Turkkilaiset nuolet 29"

Löyhästi turkkilaisia nuolia peukkuvedolle. Bakkam nokki jännepunoksilla ja sitten sutattu maalilla kuvioita. Huomaa nokin pohja punainen ja kultareunus nokin reunoilla.
4,5" sulitus ja 100gn tylsä ratakärki. Jäykkyys 50#. Barreloituja, tietysti. Kokonaispainoltaan aika kevyet, 410 grainia. Ja näitä piti ampua 50-60 paunaisella jousella. Lähtee kun tykin suusta, yli 200fps!
Kivasti täyttää nuoliviineäkin.9 tykkäystä

Saattaa hiukan sylettää, jos/kun noita roiskii kivikkoon… :wink:

Varmasti. Kai voisi pitää tämmöisinä taulu/reeninuolina.

Paljon löytyisi kauniita kamppeita mitä tehdä, vähän kuin sarvijousiakin päälystettynä ja lehtikullalla kirjailtuina. Mitäs kun semmonen jousi menee rikki? :smiley: Niin monet museovälineet on sitä paraati-kamaa, että saa varmaan vääristymän käytettyjen välineiden tasosta helpolla. Joku taisi sanoa että kun sarvijousikaan ei näytä miltään ilman kultakirjailuja. Jaa-a…

Toisaalta mukava puuhastellakin. Mitä parempi ampuja ja jousentekijä, sitä vähemmän rikkoo välineitä…

Et ole sinä Lehtis maalaillut nuolia? Vai muistanko väärin.

Et muista väärin… Kerran olen maalaillut, kun pallon toiselle puolelle kisareissulle spraymaalasin isänmaallisiin väreihin tikut. Muuten olen spriiliukoisilla petseillä aihioita värjäillyt ja pari kertaa Osmo puuvahalla.

Musta, punainen ja valkoinen on aina tehokas väriyhdistelmä. Sen tiesi Kazimir Malevitch yhtä lailla kuin natsien lippuarkkitehdit.

Hienot nuolet.

Natsinuolet! Aika paha. Ja kultareunukset on sitten sen niiden kotkan väreissä.