Venymätön jänne sarvikomposiitissa

Isot pojat on maailmalla alkaneet tosissaan ampua näillä moderneilla dyneema-/spectrajänteillä, jotka ei veny. Siis nuoli saa hurjasti enemmän vauhtia venymättömyyden ja tietenkin massan vähenemisen takia.
Vasta tänään Ivar ilmoitti uudesta maailmanennätyksestä (514m) heidän paikallisesta Norjan kisastaan:

Samanlaisia tuloksiahan oli ammuttu jo conquest cupissa, Ivar 499m ja Adam K. 508m. Ja ymmärtääkseni juurikin yhtenä merkittävänä erona oli nyt venymättömien jänteiden, fastflight, bcy452x jne käyttö.

Tein sitten itse myös komposiittiin jänteen, bcy 452x narua 8 säikeisenä. 6 säikeinen on kestänyt hyvin 60 paunaisessa rekurvissa, joten 8 riittää varmasti kevyeen turkkilaiseen.
Massa putosi vanhaan dacroniin verrattuna 104greiniä -> 38greiniä. Nyt jousi soi kuin viulu. Olisikohan tuolla lisämetrejä tiedossa? :smiley:
Viikon päässä ammutaan tosissaan!

Juttelin jo paluu matkalla petikosta norskien kanssa facessa ja Eirikin kanssa mesessä. Ihan kiitettävä tulosta.

Ja kyllähän tuo ff jänteen tulos paremmuus on tiedetty jo kauan, mutta jousien hajoaminen on silti pelottanut sen verran, että on haettu sitä pientä venymää aika kauan.

Jep. Ja tätä hajoiluaihetta kun on pyrkinyt avaamaan, ei Karpo jne. ole vastannut tai laittanut kuvia hajonneista jousista. Vähän hämyinen aihe.
Yksi teoriahan on että kun ff-jänne mitoitetaan oikein, se pääsee pienen määrän venymään, joka on tervetullutta. Jos laitetaan jänteitä perstuntumalla - eli överivahva 20 säikeinen tjsp. ei jänne pääse venymään yhtään, voisko tämä olla yksi merkittävä asia?

No katsotaan lauantaina, vanhalinnassa ammun ensimmäiset laukaukset.

Pääseekö muuten @M.Reinikainen rantasaunaa lämmittämään perjantaina yhen uunillisen ja jättämään jouset jälkilämpöön kuivamaan? Siinä voisi olla yksi jippo millä saisi 10-20m lisäkaarta…
Jos avaimensäilytysfobioita on, mielelläni laina-avaimen kiinnittäisin omien auton avaimieni rinkulaan, siinä olisi oma intressinsä pitää sauna-avainkin tallessa.

Kysyin juuri tuota saunaa. Ei onnaa… On varattu perjataiksi.

Adam ampui sen liki puoli mailia dacronilla. Muistan kun luin jutun ihan äsken taasen Atarnilta.
Ei ollut Fastflight jänne.
Ivarin tulos on silti raju verrattuna vaikka meidän maamme tuloksiin. Ei ihan puolet pidempi laaki… Vielä…

Niin ampui joo mutta se jousi oli 170 paunaa, eikä itse laukaistuna. Meinasin näitä tuoreita tuloksia. Ja onhan se mahdollista että käsipelillä ammutaan vielä paremmin, kun eikös Ivarin ja Adamin jouset conquest cupissa ollut tuommoisia 80 paunaisia?

Kunhan päästään mekin vauhtiin ja aletaan ampua siperillä + peukalorenkaalla niin… :slight_smile: Lauantaina lähtee ekat siper laukaukset.

Harminpaikka toi saunajuttu, se olisi ollut huippu.