Vanhalinnan Primitiiviasekilpailu 2017

Järjestäjien foorumitiedotetta odotettaessa ilmoitettakoon seuraavaa:

Kaarle Knuutinpojan Jousiampujat ry. järjestää perinteisen Primitiiviasekilpailun jo ties kuinka monennen kerran. Luvassa rentoa ja mukavaa jousiammuntaa!

Aika: Lauantai 26.8.2017, kello 12:00
Paikka: Liedon Vanhalinna, Vanha Härkätie 111

Kilpailu siis alkaa klo 12.00 ja ilmoittautua voi klo 11.00 alkaen Härkätallin yläkerrassa. Osanottomaksu 10 euroa, sisältää aterian. Omiakin eväitä kannattaa ottaa täydennykseksi. Alle 15-vuotiailta ei oteta maksua.

Ilmoittautumisen yhteydessä tarkastetaan välineiden asianmukaisuus, eli jousi on luonnonmateriaalia ilman kantavaa nuolihyllyä tai mitään ampumista helpottavia lisävarusteita. Jänne saa olla tekokuitua.

Biokomposiitteja tai nahalla naamioituja lasikuitujousia ei sallita. Sellaisen kanssa voi tulla kiertämään radan, mutta pistetulosta ei oteta mukaan kilpailuun.

Nuolet ovat puuta tai ruokoa, ei muovinokkeja. Ei leikkurikärkiä. Useimmilla rasteilla ammutaan kolmella nuolella, mutta muutamia varanuolia on syytä olla.

Radan kiertäminen vie ehkä kolmisen tuntia, minkä jälkeen palataan Härkätallille, missä on ateria ja kahvia. Tulosten julkistamisen jälkeen kenties noin 17.00 ilta jatkuu pituusammunnalla, joka pidetään joko Vanhalinnan pellolla (jos on puitu la mennessä) tai muualla lähiseudulla.

Osa kilpailijoista jää myöhempäänkin ja pidämme klo 20.00 pienen jousi-shown museon toivomuksen mukaisesti yleisölle, joka jonottaa pääsyä linnavuorelle viettämään muinaistulien yötä.

Aurajoen rannassa on Vanhalinnan pieni sauna, joka on käytettävissämme. Pyyhe ja laudeliina mukaan, jos haluat saunoa.

Härkätallissa illanvietto jatkuu puoleen yöhön, mutta sinne ei voi jäädä yöpymään. Oma teltta mukaan, jos haluat jäädä yön yli. Rata puretaan sunnuntaina aamulla.

Yhdistyksemme on järjestänyt näitä primitiivijousikisoja perustamisestaan 1997 saakka joka vuosi, eli nyt on täydet 20 vuotta täynnä. Sitä ennenkin vastaavaa kisaa järjestettiin ilman yhdistyksiä vuodesta 1992 Kuralan Kylämäen museoalueella. Neljännesvuosisata tätä on siis jatkettu ilman välivuosia.

Tervetuloa!

1 tykkäys

Jos joku tarttee kyytiä niin ilmoitan että auto starttaa Perustie 14 Hki klo 09:00. Otan mukaan läjän jousia ja atlatlin mutta kyytiin mahtuu ainakin 2. Ja jos jollain on ylimääräisiä saarni/pähkinäpuu/jalavastaaveja varasto pullollaan niin olisin kiinnostunut ostamaan.

1 tykkäys

Olen tuomassa muutaman kauppatavaran paikan päälle :wink:

1 tykkäys

Kiva, että tarjoat kyytiä.:clap:
En ole mukana tällä kertaa kun lähden jo perjantaina sinne.

KIertopalkinto on toivottavasti päätynyt jo Simolle GARS:in väen mukana. Itse en paikalle tänä vuonna valitettavasti pääse. Järjestän itse samaan aikaan Inkoossa kisaa ihan uudella konseptilla.

Toivon kaikille osanottajille hauskaa kisaa! Muistakaa että jokainen nuoli on ammuttava maaliin. Vaikka kaksi nuolta olisi jo osunut niin se kolmaskin on sinne vielä muistettava tähdätä.

