Uusin jouseni

#1

Hieman Columbian ylängön tyyliä. Pituus päästä päähän 122 cm (48"), saarnea ja hirven jalkajänteitä, näin talvella rekisteröi tasan 50 paunaa, loppukesällä muutaman paunan vähemmän. Käärmeiden laatu ei tiedossa, kenties jotain merikäärmettä, jotka kaveri osti Espanjassa torilta. Virittämättömänä jousi on kauttaaltaan loivasti vastakäyrä. Tämä on hieman leveämpi kuin vastaavat preeriajouset. Alunperin tämä jousi oli aasialaismallinen staattinen vastakaari, Markku Vilppolan käsialaa, mutta minun käsittelyssäni se sai uuden amerikkalaistyylisen elämän.

8 Likes

#2

Yksinkertaisen tyylikäs ja nätti!

0 Likes

#3

Söpö

0 Likes

#4

Nätti jousi, käärmeen nahka näyttää aina hyvältä!
Mikä vetopituus muuten?

0 Likes

#5

Käytän nuolta, jonka varren pituus on 60 cm. Amerikassa monet vetävät paljon pidemmällekin tämän mittaista jousta, mutta haluan pelata varman päälle. Käyttöjousessa on mielestäni tärkeintä kestävyys, ei maksimaalisten tehojen ottaminen tai lähtönopeus. Jos nuoli sopii jouseen ja on tarpeeksi painava, niin tämä jousi kaataa lyhyeltä matkalta minkä tahansa Suomessa tallustelevan elukan.

1 Like

#6

Nätti jousi. Hurja kun säilyttää vielä loivan vastakäyryyden tuolla vedolla ja paunoilla. Kuinka paljon oli vastapinteessä jänteitä liimatessa ja kuinka paljon käytit jänteitä? Siksi kysyn kun juuri samantyyppinen rojekti on vireillä itsellä.

0 Likes

#7

Simo itse vastatkoon, mutta veikkaus on että n.2 tuumaa vastapinteessä ja jänteitä liimattu n.60-70 grammaa. Kyllä niillä profiili kurissa pysyy.

0 Likes