkuvasta sotavaunusta. Ehdotan vielä semmoista etua Miken ryhmälle että pääsevät sitten aloittamaan kierroksen siitä niityltä ettei tarvitse kiertää rataa kahteen kertaan niinkuin ne jotka aloittavat sieltä takamaan rasteilta.

taisin osua kaikkiin, mutta se johtui mm kärryjen vauhdista

Joo, just tämän takia kärryihin tulee vakionopeudensäädin. Toki en oikein usko että kaikkiin elukoihin on osuttu (Mikke, Pasi, Ranekaan…) kun pienten kanien ryppäissä oli 3-5 kania tai sitten kärryjen työntäjät ovat todella diilailleet likaisesti ampujien piikkiin. Tämmöinen filunkipeli ei enää toistu. Jopa meissä perinnejousiharrastajissa on pahan siemen ja filunkia tehdään aina kun vain voidaan…!!!

Oliko preerioilla biisonin ohi laukkaava heppa laukkaamassa vai vetikö käyntiä? Kun Faarao oli metsällä ja impala kirmasi niin hiljensikö Faarao metsästysvaunujensa vauhdin jotta varmemmin osuisi? Kun sotavaunut kaarsivat vihollisen sivusta tai editse niin pyysikö ampuja hidastamaan vauhtia jotta olisi kivempi ampua? Häh?

Katsokaa kuvassa ponnarin asentoa. Siitä näkee tulevan kisan Faaraon kärryjen tempon.

petikko_17_04

On tää julmaa ja hauskaa.

7 tykkäystä

Haha.
Ai vitsi, tulee taas hienot kisat.
Faaraon kärryt, ja mä jahloitan yhden vehnäoluen kans hepalle ja sit päästetään ponnarit lentämään.

Niin, ja rekkarusakot mukaan please!

Hommaatte Pasin maasturiin vinssin keulalle sopivilla välityksillä ja kiskotte kärryä sillä, niin tulee vakiokyyti kaikille, eikä huhtomishiki kellekkään… :rofl: :joy: :rofl:

Kuskihan ei saa ottaa mitään mutta moottorihan polttaa alkoholia - eikös nykyisessä bensassa ole jo 10 % alkoholia? Minkälaisia prosentteja Faaraon kärryjen moottori vaatii nykyvaatimusten mukaan?

Aikamoine alku vauhti ku ei olla vielä edes aloitus puomie toisel puolel :smiley:

1 tykkäys