Vaahteralonkkari

Täällä on viime aikoina ollut esillä lähinnä skyyttijousia ja mantsurialaisia ja luuttuja ja terassilautoja ja muuta vaativaa, joten en melkein viitsi edes postata tätä… Tässähän ei ole liimaakaan ollenkaan. Mutta kun olen eniten tykästynyt yksipuisiin, niin niillä kait se on mentävä.

Tästä on tulossa pojalle uusi noin 45-paunainen käyttöjousi. Pituutta on noin 180 cm ja 28 tuuman vedolla paunoja n. 45. Vielä pitäisi pari tuumaa vetää lisää, jotta pitkille käsille tulisi töitä kunnolla. Tilleri on mielestäni vähän huono vielä, mutta nyt en osaa sanoa, että mistä kohtaa rapsuttelisin. Olisko vinkkejä?

Alalapa on oikealla. Siinä oli pikkuisen vastakäyrää kärjessä aloittaessa. Onko peräti saranan uhka tuossa heti kahvan jälkeen? Pitäisikö keskivaiheilta vähän keventää?


Vasemmalla ylälavassa on pieni mutka tuon sinisen hyllynkannattimen kohdalla eikä seole siitä muuksi muuttunut.

Vetokuvasta tuli tärähtänyt, kun yhdellä kädellä kuvasin. Tuuman verran on tullut virumaa tähän mennessä, mutta kohtahan se saattaa karata isommaksikin. Aika napakasti heitti, kun koeammuin.

6 tykkäystä

HH-jousi (Hieno Heikki-tyylinen) tulossa taas!

Näistä on taas vähän vaikea sanoa. Vireessä-kuvan perusteella mielestäni oikein hyvä. Mutta vetokuva on jotenkin hankala. Onko jänteen vetokohta varmasti nuolen nokin kohdalla? Ehkä tosiaan alalavan keskivaiheilta ottaisin vähän. Sama ehkä ylälavankin suhteen, siinä ja siinä. Alkaisiko kuitenkin olla testiammuntavaiheessa, siinähän se vielä vähän elää. Ja kun vetää nuolen kanssa peilin edessä, niin siinä on myös hyvä hahmottaa tilleriä. Varsinkin jos poika ottaa vielä kuvia.

Tosi hyvältä näyttää. Pidemmän aikaa kun katsoin niin oon sitä mieltä että oikean lavan juuressa taipuu jousi liikaa. Jousi kääntyy ihan tilleripuussa ja korostaa vielä juuri tuon kohdan taipumaa. Siinä on kuitenkin neutraali tai jopa refleksinen kohta.

Viimemmäksi taas puujousi on se millä on tullut eniten ammuttua. Laminaatti tosin, mutta miksipä ei selffarillakin voisi…

1 tykkäys

No nyt alkais ehkä olla viimeistelyjä vaille :slight_smile: Oikein mukavasti heittää ja pitkät kädet pääsee hommiin - tässä tosin vain 28 tuumaa vetoa kameralle poseeratessa.

4 tykkäystä

Tällehän muuten kävi niin, että vajaan vuoden käytön jälkeen tuosta alalavan tyvipäästä se sitten nitkahti pikkuisen liikaa, siinä oli saranapaikka. Jännä, kun jälkikäteen sormin tunnusteli, niin selvästi ohuempi kohtahan siinä. Olisi pitänyt huomata jo tekovaiheessa.
Vähän tuppasi harmittamaan, sillä tämä oli tavattoman hyväheittoinen ja mukava ampua.

Uutta putkeen, että saa puuvarastoa vajumaan.