Uusi tasankoviine

Tein tälle jahtikaudelle uuden metsästysviinen. Tämäkin on tasankotyyppiä ja aivoparkittua peuraa, mutta yksityiskohtia on hiottu, kuten kaikissa metsästyskamoissani vuosi vuodelta. Voin sanoa jo nyt, että tämä on paras viine, mitä olen koskaan käyttänyt; hiljainen ja huomaamaton, vetoisa ja tukeva.

Toin kellanvalkeaan aivoparkkiin eloa värjäämällä ruskeita vyöhykkeitä jalopähkinän hedelmälihasta uuttamallani väriaineella. Toimii kuin häkä paitsi vielä nopeammin. Jos olisin halunnut tummanruskeaa, olisi sekin onnistunut käden käänteessä.

Kantohihnojen kiinnitys toisiinsa (ks. naulanympärys) on vielä keskeneräinen. Täytyy antaa hihnojen venyä lopulliseen mittaansa käytössä ennen kuin hienosäädän ja lukitsen tämän käytön kannalta kriittisen mitan.

13 tykkäystä

Junnuna tykkäsin ku oli pal koristetta jne. Nyt kauneus maku on enempi yksinkertaisessa. On kysessä viine tai taide. Se on just.

1 tykkäys

Pelkistetty, pienellä mausteella on se juttu.

Tavallaan tasankoviine huutaa hapsutusta. Hapsut vievät mielikuvat kuitenkin heti inkkareihin, eikä se ole mulla tavoitteena. Otetaan se, mikä toimii ja hylätään se mikä ei, vai miten se B. Lee muotoili.

2 tykkäystä