Vaahterajousi

Vaahterajousta. Vituttaa kun pientä oravaa, koska jousi meni vähän reisille. Paahdoin vatsan, ja tein alkuviikosta jouseen hamppuselystyksen, jonka luulen hieman vaikuttaneen tilleriin. Ennen selystystä se näytti oikein hyvälle. Oikeassa lavassa kauhea sarana heti kahvan vieressä. Samoin vasemmassa pientä saranaa. Oikea lapa näyttää joustavan muutenkin enemmän. Paunoja ei tullut toivottua, ehkä max. 30#. Lastenjousi siis… :disappointed_relieved:

Positiivista, että näyttää kestävän hurjaa venytystä. Jousi 155cm pitkä, tillerissä 28" vedossa.

Näyttää tuo hamppuselystys tekevän ihmeitä. Luulen että ilman sitä olisi jo takkapuuna. Mietinkin, voiko tilannetta korjata vielä. Jospa vaikka tekisi tästä laminaattijousen, lisäisi saranakohtaan hieman paksummalti ja muutoin koko matkalle soiron puuta. Onko tällaisessa ideaa?

Sanoisin, että anna olla, tämä jousi oli harjoituskappale ja nauti sillä ammuskelusta. Kevyellä jousella on mukava treenata tekniikkaa. Samalla näet, miten hamppuselkä toimii pitkällä aikavälillä. Jousen toistuva korjailu on loputon suo – työtä on yleensä enemmän kuin uuden jousen tekemisessä ja lopputulos on harvoin edes välttävä. Uuden jousen tekemisessä on monta etua – saat toisen käyttöjousen, saat harjoitusta tilleröintiin, uuden veistäminen on aina kivempaa kuin vanhan korjailu.

Itsekin olen kamppaillut samankaltaisen onkelmien kanssa. Mitä jos ohennat kahvan kohdalta niin että saat läpitaipuvaksi ja sitten lyhennät niin, että saat paunat kohilleen? Tietty jos olet kovin ohkaseksi kaventanut kahvan niin sitten menee hankalaksi tuo.

Tai sitten otat vasemman lavan talteen ja sitten kun lapoja alkaa kertymään, niin voit käyttää ne billetteinä tai tehdä takedownin?

Tottahan tuo. Muutama aihio olisi karkeasti hakattu kohdilleen. Jos lähtisi työstämään niitä. Voisipa lahjoittaa vaikka tämän jollekkin harjoitusjouseksi. :smiley:

2 tykkäystä

Olihan sitä pakko koittaa hieman fiksata. Laitoin hiukan lisää hamppua paikoitellen selkään. Taipuu nyt huomattavasti fiksummin. Tuli myös sisäänammuttua jousta, eikä vielä ainakaan hajonnut joten hyvältä näyttää.

Paunoja tuntuu myös tulleen enempi, oisko nyt päälle 40 käsipelillä kokeiltuna.

Jospa sitten viimeistelisi jousen ja ottaisi kovaan käyttöön. Saa nähä miten tuo tekstiililiima pelittää selässä.

1 tykkäys

Kauniisti kyllä taipuu!

On kyllä komeat kurvit! Sipistele nuo kärjet kyllin keveiksi, niin on mukava ampua ja hyvä heitto.