Tämähän on sitten juhlavuosi, 25. Se on jo jotain. Oletko Simo ollut jokaisessa kisassa mukana/järjestämässä?

Hyvä Mikke ja Heikki, tuodaan paikalle kaikenlaisia jousi/nuolimateriaaleja ja oheismaeriaaleja myös. Vaihtokauppoja ja kauppoja kisan jälkeen tuloksia odotellessa.
Koko ajan kaikki tarvitsee uudenlaisi/erilaisia nuolenkärkiä, nuoliaihioita, sulkia, valmiita sulkia, nahkaa, jousiaihioita…
Kantakaa paikalle materiaaleja keräilijät, niin taas mahtuu uusia löytöjä tilalle.

Tilanne on se, että pituusammuntavehjettä tulee niin paljon mukaan, että pakko on päästä ennen kisaa ampumaan. Taidan siis rynnätä aamutunneilla lauantaina ampumaan pituutta. Lähteekö ketään mukaan? @M.Reinikainen?

Onhan tässä se, kun on korvatulehdus ja antibioottikuuri päällä, mutta uskoisin että kerkiää mennä ohi.

Jere tuo paikalle autokuormallisen uutta pituusammuntakamaa! Upeaa, toivottavasti tulosta syntyy! Itse en ehdi varmaan edes pölyjä pyyhkimään nuolista. Tai no, vanhat pituusammuntajouset laitoin jääkaapin päälle kuivumaan. Nyt on taas ollut todella kosteaa ja voi olla, että se näkyy jousissakin ja pituusammuntatuloksissa. Mutta silti, hyvä kisapäivä tulossa!

Ja minulle tuli taas muuta menoa, jota ei voi välttää. Pitäkää hauskaa :expressionless:

Eikun kamat saunaan kuivamaan! Huomasin nimittäin, että putoaa yön aikana 11%->9% kosteus jousesta kun jättää saunan jälkilämpöön 60-70 astetta kuivamaan. Tohtiiko kolme rundia vetää? Meikä poksauttelee sitten kuivuuden puolesta katki, kun muut nauttivat setistä :smiley:.

Joo toki uutta välinettä, 4 jousta ja 24 nuolta, aineski. Lyhäreitä kaikki.

Jäät Jere yöksi niin aamulla voidaan amupuu sit ihan rauhassa omia laakeja laaserinkanssa ilman ryysistä :smiley:

1 tykkäys

Joo, näin oli tarkoitus! Jes, en malta odottaa.

Tulee kylmää niille, jotka nukkuu teltassa. Kolea viikonloppu on luvassa! :grimacing:

Tarkenee ne, on niillä villapaitoja mukana kumminkin … useampi pullollinen… :wink:

Tuleeko pitkäjousimestari, Lehtis, paikalle?

Katsotaan minkälaista villapaitaa tarttuu mukaan…
Tyssäsi mun kuivattelu sittenkin saunassa, 11%->9% sain pudotettua.

Villatakki ja paksut villasukat tarvitaan, ku jalat on aina tosi tosi kylmät silloin.

Mun piti muuten just murtautua omaan ulakkokomeroon kun teltta oli siellä ja lukko jotenkin rikki ettei avain mahtunut sisään… :dizzy_face:
…kaikenlaiset esteet…katsotaan mitä vielä tapahtuu.

Ikävä kyllä Turun reissu jousen kanssa jää taas väliin… :frowning: York Round täällä meillä seuraavaksi.

Tässähän tippuu kovia nimiä koko ajan pois?! Eipä silti, kärkisijoitus vaatii varmasti kaikkien kolmen nuolen osumista pisteille ja vähintään yksi tai kaksi vitaaliosumaa per rasti. Ei tule olemaan helppoa, jo kymmenen joukkoon päästäkseen pitää ampua erittäin hyvin. Pojan kanssa tullaan ja tarkoitus olisi osallistua myös iltakisaan. Kyllä päivässä vähintään kolme eri kisaa pitää olla!

6 m/s tuulia lupailee lauantai iltapäiväksi… Eikun pituusennätykset paukkumaan!

Muutenkin päivällä tulee olemaan hyvä keli, mutta ei juuri hiki lämmön puolesta. :smiley: